Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2008, 13:34   #1
vault dweller

Data rejestracji: 24.06.2004
Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Topik dla total n00bs.

Do napisania tego krótkiego tematu sprowokowały mnie nagminnie powtarzające się posty w stylu: "Nie działa mi". Drogi użytkowniku, jeśli jesteś jedną z osób, które w powyższy sposób zaśmiecają forum ten temat jest skierowany właśnie do Ciebie.

"wgralem program i nie dziaua"

Fajnie, to teraz jest już wszystko jasne... Komputer* to niestety (a może i stety) maszyna, która nie potrafi myśleć abstrakcyjnie, maszyna która nigdy się nie myli i maszyna która wykonuje obliczenia - tylko! Nie personifikuj jej. Innymi słowy: miejsce, w które kopiujesz dany program dla danej konsoli nie jest dowolne - nigdy - konsola nie powącha np. karty pamięci i nie powie: "aha! Czesiek wgrał mi nową aplikację, a co mi tam, a uruchomie se".

Powyższy akapit dotyczy każdej konsoli, niezależnie czy siedzi w niej modchip czy inny exploit. Jeśli wykonujesz jakąś czynność to ją nam opisz możliwie jak najdokładniej:
  • jaki to program?
  • jaka jest jego wersja?
  • w jaki sposób go 'wgrywasz'?
  • gdzie go wgrywasz?
  • co chcesz osiągnąć poprzez jego 'wgranie'?
  • jaki masz modchip
  • jakiego exploita używasz?
  • jakie są ich wersje?
  • jaka jest pogoda za oknem?...
    itd.
Im więcej szczegółów tym lepiej. Nieważne, że połowa z nich okaże się pewnie nie istotna - pozwól, że my już to osądzimy. Na pewno z tego powodu nie zostaniesz wyśmiany (co innego w odwrotnej sytuacji).

Pamiętaj też, że żaden producent konsoli nie oddaje w ręce użytkownika pełnego dostępu do wszystkich jej zasobów - po to są między innymi scenowe programy, a jak są scenowe to i przeznaczone dla scenowców (entuzjastów "adergrandu" ;]) i obowiązkowo używają scenowej terminologii. Programy homebrew nigdy nie będą tak proste i łatwe w obsłudze jak na np. Windows - to zupełnie inna bajka, właśnie ze względu na powyższe.

Dostosuj się, albo zapomnij o nowych możliwościach swojej 'lubej'.

*Tak, konsola to też komputer. Przykro mi jeśli popsułem Ci światopogląd.

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k

Ostatnio zmieniany przez Berion : 19.08.2008 o godz. 19:56
Berion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją