![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Kopie zapasowe gier na PS3
Witam :-)
Dzisiaj dorwałem w przednie łapki nagrywarkę LG Blu-ray GGW-H20L i pierwsze co zrobiłem po włożeniu do komputera to test odczytu krążków PS3. Faktycznie nagrywarka stwierdza, że nie ma żadnego nośnika w napędzie . Myślałem już, że mam lipny napęd jednak jak przejrzałem forum to użytkownik Trilu poruszył podobny przypadek ale z nagrywarką LiteOna. Ja powiem, że już zbzikowałem... Czyli na przykład jak miałbym zrobić kopię zapasową swojej gry na ps3 to tylko i wyłącznie mogę to zrobić pod linuxem na ps3, ale wypalone na nagrywarce blu-ray to i tak nie zadziała. No dobrze... to powiedzcie mi co sądzicie o tym. Tak od około minuty trwania filmiku. Czy w ogóle to jest możliwe !? Oczywiście wszystko ma charakter czysto edukacyjny :-)
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 22.04.2008 o godz. 19:08 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2008
![]() |
Chyba narazie tylko tym Liteonem idzie ,może w niedalekiej przyszłości będą dostępne nowe biosy radzące sobie z gierkami z PS3 .Tak maż jedynie możliwość zgrania gry przez linuxa i potem wypalić to na Blu-Ray (chyba da się wypalić) i co dalej z ową płytką.
Co do filmiku to raczej lipa,jak zagra z płytki blu to zaczne się zastanawiać jak tego dokonał. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@KarolluZ
A jeśli to nie kłopot to namawiam na eksperyment: Skopiuj Linuksem tą płytę (na PS3 ofkoz) i wypal ten obraz. Ciekaw jestem czy tez będzie nierozpoznawalny (jeśli to kopia 1:1 to też powinna nie być wykrywana). Co do filmiku to nie chciało mi się tego oglądać - przejrzałem tak pobieżnie. Jest tak n00bowe, że się rzygać chce. ;] Chodzi Ci o to Genji z PS2? Genji ma media flag na DVD (a to jest na BD), więc już z miejsca można wkluczyć, że to kopia widziana w XMB.
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() |
@Berion
Chodzi Tobie, abym na ps3 miał linuksa i zrobił tam jakieś iso płytki BD i wypalił ją z poziomu windy !? Nie wiem czy dobrze załapałem A tak poza tym to nawet jak płytki oryginalne BD maja chociażby jakieś zabezpieczenie to przecież iso chyba nie przeniesie takich typów informacji. Tak sądzę bynajmniej...Musiałbym najlepiej na weekend skombinować sobie jakiś dysk 2.5'' i posadzić tam linuksa. Po pierwsze moje boje z linuksem kończą się zawsze tym, że wywalam go tylko dlatego, że nic nie umiem pod nim zrobić.. echh brak mi jest cierpliwości po prostu... a koniecznie potrzebuje jakiś dysk, bo na obecnym oryginalnym z konsolą mam już po instalowane jakieś demka których nie chce stracić :-)) Ale z mila chęcią poeksperymentowalbym
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 22.04.2008 o godz. 21:24 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
vault dweller
Cytat:
Ot i nie pali się. Jak będziesz mieć czas i chęci oczywiście. PS: a Linuks nie taki straszny, nawet kolorowy ;], tyle że trzeba go stawiać z panoramicznym monitorem/tv. Na SDTV ponoć nie pójdzie.
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() |
Ostatnio eksperymentowałem z linuchem [YDL6] na PS3 i w sumie nie wiem czy on w ogóle ma jakiś sens. Jednak udało mi się zrobić jakimś cudem kopie zapasową [iso] płytki BD. Użyłem do tego programu K3B i co najciekawsze tam były tylko opcje zrobienia iso dla plyty CD i płyty DVD. Zrobienie obrazu płytki dvd nie powiodło się, ponieważ linuch mi wywalał komunikat, że nie rozpoznano płytki dvd w napędzie. Natomiast zrobienie iso cd przeszło pomyślnie
Na chwilę obecną przerzucam przez sieć iso z ps3 na pc i troszkę to trwa i zobaczę co z tego wyjdzie.UPDATE: No i niestety, ale winda bez problemu otwiera iso płytki, czyli coś jednak jest nie tak. Może by było lepiej, gdyby programy do nagrywania pod linuchem wspierały Blu-ray Albo może jakby był jakiś odpowiednik clone cd albo alcohola pod linucha
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 03.05.2008 o godz. 09:45 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
vault dweller
YD to badziewie. Wgraj sobie Ubuntu.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
![]() |
no no, zacznę od tego ze mam takie komunikaty podczas instalacji ubuntu/xubuntu których nie widziałem na jakimś tutorialu jak koleś instalował
a YDL ponoć jest optymalizowany pod względem PS3. Jednak to nie problem linucha tylko stosownego oprogramowania, tak sadze
|
|
|
|
#9 |
|
vault dweller
żaden z Linuksów nie jest optymalizowany pod PS3, a konkretnie to pod CELLa. Dlatego to wszystko chodzi tak wolno (256RAM też robi swoje).
![]() Tak, ale YD ma chyba stare te repo. Nie wiem jak jest w YD, ale w Ubuntu pobierasz nowe aptgetem czy czym tam chcesz i masz najnowsze.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
![]() |
z wczoraj na dzisiaj jakiś klient zamówił komputerek z combo blu-ray liteonka więc dzisiaj przyniosłem gierkę na ps3 [Devil May Cry 4] i chciałem sie przekonać czy sobie poradzi z odczytem i o dziwo... poradził sobie liteonek od razu
. Powiem, że zgłupiałem i już nie wiem co jest grane... :-))) Poniżej zamieszczam zrzuty ekranu z visty...UPDATE: udało mi się na tym liteonku zrobić iso DMC4 i nagrałem je na przenośny dysk USB. Teraz w domu chciałem ten obraz zamontować do deamona to mi zaczął pokazywać, że to jest nieprawidłowy obraz. Nero natomiast właśnie zaczął mi nagrywanie na BD-RW... ZAZNACZAM, ŻE TO WSZYSTKO ROBIĘ W CELACH TESTOWYCH i nawet jeżeli mi się coś uda zrobić to przecież "kopię" oryginalnej płytki mogę posiadać, aby z niej grać :-)))
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 29.05.2008 o godz. 22:50 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
100% O/C CLUB
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pod vista mozna poprzegladac plyty z grami na PS3...
wystarczy poczytac dlaczego...
T-SHIRT Z NADRUKIEM "PO CO MI SEKS, RZĄD DYMA MNIE CODZIENNIE! /msg demek at ircnet // ![]() Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
![]() |
Czy można prosić o jakiś link na ten temat ?
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
@czechoj jak przeglądasz tą dyskusję to proszę o wypowiedź Twoją czy pod vistą LG GGW-H20L widzi płytki z Ps3... ponieważ ostatnio miałeś problem z LS pod vistą, a wiem, że Ps3 też posiadasz :-))
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 02.06.2008 o godz. 18:25 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Kustosz TDI Club
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprawdzę to niezwłocznie... tzn. dziś wieczorkiem bo bedę w domku
|
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Chuck Norris | Morris | Humor | 86 | 16.05.2012 08:29 |
| z czym pić whisky ???jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 140 | 18.10.2011 11:25 |
| nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 14:57 |
| Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 09:50 |
| Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 14.05.2003 23:20 |