Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2002, 17:41   #1
TOMMYx
Gość
 
Posty: n/a
RAR - problem :(

Witam,

Mam archiwum, spakowane rar'em i zabezpieczone hasłem. Ale nie pamiętam hasła. Jak ma je rozpakować ? Jakim softem rozszyfrować to hasło ?
To bardzo pilne.
Z góry dzięki za pomoc.
  Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2002, 18:31   #2
ZiP
Wyjadacz
 
Data rejestracji: 09.05.2002
Posty: 1,740
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możesz odzyskać hasło metodą brute-force używając np. programu Advanced RAR Password Recovery. Ostrzegam Cię jednak, że łamanie dodyć długiego hasła (18 znaków) może potrwać kilka lat. Aby w miarę szybko uzyskać hasło, musisz sobie przypomnieć, jakich znaków użyłeś do kodowania: czy to małe litery, wielkie litery, cyfry, znaki specjalne, spacje. Następnie musisz określić długość hasła (np. więcej niż 4, ale mniej niż 20 znaków). Określenie tych czynników znacznie ułatwi złamanie hasła, przez co możesz je szybciej odzyskać.
__________________
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 09.10.2002 o godz. 18:33
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 18:40   #3
TOMMYx
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
ZiP napisał(a)
Możesz odzyskać hasło metodą brute-force używając np. programu Advanced RAR Password Recovery. Ostrzegam Cię jednak, że łamanie dodyć długiego hasła (18 znaków) może potrwać kilka lat. Aby w miarę szybko uzyskać hasło, musisz sobie przypomnieć, jakich znaków użyłeś do kodowania: czy to małe litery, wielkie litery, cyfry, znaki specjalne, spacje. Następnie musisz określić długość hasła (np. więcej niż 4, ale mniej niż 20 znaków). Określenie tych czynników znacznie ułatwi złamanie hasła, przez co możesz je szybciej odzyskać.
Problem w tym, że ponad rok temu zrobiłem to archiwum, a haslo zapisałem - na papierze Oczywiście tego 'świstka' z hasłem już dawno nie ma.
Dzisiaj znalazłem CD'ka z tym archiwum no i.... myslałem, że mnie trafi.
Kompletnie zapomniałem, jakie hasło wtedy wymyśliłem.

Jest jakaś szybsza metoda odzyskania tego hasła?
Czy ARPR to jedyne wyjście ?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2002, 18:49   #4
ZiP
Wyjadacz
 
Data rejestracji: 09.05.2002
Posty: 1,740
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Są jeszcze inne programy do łamania haseł. Jednak użycie innego programu nie przyniesie wielkiego zysku wydajności, gdyż to zależy od wydajności procesora. Ja na Duronie 1200 osiągam wydajność 1000-1200 haseł na sekundę, lecz to jest wciąż mało. O wiele szybszą metodą łamania haseł jest metoda słownikowa, lecz jest ona praktycznie nieskuteczna.

Jeśli KOMPLETNIE nie przypominasz sobie hasła, to masz marne szanse na jego odzyskanie. No chyba, że hasełko jest bardzo krótkie.
__________________
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno.
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2002, 00:26   #5
TOMMYx
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
ZiP napisał(a)
Są jeszcze inne programy do łamania haseł. Jednak użycie innego programu nie przyniesie wielkiego zysku wydajności, gdyż to zależy od wydajności procesora. Ja na Duronie 1200 osiągam wydajność 1000-1200 haseł na sekundę, lecz to jest wciąż mało. O wiele szybszą metodą łamania haseł jest metoda słownikowa, lecz jest ona praktycznie nieskuteczna.

Jeśli KOMPLETNIE nie przypominasz sobie hasła, to masz marne szanse na jego odzyskanie. No chyba, że hasełko jest bardzo krótkie.
Udało mi się, tzn znalazłem hasło.
Hasłem była nazwa tego pliku archiwum :-D
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2002, 02:28   #6
Back to R.I.P. mode!
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,739
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisał(a)


Udało mi się, tzn znalazłem hasło.
Hasłem była nazwa tego pliku archiwum :-D
heh tylko pogratulowac chyba nikt nie wpadlby na to zeby uzyc jako hasla nazwy pliku - tzn chodzi mi o ewentualnego "wlamywacza"
__________________
Majonez
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

: :
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 21:17   #7
RTS Widzew Łódź
 
Avatar użytkownika krzpac
 
Data rejestracji: 07.07.2000
Lokalizacja: Alex City
Posty: 687
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach rar

jak w temacie

Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach o rozszerzeniu rar

prosze o pomoc
__________________
krzpac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 21:20   #8
Ice
***Fakt jest faktem..***
 
Avatar użytkownika Ice
 
Data rejestracji: 09.05.2002
Lokalizacja: Thorn (obecnie London)
Posty: 763
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do plików rar jest Advanced Archive Password Recovery 2 tylko łamanie hasła bardzo długo trwa.
__________________
To jest tylko moje zdanie na to całe zamieszanie...

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 21:28   #9
RTS Widzew Łódź
 
Avatar użytkownika krzpac
 
Data rejestracji: 07.07.2000
Lokalizacja: Alex City
Posty: 687
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ice napisał(a)
Do plików rar jest Advanced Archive Password Recovery 2 tylko łamanie hasła bardzo długo trwa.
a masz go moze ?

jeśli tak to przeslij mi na adres krzpac@wp.pl

bede wdzięczny
__________________
krzpac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 21:40   #10
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,489
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
WITAM 1

AAPR STRONKA DOMOWA program jets niezły niestety musialem go raz uzyć bo zaomniałem hasła na 550MHz 5 znakowe hasło poszło w ciagu 5 - 6 minut !!

http://www.elcomsoft.com/

z tego co pamiętam musisz jeszcze udać sie na www.cracks.am po dodatki
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2002, 15:05   #11
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,489
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Producenci Biosów robią coś takiego jak uniwersalne Hasła !!!

Nie trzeba znać Hasła założonego przez uzytkownika tylko wpisujemy HAsło Serwisowe i po kłopocie !!!

Zamieszczam te hasła !

Award BIOS:
********
alfarome
award_?
AWARD_SW
AWARD?SW
awardsw
awkward
aPAf
AW
AWCRACK
aLLy
AWARD?PW
BIOS310
biostar
BIOSTAR
biostar
condo
CONDO
CMOSPWD
Compleri
CONCAT
CTXA
efmukl
HLT
j64
j256
j322
j262
KILLCMOS
lkw peter
LKWPETER
lkwpeter
Sxyz
SWITCHES_SW
SZYX
Syxz
SER
SKY_FOX
syxz
SKY FOX
ttptha
wodj
Wodj
zjdc
zjde
Zbgn
589589
SERSKY_FOX
ally
589721
awkword
Condo
01322222
aPAf
?award
award
award_ps
biostar
condo
awkward
CONCAT
\\\z
\\bb
SER
ZBAAACA
ZAAADA

AMI:

PASSWORD
helgasss
HELGA-S
HEWITT RAND
BIOS
BIOSPASS
AMI
aammii
amiami
A.M.I.
AMI.KEY
AMI~
AMIBIOS
aPAf
ami
ami.kez
AMIDECOD
AMIPSWD
ami0
AMI_SW
AMI?SW
LKWPETER


Oto hasła producentów !

Producent Hasło
Advance Integration Advance
AST SnuFG5
Biostar Biostar, Q54arwms
Concord last
CyberMax Congress
Daytek Daytec
DELL DELL
Enox xo11nE
Freetech Posterie
HP Vectra Serie hewlpack
IBM IBM, MBIUO, sertafu
Jet Way spoom1
MachSpeed sp99dd
Megastar Star
Micronics dn_04rjc
Nimble xdfk9874t3
Packard Bell Bell9
QDI QDI
Research Col2ogro2
Shuttle Spacve
Speedeasy lesarot1
TMC BIGO
Vextrec Technology Vextrec
Zenith 3098z, Zenith
Amptron Polrty
CTX International CTX_123
Daewoo Daewuu
Digital Equipment komprie
Epox central
Iwill iwill
Joss Technology 57gbz6, Technolgi
Magic-Pro prost
Micron sldkj754, xyzall
M technology mMmM
Quantex teX1, xljlbj
Siemens Nixdorf SKY_FOX
SuperMicro ksdjfg934t
Toshiba 24Banc81, Toshiba, toshy99
Zeos zeosx

W załączniku programik do generowania haseł !
Dołączone pliki
File Type: zip ibios.zip (42.7 KB, 1340 oglądane)
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2002, 12:06   #12
RTS Widzew Łódź
 
Avatar użytkownika krzpac
 
Data rejestracji: 07.07.2000
Lokalizacja: Alex City
Posty: 687
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Laser... wielkie dzięki
__________________
krzpac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2002, 13:46   #13
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,489
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
krzpac napisał(a)
Laser... wielkie dzięki
Witam !

Jak zapamiętasz te wszystkie hasła to jesteś dobry !!
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2002, 06:50   #14
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika diki
 
Data rejestracji: 04.07.2002
Lokalizacja: poland
Posty: 84
diki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co z innymi

Cytat:
Laser napisał(a)
WITAM 1

AAPR STRONKA DOMOWA program jets niezły niestety musialem go raz uzyć bo zaomniałem hasła na 550MHz 5 znakowe hasło poszło w ciagu 5 - 6 minut !!

http://www.elcomsoft.com/

z tego co pamiętam musisz jeszcze udać sie na www.cracks.am po dodatki

Dobra a ja mam problem taki
Plik o rozszerz.exe samorozpakowujący po kliknięciu w niego żąda hasła i podanym przez ciebie prog. nie działa.
Gdy zmieniłem .exe na rar to po kliknięciu w rarze widać dwa pliki 1 spakowany porogram.rar a 2 *****.exe
wyżej wymieniony program nie chce tego ruszyć co zrobić ??
proszę o pomoc
diki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2002, 16:02   #15
hidden
 
Avatar użytkownika Maro
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Posty: 144
Maro zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prawdopodobnie jest spakowany Winrarem 3.0.
Jeszcze nie ma programow do dekodowania tych arch.
(chyba ?)
Jak chcesz to przyslij mi to archiwum.
Moze cos sie da zrobic
maro12@go2.pl
Pozdro...
Maro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak obejść GG bez hasla?? tiken Off topic 19 21.09.2007 10:45
odzyskiwanie hasla w win xp RaveMan Off topic 6 01.07.2004 13:09
hasla LECHWOS Off topic 2 17.02.2004 21:30
plik worda i 2 hasla Stef Off topic 1 02.04.2003 07:13
Hasla w plikach MS Word baski Off topic 1 20.02.2003 22:06


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO