Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.06.2005, 18:12   #1
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Piszczy mi w głosnikach

Witam

Problem jest taki. Mam głosniki w zestawie 5.1 Creative Inspire 5100 karte (Sound Storm) na płycie głownej ABIT NF7S rev2. Po pierwsze zestaw mi dziala prawidłowo jedynie jesli kanał cenatralny z tyłem jest podłączony na odwrót, czyli rozowy do czarnego i czarny do rozowego. Po drugie we wszystkich głosnikach słychac cichy ale bardzo uporczywy pisk, wcale nie musze dawac głosno aby go było słychac. Mam zainstalowane nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international.
Co zrobic z tym fantem...
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.06.2005, 18:33   #2
Air
.:Obey Your Master:.
 
Avatar użytkownika Air
 
Data rejestracji: 18.12.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,932
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez JacoM
Witam

Problem jest taki. Mam głosniki w zestawie 5.1 Creative Inspire 5100 karte (Sound Storm) na płycie głownej ABIT NF7S rev2. Po pierwsze zestaw mi dziala prawidłowo jedynie jesli kanał cenatralny z tyłem jest podłączony na odwrót, czyli rozowy do czarnego i czarny do rozowego. Po drugie we wszystkich głosnikach słychac cichy ale bardzo uporczywy pisk, wcale nie musze dawac głosno aby go było słychac. Mam zainstalowane nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international.
Co zrobic z tym fantem...
Jaki masz monitor bo to mi coś przypomina. To samo miałem z moim zestawem 6700, na Live 5.1. U mnie zakłócenia powodował monitor. Robiłem różne rzeczy typu dokładanie dodatkowego rozmagnesowanie na kable, filtry itp. Po pół roku problem się sam rozwiązał. Głośniki (odpukac ) przestały piszczeć.

Dodatkowo monitor zakłócał mi również mój telefon stacjonarny.

Moitor to LG Flatron 700P
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 18:35   #3
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam samsunga syncmaster700 ale to nie to, wlasnie go wylaczylem i dalej piszczą
dzieki
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 18:38   #4
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zobacz czy mozesz wyciszyc inne podzespoly np: mikrofon
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 18:40   #5
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wycisze wszytko, łacznie z wyjsciem na glosnki i dalej piszczy, dodam ze po odlaczeniu od kompa przestaje piszczec
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 18:48   #6
^_^ czekam na bana ;)
 
Avatar użytkownika kodziu
 
Data rejestracji: 05.03.2004
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Posty: 1,838
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi kiedyś w głośnikach szumiało Pomogła dopiero wymiana zasiłki... :/

Pożycz moze od kogoś jakiś zasilacz i zobacz czy problem nadal występuje.
__________________
Podpis niedostępny
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 18:55   #7
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zasilacz od czego ? od glosnikow ? hmm skad wytrzasnąć taki do tego zestawu, no nic popytam, ale co ty na to, ze piszczenie ustaje jesli ja odlacze je od kompa (oczywiscie właczone)
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 21:14   #8
^_^ czekam na bana ;)
 
Avatar użytkownika kodziu
 
Data rejestracji: 05.03.2004
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Posty: 1,838
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez JacoM
zasilacz od czego ? od glosnikow ? hmm skad wytrzasnąć taki do tego zestawu, no nic popytam, ale co ty na to, ze piszczenie ustaje jesli ja odlacze je od kompa (oczywiscie właczone)
Ja tylko mówie jak było... do tej pory tego nie pojmuje :/ Może jakieś przebicia były albo co
__________________
Podpis niedostępny
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 21:23   #9
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Predi
 
Data rejestracji: 16.04.2002
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 2,778
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez JacoM
zasilacz od czego ? od glosnikow ? hmm skad wytrzasnąć taki do tego zestawu, no nic popytam, ale co ty na to, ze piszczenie ustaje jesli ja odlacze je od kompa (oczywiscie właczone)
probowales wszystko wyciszac? piszcza tylko pod winda czy wogole kiedy jest wlaczony? bo jezeli tylko pod winda to sproboj powyciszac np. odtwarzacz audio cd itd. ups. jest wyzej

zobacz w takim razie czy dobrze wtyczka wchodzi w gniazdo, czy nie ma stycznosci z masa itd.
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 21:30   #10
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,833
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wyłącz mikrofon i zobacz co będzie

Piszczenie jest efektem sprzęgania i przeważnie właśnie z mikrofonem
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 21:47   #11
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko wyłaczone i dalej piszczy. Zobacze moze jakies przebicia, ale na czym ? wtyczki wchodzą gładko i dokładnie tam gdzie trzeba.
Sciagam nowe stersy, moze cos da. Pokaze w moim sklepie jak to dziala, jak nic nie wydumają to chyba nowa płytka poleci na serwis.
Ps. Własnie oglądalem Madagaskar, SUUUUPER
Dzieki Dobranoc
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 22:28   #12
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a mozesz glosniki podlaczyc do jakiegos innego "grajka" niz pc?? radio jakies mp3 czy cos zobaczymy czy bedzie dalej piszczec
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2005, 18:57   #13
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
własnie testowałem z odtwarzaczem cd/mp3, i spokoj(cisza), wiec to wina kompa, ale czego dokladnie...
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2005, 06:22   #14
PiwoWar
 
Avatar użytkownika Igloo
 
Data rejestracji: 01.12.2003
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 945
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a masz dobrze uziemiony komputer?? gniazdo z bolcem to podstawa
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 12:14   #15
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika JacoM
 
Data rejestracji: 28.03.2003
Lokalizacja: Home Sweet Home
Posty: 265
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dalej mi spokoju nie daje moj dzwiek, piszczy nadal, ale to na pewno cos z karta, sprawdzilem dzwiek na sluchawkach, tez w nich piszczy.
Dodam ze nie dziala mi equalizer i ustawienia otoczenia w nVMixer...
cos z tym jest ? nie wlaczylem czegos ? czego ?
JacoM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO