Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.03.2009, 20:22   #1
mów mi więcej :P
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,212
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Unhappy Problem z MTP Device - brak urządzenia

Witam!
Pojawił mi się problem z którym nie mogę się uporać i jest dla mnie troche denerwujący.

Posiadam odtwarzacz mp3 Samsung YP-K3. Urządzenie typu MTP Device.
Długo, długo odtwarzacz był normalnie wykrywany w systemie.
Dziś już nie jest.

Nie mogłem wejść w odtwarzacz - z programu jak i przez "mój komputer".
Postanowiłem odinstalować urządzenie w menedżerze urządzeń.

Odtwarzacz drugi raz sie nie zainstalował. Windows nie może zainstalować "MTP Device" - wykrzyknik na liście i błąd w dymku.

Poczytałem troszkę przez google iż winowajcą jest często stara wersja WMP.
Problem w tym, że ja właśnie w ostatnim czasie zaunstalowałem dopiero wersje 11 i wydaje mi się, że jest to winowajca. Wcześniej było ok.
Ale nie jestem pewny na 100%.
Fakt jest taki, że moja "empetrójka" nie ma jakiegokolwiek kontaktu z komputerem. A pliki muszę przenosić na innym komputerze gdzie odtwarzacz jesy wykrywany bez problemu.

Znacie jakąś rade na to? Są jakieś osobne sterowniki do MTP DEVICE?
Na pewno problem zniknąłby po formacie systemu bo jak pisałem wcześniej było wszystko ok. Ale póki co nie zamierzam tego robić.

Proszę o pomoc.
pozdr

OS: XP prof SP3
__________________




nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.03.2009, 20:27   #2
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 26,363
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zobacz to:

http://www.microsoft.com/downloads/d...6-c0cafe798955

Zawsze byłem zdania, że empetrójki wykorzystujące WMP to zło.

http://www.soft32.com/download_172230.html

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/38222
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 16.03.2009 o godz. 20:41
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 21:52   #3
..:: Ju-Jitsu ::..
 
Avatar użytkownika IceManSpy
 
Data rejestracji: 06.11.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,012
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A w MP3 nie można zmienić na inny tryb przesyłu danych? Poszukaj coś takiego w ustawieniach, może będzie.

U mojej siostry było tak, że u mnie pokazywało jako przenośne urządzenie (XP + SP2) a u niej jako MTP (XP + bez SP ).
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 22:10   #4
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 26,363
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dla potomności...

http://download.microsoft.com/downlo...9d/mtppk12.exe

Prawy klik - zapisz jako...

__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 22:53   #5
mów mi więcej :P
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,212
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy Podgląd Wiadomości
A w MP3 nie można zmienić na inny tryb przesyłu danych? Poszukaj coś takiego w ustawieniach, może będzie.

U mojej siostry było tak, że u mnie pokazywało jako przenośne urządzenie (XP + SP2) a u niej jako MTP (XP + bez SP ).
nie ma takiej opcji.
Ten Samsung jest w sumie prostym odtwarzaczem, sam go bardzo lubie, ale jak pisał jou MTP to zło.
Mało uniwersalne i upierdliwe.

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Dla potomności...

http://download.microsoft.com/downlo...9d/mtppk12.exe

Prawy klik - zapisz jako...

zainstalowałem, niestety nie pomogło, jest tak samo.
__________________




nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 23:16   #6
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 26,363
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W necie sporo piszą, że duża ilość empetrójek wysypała się po upgradzie do WMP11 - kolejny przykład, że nowsze nie zawsze znaczy lepsze.

Wiesz co byłoby najlepszym wyjściem?

IMO zmiana odtwarzacza, np na iAudio.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 23:43   #7
mów mi więcej :P
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,212
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeśli faktycznie tak jest to się trochę uspokoiłem aczkolwiek szkoda szkoda.
A WMP 11 musiałem wgrać bo mi się pliki HD cięły niektóre.

A tak lubię tek YP-K3... tym bardziej że trafiła mi się wersja z USA za 100 zł, a nowe chodzą po ponad 300 zł.
__________________




nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2009, 08:16   #8
HDmaniak
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Pabianice
Posty: 8,776
Smartek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Smartek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Smartek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Smartek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Smartek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
MTP to zło, przekonałem się o tym ze dwa razy. Naprawdę lepiej nie kupować sprzętu z tym cudem.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2010, 12:06   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.07.2010
Posty: 1
Solo16 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MTP Device znaleziono nowy sprzęt

Mam taki problem kupilem sobie mp3 podpiolem do kompa i wyskoczyl mi dymek z napisem znaleziono nowy sprzęt a nizej jest napisane mtp device resetowalem kompa 10 razy i nic nadal ten dymek mi wciagle wyskakuje niewiem co mam zrobic pomocy. sorry ze sie podpiolem pod twoim tematem
Solo16 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z XP i Lite On DVDRW SOHW-1213S cartman11 Napędy optyczne DVD 2 02.12.2007 10:52
Problem Nero + SVCD = Brak Pamięci katmai DVD-Video 6 17.02.2004 21:04
Age of Mythology problem (brak plikow) joba Off topic 7 24.12.2002 15:33
Problem Nero + SVCD = Brak Pamięci katmai Napędy optyczne CD 0 04.09.2002 10:33
Proszę o pomoc - PROBLEM !!! (Teac W516EB-02, ASUS P5A, Ali Aladdin 5) Wojtek-J Napędy optyczne CD 2 31.08.2001 00:40


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO