![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Pawel |
Ustaw IP w OPL i na PC
|
Witam,
nie chce zakladac nowego tematu aby nie zasmiecac. Probuje od kilku godzin odpalic cos przez siec z udostepnionego dysku w PL. Wszystko zrobilem niby ok. Kable sprawdzalem, pingi leca ale za cholere nie moge wyswietlic listy gier w OPL 0.8 . Na dysku instalowalem gry HD Xtreme instalerem i raczej prawidlowo bo wczesniej robilem to na USB i bylo ok. Probowalem logowac sie jako gosc i na inne konta i nici z tego. Caly czas nie listuje dysku. Probowalem zarowno z crossem jak i przez switcha. W kompie jest Windows XP. Czyzby trzeba bylo w XP zrobic cos wiecej ,niz tylko samo udostepnienie dysku ? Pozdrawiam PAwel |
Dzieki pomoglo wyrzucenie plikow konfiguracyjnych.
|
Nie ma czegoś takiego jak "Free McBoot by screv", z tego wnioskuję że kupiłeś kartę z allegro albo wgrałeś jakieś badziewie z netu i koleś tak się poczuł autorem, że aż wpisał się w FREEMCB.CNF. ehh.
FMCB CFG, jak sama nazwa wskazuje to konfigurator który upraszcza konfigurację FMCB. Jego wersja ma niewiele wspólnego z FMCB. - - - Wyrzuć pliki konfiguracyjne OPL tak aby uruchomić go na czysto. Może to jest przyczyną. |
Na glownym ekranie pisze Free McBoot by screv a jak wejde w konfiguracje to mam FMCB 1.8 test 22. Jak wejde przez uLE w mass i uruchomie OPL to dalej mam to samo:-(( , zawiesza sie i konsola wisi. Sprawdzilem w opcjach i reset iop jest wlaczony.
|
Jaka wersja FMCB (bo to najwyraźniej problem z loaderem)? Jeśli z 1.8b lub 1.8c dalej będzie ten problem to uruchamiaj przez uLE (z włączonym reset iop w jego opcjach).
|
PS2 problem z uruchomieniem Open PS2 Loader
Mam problem z uruchomieniem programu OPL, jest on wgrany na karte pamieci razem z FMCB, po jego starcie z glownego menu zawiesza sie i nie uruchamia sie do konca i musze robic restart konsoli. Skopiowalem tez na pendraka wersje z tej strony http://psx-scene.com/forums/f150/ope...-v0-8-a-62141/ i dalej to samo, ekran robi sie jasny ,program sie zacina i nie uruchamia do konca. Prosze o info w tej sprawie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |