![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() |
problem z dyskiem/partycją pod windowsem PS3 widzi go/jego zawartosc bez problemow.
dysk 2.5", seagate momentus w obudowie zew. jedna partycja 596GB w FAT32. po podlaczeniu pod kompa, windows zaleca format w celu uzywania dysku w zarzadzaniu dyskami widoczny jako lysa partycja 596GB RAW. tak jest na dwoch W7 i XP. 20ch laptopach i jednym stacjonarnym. po wlozeniu do lapka i probie upchniecia nań jakiegos OS od MS. dysk nie jest wykrywany.
mialem tak ze 3 razy gdyz dysk kreci sie miedzy PC i konsolami. jednak ponowne podpiecie do windowsa skutkowalo. a najlepsze jest to, ze dysk jest widoczny z poziomu PS3, jest widoczna struktura katalogow, moge na niego i z niego kopiowac zawartosc. nie mam pojecia jak go ugryzc od strony windowsa. format odpada bo caly dysk jest zapchany danymi, a nie bardzo mam to gdzie zrzucic. na dodatek za pomoca konsoli dysku nie widzi tez liveCD z ubuntu i knoppixem. sypie errorem cant ready superblock. po upchnieciu do lapka, zabootowaniu softu z plyty dysk wyglada tak :/
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2010
![]() |
Siemka
Zdaje mi sie ze tabela partycji poszła, dlatego pokazuje ci ze masz ich 6 i to 6 x primary ! Miałem taki numer na przenośnym WD 500gb ,pomógł mi Hirens Boot 10..... tools odpalany pod XP zakładka Recovery-nazwa-"Partition find & Mount" . Program potrafi znaleźć zaginione partycje i je zamontować , a ponadto Przy jego pomocy stworzysz obraz .IMG partycji i da sie wszystko u ratować.
Strzeż tajemnicy państwowej ,Zwalczajcie stonke ziemniaczaną! Ostatnio zmieniany przez arcade : 22.12.2011 o godz. 18:19 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie tylko dlaczego PS3 widzi go poprawnie? Jeśli rozpoznała tą tablicę jako niepoprawną to jak, na podstawie czego i którą wczytała z MFT?
Głośno myślę. ;]
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2010
![]() |
Ps3 możliwe ze korzysta w podobny sposób jak dos .
Ze poziomu DOS-a często ratowałem dane na dyskach na które w żaden inny sposób nie mogłem się dostać. Pewnie jak podepnie ten dysk pod zwykły DVD Player to on tez będzie go rozpoznawał ? wypróbuj Diabolique . A czy uzywałeś na Ps3 Showtime z tym dyskiem ,bo mi często Showtime niszczy pliki na dysku ,później je odzyskuje chkdsk z XP.
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| ! DYSK Twardy Zewnetrzny - Widzi mniej miejsca w partycjach!? PROBLEM? | axwell07 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 15 | 29.12.2010 07:07 |
| Problem z nagrywarką DVD+R. W ogole nie widzi płyt. | inny2900 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.02.2010 14:53 |
| Nagrywarka LG DVD GSA-H55N i problem pod Windowsem | przyczajony | Napędy optyczne DVD | 10 | 14.09.2008 21:33 |
| Problem z nagrywarką pod USB | AndrewBoy | Napędy optyczne CD | 1 | 25.08.2005 12:00 |
| Problem z FlasKMPEG pod Windows XP | hubi | DVD-Video | 3 | 27.02.2003 07:46 |