![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 | |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
http://media.netpr.pl/notatka_74432.html z tym nie moge zgodzic sie. wiekszosc lcd to straszny badziew. ostatnio ogladalem sobie cala sciane lcdkow. moja uwage przykul tylko jeden sharp ze sredniej polki (jakis wczesniejszy model), choc dokladnosc wykonania obudowy pozostawiala do zyczenia. ponoc jest calkiem, calkiem. moze to nie Kuro, ale nie ma na co narzekac. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 15.08.2007 o godz. 22:52 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
خبير
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ja oglądałem nowe modele Philipsa, Sony i Sharpa właśnie, nie były to tanie modele, ale obraz naprawdę luks. jak chce się LCD tylko po to, aby mieć płaski i kupuje taniochę to ma się g.... ale w porównaniu do tego co było drzewiej ja widzę postęp nawet w tych tańszych, ale nowych modelach. markety jak zwykle wysprzedają złom, którego nikt nawet kijem by w Niemczech czy gdzie indziej nie dotknął a nasz niezamożny rodak kupuje i szpanuje płaszczakiem
|
|
|
|
#63 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co was tak ciagnie do tego LCD ogladanego w markecie?
zawsze tam gdzie jasno bedzie lepiej wygladal niz plazma a jak przywieziesz go do domu i odpalisz przy zgaszonym swietle to ... bryndza juz kilku takich gagatkow wsrod znajomych mam ![]() nie wiadomo jak by LCD posunelo sie z szybkoscia wyswietlania, katami widzenia i jakoscia kolorow technologi plazmowej w zaden sposob nie dorownaja ... ta w miejscu tez nie stanela
|
|
|
#64 |
|
HDmaniak
Data rejestracji: 20.10.2002
Plazma w moim domu niedlugo konczy rok (albo juz ma) i jak na razie:
- zero tzw. duchow/poswiat/wypalen, - nie zauwazylem spadku kontrastu - oczy bardzo szybko przyzwyczaja sie do 4:3 na 16:9 (geby i postacie splaszczone w pionie), ale jak widze obraz 16:9 na 4:3 to dopiero mi sie niedobrze robi, pol TV niewykorzystywane ;-). - mimo tego, ze czesto ogladam xvidy/dvd z ratio 16:9 innym niz ~1,77 z plazma na gorze ani na dole nic sie nie dzieje W sumie jestem z tata zadowolony, ale bardzo brakuje kanalow HD - Discovery po czasie sie nudzi, na nsport czesciej leci SD skalowane do HD, na MGM HD nie ma nic ciekawego (za stare te filmy..), a N leci w kulki i nie daje zadnego HD na VODzie (nie liczac odwroconych bodajze) ani zadnych nowych kanalow - jakis "film hd" z nowosciami by sie przydal.. Chyba trzeba sie zaopatrzyc w cos, co poradzi sobie z materialem HD i "zalatwiac" we wlasnym zakresie. Na zachodzie maja najlepsze seriale w HD (abc HD np.), a u nas nic! Moze ktos wie co z tym Canal+HD, bo w lutym sie umowa z N konczy :-). Na razie zadowalamy sie dobrymi jakosciowo xvidami lub dvd, a najlepiej hr xvid, wielkosc wciaz robi wrazenie (kredyt, ktory pozostal ojuc do splacenia rowniez ^_^). pzdr |
|
|
|
|
|
#65 |
|
خبير
Zlotowicz
OT mały
po co katować się i oglądać spłaszczony obraz 4:3 (tekst o przyzwyczajaniu się oczu do tego zmiótł mnie z krzesła )ja ustawiam format automatyczny, obcina trochę obrazu, ale panny są chudsze ![]() ![]()
|
|
|
#66 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Sharp w najwyższych modelach troche oszukuje, z timi 4ms to nie jest do końca prawda, czerń też oszukuje przez kombinacje z gamma, nie ma wogóle gradecji szarości w bardziej czarnym obrazie (murzyna w nocy nie widać
) smuzenie oczywiście jest jak na każdym LCD, ale najlepiej to widać nie przy tenisie itp. tylko wtedy kiedy kamera się porusza, najlepiej to przetestować nagrywając obraz z okna samochodu. Problem jest rozwiązany w dobrej plaźmie (Pioneer, Hitachi, Samsung 18Bit) ale problem jest ze zużyciem energii 380W dla 42" i ponad 500W dla 50"
|
|
|
|
|
|
#67 | ||||||
|
Guru
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
Ostatnio zmieniany przez pepperman : 16.08.2007 o godz. 10:38 |
||||||
|
|
|
|
|
#68 |
|
HDmaniak
@ed - u mnie tez jest "automatyczny" (jak jest sztuczne 16/9 to sam obcina) i taki "pol 4:3", w ktorym nie obcina duzo obrazu, a postacie robia sie praktycznie normalne - ja tak wlasnie ogladam, ale np. mama woli 16/9 i scisniete geby ;-).
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
Cytat:
zrozumcie ze ze zaden lcdek nie bedzie wyswietlal tak dobrego obrazu kolory/ szybkosc jak plazma czy crt kolejny argument nie do przebicia to portfel kto przy zdrowych zmyslach kupuje lcd ktore maja wiecej cali niz 32"? wiem ze sa rozne gusta i gusciki ale bez przesady probowal ktos czyscic panel/ekran lcd szmatka do czyszczenia zwyklych szyb? i tak dalej i tak dalej ... powodzenia co do poboru pradu co zescie sobie znalezli tez problem 500W?! skad te dane? kolejne bzdury ... Panasonic TH-50PV700 pobiera maxymalnie 368W Panasonic TH-42PV70P <- 238W nie jest tajemnica ze najwiecej zre pradu jak bedziecie ogladali sniegowe zabawy niedziedzi polarnych w bialej farbie ![]() ale to nudne ... polecam topic chlopcow z forum hdtv gdzie z miernikiem sprawdzali pobor pradu w zaleznosci od wyswietlanego obrazu Nowe technologie a pobór mocy - telewizory plazmowe. moja plazma panasonic'a TH-42PV50E pobor 315W (panel 8 generacji) ma prawie dwa i pol roku za rachunki wiecej nie place wlasnie sprawdzilem i juz mam nastukane 03661h ![]() reasumujac kupuje plazme (panel 10 generacj) bo - 42" to teraz minimum i za ta cene tzw. valu2price - jakosc i ostrosc obrazu jest lepsza niz w lcd - czas reakcji i czern zawsze bedzie lepsza niz w lcd wada technologi plazmowej jest jedna - kiepsko sie prezentuje w jasnych/rozswietlonych pomieszczeniach oled tez mial byc taka rewelacja a tu ... ogromny rozmiar 11" u sony a 17" u samsung'a i jak zwykle to prototypy ktore nie maja zamiaru trafic do wstepnej produkcji
|
|
|
|
#70 | |
|
Guru
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
Cytat:
Dla mnie to już kino a nie TV i trzeba mieć pokój chyba z min 35 metrów kwadratowych dla takiego czegoś. A co do poboru mocy ... kupić TV co pobiera ponad 300 W To więcej niż stare Rubiny Ale to tylko moje skromne komentarze ... ro29 |
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
HDmaniak
@ro29, masz staroswieci tok rozumowania :-).
U mnie 42" stoi na 18m2, mniejwiecej, a i tak TV moglby byc spokojnie wiekszy, 50" bylaby pewnie idealna :-). |
|
|
|
|
|
#72 |
|
خبير
Zlotowicz
racja, że wielkość nie przeszkadza wcale nawet jak się ogląda zwykłe DVD a nie 1080p
![]() ja mam 32" dwa i pół do (do trzech) metra przed sobą i jest właśnie ok. a wzrok mam jeszcze dobry. do mojego 24 metrowego, kwadratowego pokoju dał bym 50 cali na ścianę i byłoby super
|
|
|
#73 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() |
To prawda że im większy tym lepszy, ale co z tego jak włączy się DiviX który na CRT był obraz idealny a na LCD z bliska już piskeloza, jedynie DVD Video jako tako, ale to i tak nie to samo ...
|
|
|
|
|
|
#74 | ||||||
|
Guru
![]() |
Cytat:
poza tym nie rozumiem co chcesz udowodnic. kazdy swoje oczy ma. Cytat:
Cytat:
. dodaj sobie do tego jeszcze ampli i masz wynik. czyms musisz wzbudzic tak duzy ekran. z dynama rowerowego nie skorzystasz.Cytat:
Cytat:
. poza tym moze gdybys nie mial plazmy to jeszcze bylbys obiektywny..Cytat:
bo z bliska to oglada sie material fullhd. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 16.08.2007 o godz. 14:35 |
||||||
|
|
|
|
|
#75 |
|
HDmaniak
@mgit- nowe XviDy (DVDRiPy) z 3m wygladaja OK.
|
|
|
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 11:14 |
| jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 07:38 |
| Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 11:47 |
| LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 08:41 |
| Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 10:33 |