![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
Zobacz rezultaty głosowania: Ile zajmuje Twój system na partycj systemowej? | |||
1-9GB |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 21.05% |
10-19GB |
3 | 15.79% |
20-29GB |
1 | 5.26% |
30-39GB |
3 | 15.79% |
40-49GB |
3 | 15.79% |
50-59GB |
2 | 10.53% |
60-69GB |
0 | 0% |
70GB+ |
3 | 15.79% |
Wszystkich głosów: 19. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile zajmuje Twoja Partycja systemowa?
Ankieta, sprawdzamy która pojemność SSD byłaby odpowiednia dla większości. Sprawdzamy dysk systemowy C.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 04.11.2013 o godz. 20:24 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie dosc nie sprecyzowane ,sam system czy wszystkie pliki na partycji systemowej wliczajac moje dokumenty/temp/pulpit i takie tam ? partycja systemowa u mnie to 50gb na win xp i mam srednio kolo 20% wolnego miejsca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pingwin specjalista.
Partycja systemowa. Pytanie jest precyzyjne. Ale formalnie dopisałem, że chodzi o C.
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Nie mam partycji "C".
Gdybym mial to pewnie wrzucilbym tam system (6 GB) i potrzebne programy (30 GB). Z racji ze potrzebne programy korzystaja z bibliotek (210 GB) to robie FusionDrive/LVM i system sam sobie zarzadza tym co ma byc trzymane na SSD a co na HDD. Nie ma takiej funkcji w Windows? To naprawde jest swietne rozwiazanie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Aktualnie W7 x64 ultimate po dzisiejszym formacie ze sterownikami i przeglądarką oraz av zajmuje 21,5GB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Nie filozofuj misiozol... nie obchodzi nikogo jak rozmieściłeś dane, tylko ile masz zajęte na partycji systemowej DOSŁOWNIE, co jest tematem ankiety.
M@X, czyli zaznacz 36GB... no ludzie to jest prosta ankieta, szacujcie jeśli macie pokombinowane, a nie typowe polskie hasełko "nie da sie"... W NTFS też mogę zrobić wolumin na jednej partycji używający przestrzeni z drugiej partycji, zdaje się nazywało się to wolumin dynamiczny czy jakoś tak, dawno nie używałem.
![]() |
#8 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Mam zajete 341 GB na partycji systemowej, ktora liczy 623 GB zatem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
Więc zaznacz, tak jak pasuje.
Nie pamiętam czy są jakieś SSD pomiędzy 500GB, a 1TB, ale napewno drogo by Cię wyszło, dlatego masz zrobioną hybrydę z HDD.
![]() |
#10 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No to głosujemy... Mam zajęte nieco ponad 90 GB ze 100, z czego zdecydowana większość to gry ze Steam; po przejściu nie odinstalowuję od razu, żeby w razie chęci powrotu nie musieć ściągać jeszcze raz (np. takie GTA IV ma 15 GB, sporawo jednak, a tylko w nocy mam 30 Mb - w dzień 7). Stąd ostatnio mam tak, że chcąc zainstalować jedną grę muszę usunąć drugą. A najciekawsze jest to, że gram niewiele (może z 10h w miesiącu) i to po prostu kilkuletnie naleciałości ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 04.11.2013 o godz. 22:29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
Pytanie nie jest precyzyjne. Bo ile zajmuje system nie jest tym samym, co ile mam zajęte na partycji systemowej.
Dokumenty, muzyka itd. nie są systemem a domyślnie siedzą na partycji systemowej (która zresztą w windzie jest jedyną istniejącą domyślnie). Tak samo programy w większości nie są systemem. Ja hyberfile wywalam całkiem, swapa albo w ramdrive, albo na innym dysku trzymam, profile userów i programy nie wymagające instalacji po formacie c: na innej partycji. Na partycji systemowej przy XP mam zajęte nie więcej niż 8GB przy XP. Przy 7 niestety backupy plików systemowych winsxs rosną w nieskończoność. Więc przy 7 partycja systemowa to min. 16GB a bezpieczniej ze 30. Co gorsza nawet obraz systemu niewiele pomaga, bo po jego odzyskaniu i tak wszystkie poprawki się instalują.
![]() |
#13 |
Pingwin specjalista.
misiozol, jeśli Twoja partycja systemowa ma wielkość całego dysku to nie wiem w czym Ty widzisz problem... jak ktoś nie umie/nie chce partycjonować dysku to będzie kupował drogie pojemne SSD aby trzymać wszystko na partycji systemowej.
Nie wiem jak Wy to rozumiecie, ale drapię się już po głowie i nie mogę uwierzyć, że PARTYCJA SYSTEMOWA ma tyle interpretacji. Dla mnie to jednoznaczne, ale interpretujcie dalej, byleby sondę uzupełnić. Ja już milczę.. Jarson, prośba o zmianę tematu na Ile zajmuje Twoja PARTYCJA SYSTEMOWA, czy to rozwieje już wszystkie wątpliwości? ![]() edit: dziękuje Jarson, skoro tyle osób miało problem, to faktycznie coś było na rzeczy
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 04.11.2013 o godz. 22:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 04.11.2013 o godz. 22:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Alez Patrix ja tu calkiem kultularnie i z
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
za ile to sprzedać? | memorando | Off topic | 6 | 23.11.2003 21:15 |
Rekompresja filmu - ile czasu? | ponczo | DivX, Xvid, Matroska i inne | 2 | 01.10.2003 19:27 |
ile czasu zajmuje wam konwersja avi do pliku vcd | jasiu | DVD-Video | 7 | 07.09.2003 11:58 |
Ile sesyj na jednej płycie? | alg79 | Napędy optyczne CD | 8 | 28.05.2003 21:38 |
Ile wypalilście płyt na TEAC CDW540e? | Saszkin | Napędy optyczne CD | 2 | 27.11.2000 18:18 |