![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Modernizacja serwera CDRinfo.pl
Cytat:
Jak zapewne zauważyliście, serwis ostatnio działa w kratkę, a właściwie to częściej nie działa niż działa. Po kilku latach niemal bezawaryjnego działania pojawiły się problemy. W połowie stycznia mieliśmy poważną awarię - padł jeden z dysków i wymieniliśmy go. Dla pewności wymieniliśmy również 2 dysk, bo pracował już kilka lat i należała mu się emerytura Zmieniliśmy również system, na którym pracuje serwer i wszystko było pięknie. Wszystko, poza jedną rzeczą - baza mysql obciążała serwer, niewiadomo dlaczego. Od kilku dni problem ten się nasilił do tego stopnia, że obciążenie to powodowało całkowite spowolnienie serwera. Właściwie w dalszym ciągu nie wiemy, co jest powodem tego. Po praktycznie 2 dniach siedzenia non-stop z Miskiem nad tym udało się doprowadzić do takiego stanu, że wszystko to jakoś chodzi, ale zdecydowanie nie tak, jakbyśmy chcieli. W najbliższych dniach będziemy nadal próbowali walczyć z tym, aż w końcu będzie dobrze. Tyle na temat ostatniej kondycji serwisu ode mnie. Jeżeli chodzi o upgrade serwera, to oczywiście przydałby się jakiś Dual Xeon 3GHz itd, ale to oczywiście wymaga sporych środków finansowych. To co chcielibyśmy zrobić w najliższym czasie, to wstawić tam 2 dyski SCSI 15 000 rpm oraz dołożyć ramu, którego jest już zdecydowanie za mało, jak na nasze obecne potrzeby.Docelowo chcielibyśmy, żeby serwis i forum były na dwóch oddzielnych maszynach, ale głównym problemem jest problem z kolokacją serwera. Ceny za łącze jakiego potrzebujemy i generowany ruch są kosmiczne, więc póki co wszystko zostaje na jednym serwerze. Bardzo się cieszę, że inicjatywa zbiórki na nowy serwer wyszła od Was. Oczywiście nie mamy nic przeciwko, wręcz przeciwnie Na pewno przyspieszyłoby to modernizację serwera. Jeżeli więc uważacie, że serwis zasługuje na Wasze wsparcie, kiedyś w jakiś sposób jego istnienie Wam pomogło, dobrze się tutaj czujecie lub macie inne powody, dla których chcielibyście wspomóc serwis, to będziemy bardzo wdzięczni za każdą złotówkę, jaką przekażecie na ten cel. Poniżej konta, na które możecie wpłacać pieniądze na modernizacje serwera: W przypadku gdyby potrzebne były dokładne dane adresowe, proszę pisać na maila. W większości przypadków dane które podałem powinny być wystarczające. W tytule przelewu proszę wpisać SERWER i ewentualnie ksywke na forum bądź imię i nazwisko. Po zakończeniu zbiórki opublikujemy listę osób, które przyczyniły sie do modernizacji serwera ![]() To chyba wszystko, co chciałem napisać Z góry dziękuję w imieniu serwisu za wszelkie wpłaty. Liczy się każda złotówka ![]() Podsumowanie [aktualizacja 18-04-2005 21:30]: Do tej pory na oba konta wpłynęło 2 482,01 PLN Osoby, od których otrzymaliśmy wpłaty to: Pekao SA Piterniel Allan prometeusz Popielaty madmax2 ThanatoS Zetoxa elma Victorek Kowalik spidek woitas Rycho Czołgista mark54 Yahol Andrzej Copart giena Vojtas Predi joujoujou rork epol Cana SunStone czero Gallus esem karel48 MacGyver m@x.666 joujoujou Adixo Edi_pat Vojtas smolik Tadeusz joujoujou (po raz 3!!) Adam mBank grzeniu icemac kizio Remix Wojtek Toruń javor siwy_mw Bolesław Atronic Slayer Obrus Morris bgn teo32 Kristoferros Kovalek Edwardo raven66 Ormianin Slawekb Tipi andrzejj9 Peet DK75 .::piotrek::. Krystian BD Dzili Maciej RALPH03 Paulina MAKER00 Bartek1989 thomascamel W imieniu ekipy CDRinfo.pl serdecznie wszystkim dziękuję, którzy do tej pory dokonali wpłaty na rzecz naszego serwera
Ostatnio zmieniany przez Bartez : 08.05.2007 o godz. 18:30 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No , i to rozumiem ! jasno i przejrzyście ! Jest tak i tak !
Jutoro przelew (raczej dziś) ! Życzę powodzenia ! I niech wszyscy życzliwi się przyłączą ! Bo ja wiem ile co kosztuje, niestety. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Jestem jak najbardziej za modernizacja serwera!
Podaj tylko reszte danych bo wysylanie kasy w oparciu o nazwe banku i numer konta jest mozliwe tylko w obrebie kraju. Mieszkam w USA i potrzebny mi jest adres banku ,twoj adres oraz SWIFT CODE banku. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No , od ogłoszenia minęła godzina ! i jestem oszołomoiny ilością odpowiedzi forumowiczów na wezwanie o pomoc !
Naprawdę jestem pod wrażeniem ! Aż takiej ilości się nie spodziewałem ! Pozdro dla wszystkich ! Jestem pod wrarzeniem !
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W przyszlym tygodniu wyplata. Czy na ktores z tych kont mozna przelewac € czy tylko PLN ![]()
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 25.02.2005 o godz. 02:39 |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
the one
![]() Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Co do tematu, to jak pisałem już wcześniej, zdecydowanie popieram tę akcję, zwłaszcza, że nikt nikogo do niczego nie zmusza (a tego nie lubię). Na mnie oczywiście również możecie liczyć, dzisiaj dokonam przelewu i mam nadzieję, że zrobi to również więcej osób. Powodzenia!
|
|
|
|
#7 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiem krotko - popieram akcje i na Twoj apel Bartez odpowiem, natomiast w formie w jakiej to zrobil BD - nie.
Jesli dobrze pamietam, sprawe zalatwi kwota rzedu 2tys zl. Mysle ze nie bedzie wielkiego problemu, zalozmy teoretycznie zrzutke po 10zl to wystarczy raptem 200 ludzi. Dobrze by bylo gdybyscie w miare jasno wyliczyli ile potrzeba i podali do wiadomosci. Najwazniejsze, to na koniec po inwestycji rozliczcie otwarcie wszystko. Nie chodzi o to zeby komus zwracac jakies tam grosze, ale zeby potem nie narodzily sie jakies mity i posadzenia ze ktos sie oblowil przy okazji takiej szczytnej akcji. Wiecie jak to jest w tym kraju. Zycze powodzenia.
|
|
|
#8 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Po niedzieli dokonam przelewu.
Jestem bardzo zadowolony ze wyszedl pomysl takiej pomocy, trza wspomagac kochany serwis Pozdrawiam i mam nadzieje ze sie nam uda
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Może się uzbiera. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wysle tyle ile mam - a jest tego malo, lecz zawsze cos
![]() grosz do grosza i zbierze sie napewno jakas sumka ![]() --edit-- juz poszlo - duzo tego nie bylo, ale pomagam w miare mozliwosci Ostatnio zmieniany przez icemac : 25.02.2005 o godz. 10:46 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Na mnie tez mozecie liczyc
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Postaram sie coś po niedzieli wykombinować bo na razie krucho z $$.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Na mnie również
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#14 |
|
były EXpert
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... no właśnie, można prosić o dokładną kwotę zapotrzebowania.
|
|
|
|
#15 | |||||||
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodałem linka we wszystkich stylach forum, ponieważ dział, w którym znajduje się ten temat nie należy do zbyt często odwiedzanych.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łapówka za główną stronę? Oczywiście żart ![]() Cytat:
Gdyby się udało uzbierać tyle, ile napisałeś, byłoby świetnie. Tak jak wyżej napisałem, pieniądze chcemy przeznaczyć na dyski SCSI i ram. Na dzień dzisiejszy jest to kwota w granicach 1600-1800 pln (mówię na oko). Kalkulacji będziemy dokonywali po zebraniu jakiejś konkretnej kwoty. W zależności od tego ile uda się zebrać kupimy dyski mniejsze lub większe. Oczywiście zostaniecie poinformowani o wszystkim z detalami. Oficjalnie mogę powiedzieć, że jesteś pierwszą osobą, od której otrzymaliśmy wpłatę. Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|