Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Jak nagrać płytę by była widoczna jako oryginalna??? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-nagrac-plyte-byla-widoczna-jako-oryginalna-81747/)

marekzi 30.11.2010 01:30

Magik jakiś, cycóś :wow:

Regulamin czytany?

kutlet 29.11.2010 15:35

mam pytanie czy można nagrać swap magika 3,6 tak aby odpalić gow ps2

joker12 01.07.2010 18:46

Witam. Problem jest podobny,moja zmieniarka czyta tylko orginalne cd audio. Probowalem juz nagrywac roznymi programami w cda i to z malymi predkosciami ale to nic nie dalo. Zmieniarka dalej ich nie widzi "no disc" Ktos ma jakis konkretny program? Pozdro

yahol 29.01.2010 20:51

Cytat:

Napisany przez Mikel11 (Post 1078099)
A jest jakis program aby nagrac płyte jaka oryginalna? ;)

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1078200)
Każdy, pozwalający wypalić płytę w formacie Audio-CD.

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1078059)
Można to zrobić w Nero, nagrywając jako AUDIO.
Można każdym innym programem obsługującym konwersje plików audio z mp3, wav, czy innego flac do cda!

C.B.N.
I właśnie w tym momencie, przydaje sie opcja "czytanie ze zrozumieniem".

joujoujou 29.01.2010 20:37

Każdy, pozwalający wypalić płytę w formacie Audio-CD.

Mikel11 29.01.2010 10:27

A jest jakis program aby nagrac płyte jaka oryginalna? ;)

Human 29.01.2010 03:56

Cytat:

Napisany przez Mikel11 (Post 1078045)
Witam. Mam taki problem: mam wieze ktora odbiera tylko oryginalne płyty, czy jest jakis program w ktorym mozna nagrac płyta jako oryginalna luz w jakims formacie zeby chodziła? Prosze o odpowiedz! :)

zazwyczaj stare wieze znosza dobrze cdr ze srebrnym spodem, jesli jest niebieski lub zielony to nie chca czytac.
mozesz sprobowac tez dedukowane do cd-audio.

yahol 29.01.2010 00:47

Cytat:

Napisany przez Mikel11 (Post 1078045)
Witam. Mam taki problem: mam wieze ktora odbiera tylko oryginalne płyty, czy jest jakis program w ktorym mozna nagrac płyta jako oryginalna luz w jakims formacie zeby chodziła? Prosze o odpowiedz! :)

"Oryginalne" płyty audio nagrane sa w formacie *.cda.
IMHO chodzi o nagranie płyty tym formacie.
Można to zrobić w Nero, nagrywając jako AUDIO.
Można każdym innym programem obsługującym konwersje plików audio z mp3, wav, czy innego flac do cda!
Płyty audio nagrywamy dość wolno 16x, i zwracamy uwage, czy wieża, szczególnie stary model, akceptuje kolor nośnika!

joujoujou 28.01.2010 23:56

Zmień płyty.

Są takie, dedykowane do stacjonarnych nagrywarek, oznaczone jako "audio" - ale i tak nie będzie żadnej gwarancji działania.

Mikel11 28.01.2010 23:47

CD

yahol 04.03.2009 12:10

Ech, Panowie - czy warto komplikować proste sprawy?
Otóż nie!
Nalezy poczytać na forum o "kopiowaniu zabezpieczonych plyt audio" i tyle.
I żeby nie przedłużać - mozna uzyc EACa, lub innego programu do kopiowania audio i przegrac plyte.
Nero kompletnie sie do tego nie nadaje, (jak zreszta do wiekszosci spraw związanych z nagrywaniem) i jego używanie przypomina mi wycieranie pleców po kąpieli za pomoca drutu kolczastego :)

sobrus 04.03.2009 11:14

jeżeli sprzęt czyta APIC czy jak to tam się nazywało, to chyba nic nie da się zrobić.
Zawsze da się poznać czy to CD-R czy nie.

Misiek4 04.03.2009 10:35

A możesz sprecyzować, czy sprzęt wogóle nie rozpoznaje nagranych płyt CDR czy też w jakiś sposób informuje, że włożona płyta to nośnik CDR ?

zeznia 04.03.2009 01:22

Jak nagrać płytę by była widoczna jako oryginalna???

Mam pytanie czy da się i jakie zabezpieczenia trzeba ustawić aby płyta była widziana jako oryginał w napędzie. Chodzi o płytę AUDIO CD.

Problem polega na tym ze moje urządzenie audio w samochodzie pozwala na wbudowany dysk skopiować utwory z płyty CD tak by można je było odtwarzać z dysku bez płyty, ale tylko pod warunkiem że płyta to oryginał.
Jestem DJem i mam dużo własnych kawałków i remiksów, wypalonych na płytach CD-R ale sprzęt widzi je jako nagrywki i nie pojawia się opcja kopiowania.

Czy za pomocą jakiegoś programu można ustawić jakieś znaczniki lub zabezpieczenia, tak by poinformować taki napęd w urządzeniu audio że to oryginał (wiadomo że rodzaju nośnik się nie oszuka dalej będzie to CD-R). Kiedyś spotkałem się z czymś takim jak od takiego DJa z Niemiec dostałem sample na CD-R ze przy kopiowaniu w nero pokazał ze nie może skopiować bo "Disc CD is copyrighted".

Czy ktoś ma jakieś sugestie???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37.