![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagrywanie i uruchamianie programów na PS2 (SMS, uLELF etc.)
Problem ten powraca na forum jak bumerang dlatego też postanowiłem napisać ten krótki mini poradnik.
I - Nagrywanie *.elf-ów na płytę CD/DVD Nagrywanie programów na PS2 jest wystarczająco dobrze opisane w podanym linku, toteż nie widzę sensu powielać tych samych informacji. Dodam też, że nie muszą to być konkretnie te programy, może być dowolny, który potrafi:
Ponadto aby cokolwiek uruchomić z płyty przez PS2Browser koniecznie trzeba napisać SYSTEM.CNF. Budowa pliku została wystarczająco dobrze opisana w tutorialu opisującym nagrywanie programów na płytę. Jeśli nadal masz z tym problem polecam swój program, który napisałem między innymi na taką okazję: # CNF-Tool # II - "Wypaliłem płytę i nie działa" Wypaliłeś płytę i konsola jej nie widzi (wraca do browsera lub wyrzuca czerwony ekran)? Takiego stanu rzeczy może być kilka przyczyn (zakładając oczywiście poprawność kompilacji i fakt posiadania modchipa/swap magic/exploita mrb).
III - Uruchamianie programów z MC Uruchamianie programów z karty pamięci możliwe jest wyłącznie na modchipach z obsługą Dev.olution Mode 1 (DEV1) i dla każdego z modchipów jest to indywidualna sprawa. Różne modchipy, różnie bootują programy. innymi słowy, różne modchipy poszukują różnych nazw plików, a czasem w różnie nazwanych folderach. Nasz tutorial opisuje DEV1 dla: Ripper 2 Gold (Deluxe jest bez obsługi DEV1), Ripper 3.xx (czyli wszystkie chipy z serii Ripper 3), DMS3 (SE, SE PRO), DMS4 (SE, Pro, E.Z.I SE, E.Z.I Pro), H2O (wszystkie chipy z serii H2O). Lokalizacje plików/folderów i ich nazw dla przykładowych chipów:
IV - Skąd pobrać programy dla PS2? Oczywiście z internetu, a więc różnych serwisów scenowych i oczywiście stron autorów programów (jeśli takowe istnieją). Jeśli jesteś leniwy możesz pobrać gotowy do wypalenia obraz, który przygotowałem. V - "Czy coś jeszcze powinienem wiedzieć?" Wszelkie podstawowe informacje na temat konsoli, których nie znajdziesz w instrukcji obsługi ;) zmieściliśmy w jednym, zgrabnym FAQ. PlayStation 2 - FAQ
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
Ostatnio zmieniany przez Berion : 28.01.2008 o godz. 18:15 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|