Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2007, 15:02   #1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Neostrada [reklamacja]

Witam

Już od ponad miesiąca mam ciągłe problemy z synchronizacją, a co z tym idzie przez większość czasu nie mogę korzystać normalnie z neostrady. Monter z tp stwierdził że winą jest zbyt duża odległość lokalu od centrali. Wysłałem więc podanie o przeniesienie łącza do pobliskiej centrali, podobno jak będą warunki techniczne to przeniosą Tylko że ile można czekać i płacić normalnie za usługę przy ciągłym braku neta.
Dzwoniłem już na pomoc techniczną 0800102102, także na 9393 złożyłem też reklamacje przez panel klienta w tp i ciągle jestem odsyłany gdzie indziej
Może ktoś z was da mi jakieś wskazówki co z tym dalej robić. Pisemna reklamacja o odszkodowanie, rozwiązanie umowy? Jak to najlepiej rozwiązać? Byłbym też wdzięczny za jakiś wzór takiej reklamacji.
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.02.2007, 15:06   #2
Guru
 
Avatar użytkownika Qbi@k
 
Data rejestracji: 14.10.2005
Lokalizacja: Cymeria
Posty: 1,953
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Rozwiazac umowe spokojnie mozesz do ktorego tam chyba Bez kar zadnych. Wybierz sobie operatora tylko (ostatnio Netia jest oblegana) i jedziesz.
__________________
Mój foo
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!

foobar2000.pl - Nieoficjalne Polskie forum
Qbi@k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 15:26   #3
..:: Ju-Jitsu ::..
 
Avatar użytkownika IceManSpy
 
Data rejestracji: 06.11.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,012
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Do 15 lutego można był bez kary. Chyba, ze przedłużyli.
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 15:43   #4
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 17,879
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bywa też, że winny jest modem.
Sprawdź na jakimś innym, sprawnym albo w ogóle na jakimś lepszym.
Znam przypadek, że nie chciała chodzić neo na standardowym sagema (próby na kilku sprawnych i różne wersje sterów), a bezproblemowo działa na liveboxie tepsy.

Nie masz nic do stracenia, więc próbuj
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 15:44   #5
the one
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,609
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy Podgląd Wiadomości
Do 15 lutego można był bez kary. Chyba, ze przedłużyli.
A po kiego mieli by przedłużać??

To tak OT, natomiast jeśli chodzi o pytanie to podstawowa rzecz - czy internet po prostu 'świruje' (znaczy raz działa raz nie), czy przerwy są dłuższe? Bo prawo telekomunikacyjne odszkodowanie przewiduje dopiero po 36 ciągłego braku świadczenia usługi. Co prawda być może niezależnie od tego niewłaściwe świadczenie usługi może być argumentem ku zerwaniu umowy, ale tego już przepisy (przynajmniej te) jednoznacznie nie regulują..
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 17:19   #6
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
A po kiego mieli by przedłużać??

To tak OT, natomiast jeśli chodzi o pytanie to podstawowa rzecz - czy internet po prostu 'świruje' (znaczy raz działa raz nie), czy przerwy są dłuższe? Bo prawo telekomunikacyjne odszkodowanie przewiduje dopiero po 36 ciągłego braku świadczenia usługi. Co prawda być może niezależnie od tego niewłaściwe świadczenie usługi może być argumentem ku zerwaniu umowy, ale tego już przepisy (przynajmniej te) jednoznacznie nie regulują..
Raz działa raz nie, dłuższe kilkugodzinne przerwy też są zwłaszcza w tzw. godzinach szczytu. Za to w nocy jest prawie zawsze ok, nie zrywa połączenia. Więc wszystko widocznie zależy od natężenia ruchu. Masakra :/ Przecież mam podpisaną umowę na internet 24h na dobę, nie tylko w godzinach nocnych, czy tam czasami w dzień. I mam taki badziewny jakiś ten modem ZXDSL 852, więc jeżeli jakiś inny miałby pomóc to od razu kupuje, tylko co polecacie?
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 17:41   #7
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 17,879
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co do modemu, to nie żeby od razu kupować skoro nie wiadomo czy to coś da.
Pożycz od kogoś, komu neo działa. Teraz wielu ludzi ma neo, pogadaj i jeśli się u ciebie sprawdzi to wtedy kupisz.
Podałem wyżej liveboxa tepsy, ale może to być jakikolwiek, nawet router z modemem. Może nawet w sklepie ci wypożyczą dla sprawdzenia, jak masz jakiś znajomy. Próbuj i walcz.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 17:50   #8
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,562
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wyprobuj inny modem, ale nie na USB tylko z wyjsciem na karte sieciowa RJ-45. Te modemy na USB sa gowno warte... nadaja sie jedynie do kosza... tez mam ten problem i planuje kupic DLinka DSL-300T
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 17:51   #9
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 8,887
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy Podgląd Wiadomości
Chyba, ze przedłużyli.
ale mnie tym rozbawiłeś

@Przemo1980 ja mam taki sam modem jak Ty i nie mam żadnych problemów
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 18:04   #10
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pewnie ja też nie miałbym żadnych problemów gdyby przenieśli mi to łącze do centrali w mojej miejscowości. Jak kilka lat temu zakładałem sobie SDI to nie było problemów z przeniesieniem. Teraz mają to w d**** "ze względów technicznych nie ma narazie takiej możliwości". A ja płace za coś z czego nie da się korzystać normalnie.
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2007, 08:46   #11
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 3,343
- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>- Deckard - jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol Podgląd Wiadomości
Wyprobuj inny modem, ale nie na USB tylko z wyjsciem na karte sieciowa RJ-45. Te modemy na USB sa gowno warte... nadaja sie jedynie do kosza... tez mam ten problem i planuje kupic DLinka DSL-300T
ja tam nie widze różnicy , mam dwa sagemy i oba działaja dobrze
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2007, 09:16   #12
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A Wy co zrobilibyście teraz na moim miejscu? Pisać jeszcze jakieś pisma do TP o zmianę obiektu centralowego, składać wniosek o odszkodowanie? Czy może po prostu złożyć rezygnację z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania usługi telekomunikacyjnej.
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2007, 09:21   #13
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 8,887
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Przemo,a jest jakaś alternatywa dla neo w Twojej miejscowości?

Wydaje mi się, że w Twojej sytuacji pozostaje nękanie ich pismami...

z tego co wiem przepisy telekomunikacyjne są tak niedookreślone, że trudno będzie Ci udowodnić nienależyte wykonanie...

no, ale mam nadzieję, że się mylę i ktoś znajdzie jakiś sposób na rozwiązanie umowy
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2007, 09:31   #14
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 214
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To może ich zaproszę do siebie, niech się osobiście przekonają Neostradę mam od września i z każdym miesiącem jest gorzej. Obecnie to jest tragedia po prostu, praktycznie cały czas zrywa połączenie. Zaproponowano mi usługę nie sprawdzając możliwości technicznych jej świadczenia. I wiem że tylko zmiana centrali tu chyba pomoże, tylko jak tu na nich wpłynąć?
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2007, 09:38   #15
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 12,893
icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Przemo1980 Podgląd Wiadomości
To może ich zaproszę do siebie, niech się osobiście przekonają Neostradę mam od września i z każdym miesiącem jest gorzej. Obecnie to jest tragedia po prostu, praktycznie cały czas zrywa połączenie. Zaproponowano mi usługę nie sprawdzając możliwości technicznych jej świadczenia. I wiem że tylko zmiana centrali tu chyba pomoże, tylko jak tu na nich wpłynąć?
może padł Ci modem, ja miałem podobnie na Sagemie - raz go wykrywało raz nie, raz się synchronizował, raz nie - pisałem gdzieś na forum o tym problemie.

pomogła wymiana w punkcie na inny, ale dali mi już Thomsona, i nie mam już problemów

P.S.
nie komentować, że neo to problem - u mnie działa na razie wyśmienicie
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem


rear subframe more then ratlook style
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO