Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.03.2004, 06:14   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.06.2002
Posty: 28
Emin3mek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Czas dostępu czy cache ?

Hmm chce sobie kupic DVD romik...niom i moj wybor padl na ASUSA...
I tera jes taki wałek że mam do wyboru model E616 i E616P1...i model E616 ma 512 kb cache i czasy dostepu DVD: 105 ms, CD: 85 ms i ponadto dziala w trybie ATA-100, a E616P1 ma tylko 256 cache ale za to krotsze czasy dostepu odpowiednio: 90 ms i 80 ms..i jest pozbawiony intrefejsu ATA-100 (max to UDMA 4)...Co powinienem wybrac sposrod tej dwojki ??...

Dolaczam dwa linki opisujace obie nagrywarki z oficjalnej stronki AsusTek:
E616: http://pl.asus.com/products/optical/...16/feature.htm
E616P1: http://www.asus.com/products/optical...p1/feature.htm

Polecam takze odwiedzenie specyfikacji na tych stronach i pomoc w podjeciu tego trudnego wyboru...

Ostatnio zmieniany przez Emin3mek : 21.03.2004 o godz. 06:16
Emin3mek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.03.2004, 08:40   #2
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,766
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
moim zdaniem dvdrom to tylko toshiba
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 20:11   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.12.2003
Posty: 33
tomasz9999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
toshiba mi pada

Cytat:
Napisany przez Patrix
moim zdaniem dvdrom to tylko toshiba
nie byłbym taki za toshibą! Bo właśnie mi pada. B. wolno czyta CD RW a DVD wogóle.
tomasz9999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 20:15   #4
..::Blue Machine::..
 
Avatar użytkownika Edwardo
 
Data rejestracji: 12.11.2003
Lokalizacja: Krakow
Posty: 1,575
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomasz9999
nie byłbym taki za toshibą! Bo właśnie mi pada. B. wolno czyta CD RW a DVD wogóle.
bo zeby czytala DVD mosi byc DVDROMem
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 20:20   #5
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
bo zeby czytala DVD mosi byc DVDROMem
O co ci chodzi ze musi byc dvd-romem?
Mam zamiar kupic dvd-rom firmy Toshiba i jestem ciekaw czy sie dobrze sprawuje
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 20:44   #6
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.06.2002
Posty: 28
Emin3mek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moglibyscie na temat ??

Edit: A Toshiba ma malutki cache 192 kb tylko i czasu dostepu tez nie najkrotsze: 95 dla DVD i 85 dla CD...

A ja napedu bede tylko uzywal do odtwarzania DVD wiec ASUS odpowiedni..tylko ktory ??

Ostatnio zmieniany przez Emin3mek : 21.03.2004 o godz. 21:04
Emin3mek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 21:35   #7
..::Blue Machine::..
 
Avatar użytkownika Edwardo
 
Data rejestracji: 12.11.2003
Lokalizacja: Krakow
Posty: 1,575
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
O co ci chodzi ze musi byc dvd-romem?
Mam zamiar kupic dvd-rom firmy Toshiba i jestem ciekaw czy sie dobrze sprawuje
moja wypowiedz miala byc ironiczna, tomasz napisal ze toshiba nie czyta dvd, ja odpisalem, ze zeby czytala dvd musi byc czytnikim dvdrom, czaisz juz?
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2004, 22:10   #8
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
moja wypowiedz miala byc ironiczna, tomasz napisal ze toshiba nie czyta dvd, ja odpisalem, ze zeby czytala dvd musi byc czytnikim dvdrom, czaisz juz?
No moze
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 13:07   #9
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,766
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomasz9999
nie byłbym taki za toshibą! Bo właśnie mi pada. B. wolno czyta CD RW a DVD wogóle.
Mam model M1712 i jest nie do zdarcia
I można ją troszke przerobić
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 13:09   #10
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,766
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Emin3mek
A ja napedu bede tylko uzywal do odtwarzania DVD wiec ASUS odpowiedni..tylko ktory ??
jeśli tylko do dvd, to będzie Cię interesowało szybkie wskoczenie filmu na ekran - więc patrz na czas dostępu.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 15:14   #11
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Mam model M1712 i jest nie do zdarcia
I można ją troszke przerobić
Co masz na mysli ze jest nie do zdarcia?
I jak mozna ja troszke przerobic?
Co wniesie nowego po przerobce?

Ostatnio zmieniany przez nacuna : 22.03.2004 o godz. 15:58
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 19:23   #12
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 12,766
Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Patrix jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
Co masz na mysli ze jest nie do zdarcia?
I jak mozna ja troszke przerobic?
Co wniesie nowego po przerobce?
nie do zdarcia czyli się nie psuje,
przeróbka tzn likwidacja blokad regionów
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 19:43   #13
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
nie do zdarcia czyli się nie psuje,
przeróbka tzn likwidacja blokad regionów
No ja zamierzam kupic Toshibe SD-M1802.
Czytalem, ze ona ma zablokowana oblsuge ripowania plyt dvd.
Ripuje tylko z predkoscia podajze max 2,4x.
Ale na stronie jakiejs tam znalazlem bios do niego i po wgraniu tego biosu mam region free i predkosc ripowania takze wzrosnie
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2004, 23:16   #14
..::Blue Machine::..
 
Avatar użytkownika Edwardo
 
Data rejestracji: 12.11.2003
Lokalizacja: Krakow
Posty: 1,575
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do blokad regionow - wm litkach tez da sie usunac, w innych modelach podejrzewam, ze rowniez nie ma problemu, a jak jest, zawsze mozna uzyc softu do oszukiwania.
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2004, 22:38   #15
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
nie do zdarcia czyli się nie psuje,
przeróbka tzn likwidacja blokad regionów
Czytalem, ze ponoc likwidacja blokad regionow to dopiero polowa sukcesu.
Oprocz odblokowywania trzeba jeszcze CHYBA windowsa oszukac czy cos w tym stylu?
Ktos wie cos na ten temat?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO