Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe)

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2009, 19:18   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.11.2009
Posty: 1
emem w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zgrywanie danych z dekodera nbox HDTV

Mam dekoder telewizji n, nbox HDTV recorder, z dyskiem do nagrywania programow. Nie potrafie przegrac nagranych tam danych na zewnetrzny nosnik, jest zlacze USB ale licho wie jak je przeniesc. Instrukcja obslugi bardzo uboga, obszedlem wszystkie menu i nic...
Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia?

Pozdrawiam,

emem
emem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2009, 23:39   #2
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 8,876
M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie ma mozliwosci wyniesienia materialow poza dysk nBoxa.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 00:05   #3
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 26,356
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A zgranie na stacjonarkę 1:1 (play-->rec)?

Wiem, że nawet jeśli się da, to tylko 720x576, ale lepsze to, niż nic.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 06:26   #4
Registered
 
Data rejestracji: 01.08.2007
Posty: 3,562
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://www.nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=9338
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2009, 11:09   #5
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 13,359
Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Berion jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A ja tak się podczepię pod temat. Dlaczego się nie da? Stosowane są jakieś nietypowe złącza czy może zawartość dysku jest szyfrowana jakimś sprzętowym kluczem, który gnieździ się w czeluściach fw i/lub stosowany jest ata password.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Moje dev studio, facebook, twitter
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2009, 11:44   #6
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 8,876
M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>M@X jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Po chlopsku - nie da sie :-P. Nie wykrywa pendrive'a jak wepniesz go do USB a dysk ma wlasny system plikow.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2009, 14:44   #7
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,868
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A mnie dziwi jedno, że jeszcze nikt nie dobrał się do bebechów i nie kombinował z tym ich systemem plików.. no chyba, że o czymś nie wiem
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2010, 08:52   #8
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika adzisan
 
Data rejestracji: 15.01.2010
Posty: 1
adzisan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cool Problem nie tkwi w sprzęcie tylko w oprogramowaniu

Soft zainstalowany na dekoderze nie przewiduje takiej opcji jak zgranie danych poza dysk dekodera. A zatem aby mozna bylo zgrac te dane trzeba mu najpierw wrzucić zmienione oprogramowanie. Z tego co wiem telewizja N w najbliższym czasie nie przewiduje wprowadzenia dekoderów z nowym softem, ale nie wykluczają tego w przyszłości.

Gdyby jednak ktoś znalazł jakiś sposób, niech się podzieli
adzisan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2010, 15:02   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.02.2006
Posty: 4
Leon74 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gniazdo USB jet narazie nie obsługiwane przez soft w sume system operacyjny firmy SUN

Dysk w nbox rec jest (SATA Seagete ST3250820SC) system oparty na Linuxie .
Tak że czy nie lepiej podłączyć przez kabel LAN i użyć programu np.putty.exe
wpisać ip recordera i połączyć sie telnetem i po prostu zobaczyć co i jak .
Lub jeśli jest to sprzęt na linuxie to będzie wykrywalny pod win xp (nie sprzęt ale dysk)
Jako part 1 żeby to zrobic trzeba zrobic w windzie połączenie sieciowe żeby mieć dostep po lanie do recordera w nboxie skonfigurowac poł sieciowe lub auto w windowsie dać uruchom i wpisać \\NAS
Powinno otworzyć się okno z partycją part 1 czyli dysk nboxa.
Ale jak znam życie to transwer nie przekroczy 2800Kb/s.ale zawsze można experymętować.
Nie mam sprzętu pod ręką chętnie sam by się w to pobawił .

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 18.01.2010 o godz. 15:52
Leon74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2011, 09:01   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.02.2011
Posty: 1
cgrongs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gdyby jednak ktoś znalazł jakiś sposób, niech się podzieli


_______________
r4king.com/hd-nbox-media-player.html]hd media player[/url]
r
cgrongs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2011, 13:57   #11
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,748
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
A zgranie na stacjonarkę 1:1 (play-->rec)?
Wiem, że nawet jeśli się da, to tylko 720x576, ale lepsze to, niż nic.
Tak na nagrywarkę DVD da się (nie mam N'ki ale to logiczne) ale nie przez HDMI.

Dość dawno złamano zabezpieczenie HDCP.
Ktoś wie/zna jakieś urządzenia/rozwiązania sprzętowe do dezaktywacji/obejścia/pominięcia blokady - odblokowania HDMI i możliwości zgrywania HD ?
Dziwne, że HDCP złamane a rozwiązań sprzętowych brak, a może nie znam ?
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2011, 14:49   #12
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 26,356
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Tak na nagrywarkę DVD da się (nie mam N'ki ale to logiczne) ale nie przez HDMI.
To jest tak oczywiste, że o tym nie pisałem.
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Dość dawno złamano zabezpieczenie HDCP.
Ktoś wie/zna jakieś urządzenia/rozwiązania sprzętowe do dezaktywacji/obejścia/pominięcia blokady - odblokowania HDMI i możliwości zgrywania HD ?
Dziwne, że HDCP złamane a rozwiązań sprzętowych brak, a może nie znam ?
Są takie rozwiązania, ale nie pokazują się oficjalnie na rynku - wiesz, protesty, procesy, prawa autorskie i temu podobne drobiazgi.

Próbowałem kiedyś szukać na ebayu i coś tam znalazłem (tylko teraz jakoś nie mogę). Oczywiście było to rozwiązanie z Chin, czy tam innego Hongkongu.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2011, 15:11   #13
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,748
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Eetam, w opisie produktu można podać, że to konwerter do urządzeń nie wspierających HDCP.
Bynajmniej temat mnie interesuje i sam też czasem szukam ale tylko na polskim rynku...
Ew. mogą też być schematy takiego urządzenia + wsad ...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2011, 08:21   #14
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.03.2011
Posty: 3
poznaniok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
-witam jestem nowy na forum.
jesli kogos temat jeszcze interesuje :zeby zgrac z n -ki trzeba kupic urzadzenie "hauppauge" pvr hd dekoduje z hdtv do mp4 H264.
podlacza sie kablami komponent ,dzwieki na dwa sposoby, chinch lub swiatlowodem.
obraz mozna dowolnie dekodowac .bitrate do wyboru ,rozdzielczosc rowniez.
obraz dekodowany do H264 jest naprawde dobrej jakosci i w porownaniu do hdtv zajmuje malo miejscs [chociaz duzo porownujac do zwyklego AV ALE JAKOSC KOSZTUJE]
urzadzenie kosztuje 200 dolcow kupic mozna przez sklep internetowy cena 800 zl z przesylka i gwarancja .
zainteresowanym podam nazwe sklepu .
kupilem i jestem zadowolony.
podobno jest duzo innych urzadzen tanszych .
zgrrywanie odbywa sie w czasie rzeczywistym trzeba film obejrzec ... najlepiej nagrac program potem w czasie odtwarzania nagrywac .
do zgrania Z TV N w jakosci sd wystarczy zwykla karta telewizyjna .
nie prawda jest ze program jest szyfrowany !!!
pzdr.
poznaniok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2011, 12:41   #15
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,748
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez poznaniok Podgląd Wiadomości
-witam jestem nowy na forum.
jesli kogos temat jeszcze interesuje :zeby zgrac z n -ki trzeba kupic urzadzenie "hauppauge" pvr hd dekoduje z hdtv do mp4 H264.
podlacza sie kablami komponent
Niestety nie mam N'ki a mój dekoder nie ma komponentu tylko hdmi...


Cytat:
Napisany przez poznaniok Podgląd Wiadomości
Z TV N w jakosci sd wystarczy zwykla karta telewizyjna .
nie prawda jest ze program jest szyfrowany !!!
Przecież to wiemy (lub nagrywarka DVD np.). Połączenie szyfrowanie jest między urządzeniami wpiętymi przez HDMI (HDCP),
w zasadzie tylko to mnie interesuje.
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 07.03.2011 o godz. 13:54 Powód: dodanie słowa "mój" ;)
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 Eliasz Komputery 14 28.09.2008 22:44
Katalogowanie danych & Archiwizery mello Off topic 11 03.08.2007 18:02
Zgrywanie danych z płyty koszmarnej jakości... Atlantis Nośniki optyczne 1 04.06.2006 19:56
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW Jozgaw Napędy optyczne CD 7 21.06.2004 07:31
Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a VLuka FAQ 0 29.12.2002 16:43


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO