![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
Odzyskanie utraconej partycji
Mam taki problem, za pomocą programu Partition Magic przesuwałem partycję z jednego końca wolnego obszaru dysku na drugą. Podczas tej operacji program zawiesił się. Windows uruchamia się normalnie bo systemowej partycji nie ruszałem, ale już partycji przenoszonej nie widzi. W zarządzaniu komputerem widać tą partycję ale nie ma przydzielonej "literki" i jest opisana jako "nieznana partycja". Natomiast w partition magicu obszar ten oznaczony jest jako "PqRP".
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak odzyskać dane z partycji? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DMDE ?
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
Partycja uratowana!
Jesteś genialny uratowałeś mnie przede depresją
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
W FAQ tego nie ma!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
Muszę odnowić temat! Bo zaraz ja wpadnę w depresję. Od paru miesięcy walczę z odzyskiem zdjec, których mi się uzbierało przez nascie lat. Minelo pare ladnych miesiecy, a ja nadal z tym walcze. Zabawa programem TestDisk spowodowała zepsucie partycji, bo probowalam odzyskac pliki z pendriva. I tym sposobem musialam robic wszystko od kompletnego zera. Szukalam pomocy na forach i przez miesiac nic nie nadpisywalam, ale nie uzyskalam pomocy i musialam jakos funkcjonowac i pliki mam nadpisane. Udało mi się odzyskac wszystkie pliki zdjec, ale jest "Podgląd niedostępny". Używałam wszystkich programow dostepnych w internecie. Nawet byłam gotowa zakupic. Eausus, Pandora, DMDE (niebardzo czaje obsluge), R-Studio i wiele wiele nie pomogl... jedyne co to zawalilam dysk tymi programami da się coś jeszcze zrobić?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TestDisk jak i DMDE nie jest dla osób początkujących/"nieinformatycznych".
Z sektorów, które zostały nadpisane nie odzyskasz danych, które się tam wcześniej znajdowały, więc równie dobrze te "odzyskane" zdjęcia to mogą być pliki z sieczką w środku (czyli dane pozbierane na podstawie wpisów w kopii tablicy). ;]
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() |
Czyli jednym słowem nic z tego już nie odzyskam? Jeśli tak to dziękuję za odpowiedz, już zdąrzyłam się oswoić trochę z tym, że nie odzyskam plików. ;/
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
vault dweller
![]() Data rejestracji: 24.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trudno powiedzieć nie mając tego przed oczami. Mam nadzieję, że antydepresanty nie będą potrzebne.
![]() W przyszłości zainteresuj się ReFS w Windows 8 lub ZFS w Linuksach. Będzie większa szansa, na odzyskanie danych.
NIE odpowiadam na wiadomości prywatne z pytaniami dotyczącymi problemów z konsolą, jej osprzętem i sceną. Od tego jest forum! Wszystko co chciałbyś wiedzieć o: | PSX | PS2 | PS3 | Xbox | mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
Dobra wyrzucam te wszystkie zasmiecajace mi miejsce program do odzysku
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZFS to bardziej w BSD, ale Linux tez bedzie miał swojego BTRFSa. Na razie jednak jest on tylko najlepszym sposobem na utrate danych
![]() Co do odzyskania zdjęć z pendrive to najlepiej byłoby oddać je do specjalistów ![]() Co prawda są obrzydliwie drodzy, ale czasem diagnozę mają za darmo.
![]() ![]() Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64, Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dmde, odzyskanie partycji, recovery, undelete |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Odzyskanie danych po nieudanym rozszerzeniu partycji | Qbi@k | Odzyskiwanie danych | 3 | 09.03.2011 07:25 |
| Problem z zamianą litery partycji systemowej | WODZU1972 | Komputery | 5 | 07.01.2010 13:28 |
| odzyskanie partycji | Anakinmar12 | Off topic | 0 | 27.08.2005 19:16 |
| Odzyskanie danych z sformatowanej partycji | Druss | Off topic | 5 | 24.09.2003 15:05 |
| Partition Magic i poszerzanie/zmniejszanie partycji | CIAPEK | Off topic | 11 | 23.05.2003 13:55 |