Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2007, 09:24   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.10.2003
Posty: 23
kalkrzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik.mod i moi

Mam film zgrany z kamery dwa pliki :MOV00A.MOD,MOV00A.MOI ichciałbym to zapisać lub przerobić do formatu DVD.Film można obejżeć za pomocą odtwarzacza Nero ShowTime.Bardzo prosze o porade
kalkrzy
__________________
kalkrzy
kalkrzy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2007, 10:30   #2
Słodki
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wał szawa
Posty: 31,278
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ulead VideoStudio?...

a do kamerki nic nie dali?
__________________
Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy. Józef Stalin
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2007, 10:56   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.10.2003
Posty: 23
kalkrzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie nic niemam
kalkrzy
__________________
kalkrzy
kalkrzy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2007, 13:11   #4
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Skoro masz Nero ShowTime to pewnie i Nero Vision.
Jest dość prawdopodobne, że pliki .mod to po prostu MPEG-2 - sprawdź za pomocą GSpot.
Możliwe, że wystarczy zmienić rozszerzenie na .mpg i skorzystać z Nero Vision albo podobnego programu.
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2007, 13:14   #5
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 27,065
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://filext.com/file-extension/mod

Cytat:
JVC stores the video in files with a .MOD extension which are standard MPEG-2 VOB files with Dolby Digital sound. Third-party editing applications should be able to edit them.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2007, 08:25   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.12.2007
Posty: 1
JediKnight w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sam mam ten problem

Koledzy, szukam naprawdę prostego i niezawodnego sposobu zmiany pliku MOD (bo mam kamere JVC GZ-MC100) na plik MPEG-2 lub jaki kolwiek znany plik, z którym sobie poradzi program Movie Maker. Próbowałem innych programów takich jak: VirtualDubMod. Niestety stopień skomplikowania tychże programów jest wystarczający by mnie zniechęcić, do dalszego ich użytkowania. Dlatego proszę o poradę, co mogę zrobić, wraz z wytłumaczeniem, krok po kroku, za rączke mnie poprowadzić do celu. Używam Windows XP Home Edition. Chodzi mi tak wogóle, że chce sobie dowolnie przerabiać filmy z kamerki, tylko w Movie Maker (np chce skleić utoworek mp3 z filmem z kamery). Z góry dziękuje za rzetelną pomoc w tym temacie. Zostawie swe dane na wszelki wypadek: gg 5843538, emial: romek@jango.pl
JediKnight jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2007, 08:39   #7
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez JediKnight Podgląd Wiadomości
Koledzy, szukam naprawdę prostego i niezawodnego sposobu zmiany pliku MOD (bo mam kamere JVC GZ-MC100) na plik MPEG-2 lub jaki kolwiek znany plik, z którym sobie poradzi program Movie Maker. ...
Pliki .mod z kamer JVC to MPEG-2 (zgodne z DVD).

Zmień rozszerzenie na .mpg.

Windows Movie Maker nie otworzy plików o innych rozszerzeniach niż domyślnie przez niego 'obsługiwane'.

Windows Movie Maker korzysta przy odczycie z filtrów DirectShow oraz kodeków DMO.

Po zmianie rozszerzenia pliku i mając zainstalowane odpowiednie filtry umożliwiające odtwarzanie danego wideo - WMM powinien otworzyć dany plik wideo i powinna być możliwa edycja.

Czasami (może nawet często) problematyczny jest sposób w jaki WMM wybiera filtry DirectShow.
Przydatna jest możliwość wyłączania/włączania obsługi różnych filtrów.
Narzędzia > Opcje... > Zgodność

Niestety WMM nie jest zaawansowanym edytorem i natywnie nie wspiera MPEG-2.
Mogą być kłopoty z prawidłowymi proporcjami obrazu oraz z przeplotem.

Dodatkowo WMM umożliwia zapis tylko do WMV oraz DV-AVI i tylko o określonych parametrach.
Nie ma możliwości zmiany rozdzielczości, FPS, bitrate, kodeków audio/wideo według potrzeb użytkownika.
Są do wyboru tyko gotowe profile.

W WMM nie ma możliwości obróbki bez ponownej rekompresji przy zapisie.
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2009, 15:45   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.04.2009
Posty: 3
bania w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MOI, MOV

Cytat:
Napisany przez Placio74 Podgląd Wiadomości
Pliki .mod z kamer JVC to MPEG-2 (zgodne z DVD).

Zmień rozszerzenie na .mpg. ...
Jak się zmienia rozszerzenie ?
bania jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2009, 15:54   #9
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 27,065
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak się zmienia.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2009, 17:21   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.04.2009
Posty: 3
bania w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
JVC

Jeśli zmieniam rozszerzenie na .mpg lub AVI to jest sam obraz bez dźwięku..
Jak mogę to zmienić ?
bania jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2009, 18:16   #11
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bania Podgląd Wiadomości
Jeśli zmieniam rozszerzenie na .mpg lub AVI to jest sam obraz bez dźwięku..
Jak mogę to zmienić ?
Na .avi? Bez sensu (nie ten kontener).
W jakim odtwarzaczu sprawdzałeś? SMPlayer, VLC, KMPlayer?
Jeśli sprawdzałeś w Windows Media Player lub podobnym, to czy masz zainstalowany wymagany dekoder audio?
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2009, 11:42   #12
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,490
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
hmm dlaczego ile razy mam napisać coś pod postem Placio74 to brzmi to jak....

AviDemux..

przecież nie jestem aż tak monotematyczny
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2009, 12:06   #13
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ależ ten wątek ma już dwa lata...

Avidemux nieźle sprawdzi się przy 'prostej' obróbce oraz ewentualnej konwersji.
Nie zastąpi oczywiście edytora NLE.

Sporym plusem Avidemux jest obsługa MPEG-2 - zarówno jeśli chodzi o odczyt jak i zapis oraz możliwość edycji (cięcie/łączenie) bez re-enkodowania. Innym, to że nie korzysta z zewnętrznych kodeków.

Pliki MOD z kamer JVC, to (jak było już wspomniane) po prostu MPEG-2 - więc...
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2009, 11:33   #14
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.04.2009
Posty: 2
Cobalter w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BŁAGAM POMÓRZCIE!!!!!!!!!

Cześć. Mam BARDZO duży problem. Muszę obrobić film z kamery SDR-H40 Panasonica. Jednak w miejscu pliku mam mnóstwo plików MOD i MOI, a na końcu jest plik PGI. Proszę, wytłumaczcie mi krok po kroku jak to scalić. Mam zamiar to obrabiać w Windows Movie Maker, i on nie chciał mi tego zamienić. Kiedy przerzuciłem się na laptopa z Vistą i Cyberlinkiem, to było to tam zapisane jużjako MPEG, ale i tak nie chce mi się to w włączyć w WMM.
Proszę pomóżcie, bo mam BARDZO mało czasu :h elp:.
Cobalter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2009, 13:10   #15
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.04.2009
Posty: 3
bania w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Placio74 Podgląd Wiadomości
Na .avi? Bez sensu (nie ten kontener).
W jakim odtwarzaczu sprawdzałeś? SMPlayer, VLC, KMPlayer?
Jeśli sprawdzałeś w Windows Media Player lub podobnym, to czy masz zainstalowany wymagany dekoder audio?
Sprawdzałam w Windows Media Player i zainstalowałam koder-dekoder.
bania jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO