![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#76 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nic się nie dzieje, czyli? Powinno być tak: program pyta, czy mimo braku BOOT.ELF w ./INSTALL kontynuować instalację FMCB na karcie. Zatwierdzasz i program zaczyna instalację - tyle w teorii.
Na śmierć zapomniałem o tym uLELFie, no ale są tam moduły usbd, więc z dograniem nie będzie potem problemu. --- Druga metoda: po prostu skopiuj z płyty zawartość folderu FMCB na np. pendrive'a, dorzuć uLELFa pod nazwą BOOT.ELF i resztę programów, które Ciebie interesują (szczegóły w tutorialu). Uruchom instalator z poziomu uLELFa np. z tej płyty i tyle filozofii.
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2008
![]() |
Nic się nie dzieje tzn. konsola nie reaguje na wciskanie "x" wyświetlając cały czas to samo pytanie.
Co do 2 metody to będę próbował. Ale jak do tej pory nie udało mi się odpalić nic z pendriv'e (sprawdzałem 2). Pozostaje mi do sprawdzenia jeszcze czytnik kart pamięci. Wyrzuciłem do koszta już z 10 płyt próbując stworzyć DVD z FREE MC_BOOT'em według tutoriala. Mam w związku z tym wielką prośbę. Czy może mi ktoś stworzyć obraz z FREE MC_BOOT oraz ESR i wrzucić na jakiś serwer hostingowy? Więcej programów nie potrzebuję. Niestety żadna z moich pamięci przenośnych nie współpracuje z PS2 (albo ja nie potrafię tego zrobić?), a nie chcę marnować więcej DVD. Z "ELF-Pack_R6" problem jak wyżej opisane. Ostatnio zmieniany przez Berion : 17.10.2008 o godz. 16:38 Powód: //dp |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2008
![]() |
Cytat:
Mareczek9090, jezeli podpowiesz mi jak mam zrobic obraz karty pamieci chetnie to zrobie - mi po kilku podpowiedziach ze strony szanownych forumowiczow udalo sie ja wykonac dziala bez zastrzezen, ja uzywalem pen'a 1 GB badziewnej firmy na ktorym mialem zrzucone wszystko to co chcialem miec na memorce, bootowalem z gotowej plyty z uLE. Pozdrawiam beginnertv |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
vault dweller
Obraz karty nic Ci nie da bo potrzebny jest MCID - unikalny dla każdej karty z osobna. Po to jest m.in. ten installer.
A jak wykonać obraz karty jest w tutorialu - wystarczy przejrzeć trochę dział Konsole na forum lub stronę główną...
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
Witam wszystkich na forumowiczow
Mam takie pytanie troche z innej beczki. Mam ps2 slim 77001 (wersja NTSC) z modbo760 a chcialbym zainstalowac koledze tego exploita na konsoli 70004 (wersja PAL). Exploit oczywiscie bylby instalowany na mojej konsoli (77001 ntsc). Rozumiem ze typ instalacji "Multi-version" nie wchodzi w gre ze wzgledu na inny region (myle sie?), a czy typ instalacji "normal" zda egzamin w moim przypadku? bylbym wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i sugestie. Jest jakis sposob na moj problem? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Testowałem 5 pendrive'ów i żaden nie działa. Czy coś źle robię? Czy pendrive powinien być jakoś specjalnie przygotowany do PS2? Jakieś specjalne wgrane pliki itp? - Kingston DataTraveler 8GB, - Kingston DataTraveler 1GB, - ModeCom 1GB, - NoName 1GB (reklamówka jakiejś firmy), - NoName czytnik kart pamięci z MicroSD 2GB. Ostatnio zmieniany przez Mareczek9090 : 18.10.2008 o godz. 07:48 |
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
vault dweller
@Mareczek9090
Nie używaj nigdy określenia: "nie działa" bo nie wiadomo co to znaczy. Wcześniej napisałeś, że "nie działa" FMCB, teraz piszesz, że "ELF-Pack" to się zdecyduj w końcu co "nie działa" i co przez to rozumiesz. Co do mass: O ile oryg. masz tego Kingstone DTII 1GB to jest na pewno kompatybilny z obecnymi modułami bo sam takiego używam. System plików to oczywiście FAT32, żaden inny. @Ciepanek Nie mylisz się. Tak samo nie wchodzi w grę instalacja "normal", bo nie dość, że to inny region to jeszcze inny model PS2. Sposób na Twój problem to zainstalowanie wersji multi na jakimkolwiek modelu: SCPH-xxxx4 lub zainstalowanie wersji normal na SCPH-70004 (upraszczając bo niektóre osdmain/osdxxx będą kompatybilne i z kilkoma modelami w górę).
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
A gdybym np. Nazwe pliku DVDPLE (region europa) zmienil na DVDPLU(zmiana tylko nazwy pliku) i sprobowalbym zainstalowac na moim ps2 ntsc a potem przelozyl karte do os2 pal?
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Nowy na forum
![]() |
Skoro "nie działa" mi FMCB (opisałem co wyskakuje i napisałem, że konsola nie reaguje na wciskany przycisk "X") napisałem w związku z tym, że nie działa "ELF-Pack". Dlatego właśnie proszę kogoś, kto znajdzie te kilka minut o stworzenie obrazu (ISO) na wzór "ELF-Pack", tylko może on być z mniejszą ilością programów.
Kingston to DTI i niestety konsola go "nie widzi" po podłączeniu. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
vault dweller
@Ciepanek
Nic Ci to nie da. ![]() @Mareczek9090 Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Podobnie i ilość programów w kompilacji. Skoro FMCB nie zgadza się na instalację bez BOOT.ELFa to znaczy, że w 1.7 jest jakiś błąd z tym związany. Może poprawią w kolejnej wersji, a ja może tymczasem zrobię update tej paczki. Zmuś swojego pendrive'a do współpracy i z niego wgraj. Szkoda pieniędzy na płyty. Instalator możesz przecież uruchomić uLE z ELF-Packa. Zmuś tzn, poczytaj o USBD.IRX i poszukaj jakiegoś starszego np. z SMSa czy ze starych buildów, które są zamieszczone na psx-scene.com w temacie z plikami w dziale uLE.
Ostatnio zmieniany przez Berion : 18.10.2008 o godz. 14:14 |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zauważyłem również, że przy próbie włączenia "X: MISC/FileBrowser" z "ELF-Pack'a" wyskakuje błąd "Nie znaleziono".
Czy te wszystkie problemy jakie mam mogą być spowodowane źle nagranym "ELF-Pack'iem"? Nagrywałem go zawsze z szybkością mniejszą niż x4, na 2 różnych komputerach, na płytach Platinum i Sony przez 2-krotny klik na obraz ISO. Włączało się wtedy Nero. Wybierałem najmniejszą prędkość zapisu i wybierałem przycisk nagrywania. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
vault dweller
Nie, prędkość nagrywania nie ma z tym nic wspólnego.
Dwie sprawy: - nie dawno sprawdzałem i jest ./INTSTALL/BOOT.ELF także to jakiś burak instalatora, a nie mój (albo używasz ELF-Packa R5 gdzie były FMCB 1.6). - co do uLELFa: to w wersji R5 podałem w CNFie błędną ścieżkę do pliku językowego. Nie używaj wcześniejszych wersji jak R6.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2008
![]() |
hi
Panowie dla Mnie ten temat jest bardzo skomplikowany.Wszystko szlo gladko do momentu kiedy odpalilem uLE_v4.25 z plyty CD poprzez Swapa i chcialem dac odczyt z Pendrivea na ktorym mialem nagranego FBoota 1,6 wraz z programai ESR I SMS w katalogu Install.Niestety jak to w zyciu wszsytsko byloby za proste gdyz konsola NIEwidzi mi Pendrivea(Kingston 512MB Fat 32) a niestety nie mam innego pod reka. Jak to obejsc?Jak stworzyc z tego obraz by nagrac zawartosc Pendrivea na CD lub DVD.Zaznaczam ze czytalem FAQ na ten temat ale niestety cos musze robic nie tak bo konsola nie widzi tego obrazu:-( Potrzebne jest stworzenie pliku Systm.Cnf do takiego obrazu.Pytam bo szkoda mi kolejnych plytek wyrzuconych do kosza ;-( ps.rozumiem ze w katolgu INSTALL programy ESR I SMS maja byc rozpakwane ? ps2. jest mozliwosc ze wczesniejszcze wersje uLE wykryja mojego pendrivea? dzieki Ostatnio zmieniany przez seto : 23.10.2008 o godz. 17:36 |
|
|
|
|
|
#89 |
|
vault dweller
Nie tylko rozpakowane, ale i z odpowiednimi nazwami. Wszystko jest w tutorialu - przeczytaj go.
Co do uLE i pendrive'a: poczytaj na forum o USBD.IRX - jest mnóstwo topików z tym związanych. Co do FMCB na płycie przeczytaj ostatnie dwie strony tego tematu.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2008
![]() |
Berion u mnie podobnie jak u Mareczek9090 nie da sie zainstalowac FMCB 1.7 z twojej plyty.Obojetnie jaka wybieram opcje normal lub multi to konsola stoi i nic sie nie dzieje.Poprostu zwiecha :-( Jutro bede mial innego pendrive i mam nadzieje ze mi ruszy w Ule 4.28
ps.ponawiam pytanie : jest mozliwosc ze wczesniejszcze wersje uLE wykryja mojego pendrivea? Pozdrawiam i szacuneczek SETO |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| ban, free, free mc boot, free mcboot, free mcboot ps2 fat slim, instalacja, jimmi, katroll, konsola, mcboot, neme, pomoc, ps2, ps2 problem fmcb udf, slim, ważne, zawieszanie |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [ARTYKUŁ][PS2] Zapisywanie save-ów na pendrive lub dysku twardym | Bartez | Homebrew | 108 | 18.03.2012 16:17 |
| [ARTYKUŁ][PS2] Formatowanie kart pamięci | Bartez | Homebrew | 25 | 10.10.2010 22:04 |
| [ARTYKUŁ][PS2] Moduły dźwiekowe | Bartez | Homebrew | 0 | 28.02.2008 16:07 |