![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video na format stratny |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
http://www.softpedia.com/get/File-ma...d-Joiner.shtml
Plik jest podzielony na czesci a nie spakowany.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ile któraś część nie jest uszkodzona, i żadnej nie brakuje, to powinno się dać połączyć - dobrze byłoby sprawdzić sumy kontrolne.
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2010
![]() |
Chyba jednak jest uszkodzony. Dało się scalić ale żaden odtwarzacz nie chce go odtworzyć. Używałem odtwarzaczy pod mkv. Kiedy scalałem Total Commanderem to wyrzucał mi błąd i przerywał operację, ten program który polecił marynarz scala bez żadnego komunikatu ale nie mogę potem obejrzeć filmu. O co chodzi z tymi sumami kontrolnymi? Da się jeszcze coś z tym zrobić?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MKV to nie AVI i odtwarza sie nawet gdy mamy tylko początkowy fragment pliku (kilkaset KB spokojnie starczy)
Czyli pierwszy fragment powinien sie odtwarzać bez kombinacji. A jeżeli tak nie jest to to nie jest MKV. zobacz co to jest w widoku HEX lub ASCII. Kilkanaście pierwszych bajtów powinno zidentyfikować typ pliku. MKV ma coś takiego (może sie nieco różnić w zależności od użytego softu, ten plik zrobiony jest jak widać AviDemuxem)
![]() ![]() Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64, Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86 Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.02.2010 o godz. 16:21 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2010
![]() |
Otworzyłem scalony plik edytorem HxD:
Rar!...Ď.s..... .....pčtŔ.8...u%. .u%.F.Ó„¤~I<.0. .¤...No1.smartwar ez.org.mkv.Ŕ.Eߣ “B‚.matroskaB‡..B… ...S€g....%u._ .M›tĎM»ŚS«„.I©fS ¬‚..M»ŚS«„.T®kS¬ ‚.šM»ŽS«„.MtS¬„ %ta.M»ŽS«„.S»kS¬ „%s·.M»ŚS«„.C§pS ¬‚..ěO¬.............. ........................... Pada tutaj słowo matroska. Poniżej było to: .................... I©f@‘*×±..B@M€Łlibebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1 WAĽmkvmerge v2.9.7 ('Tenderness') built on Jul 1 2009 18:43:35D ‰„K.´źDa..ý.,×fp.s¤.˝ęX~ĺîäy˝Ř™«x¶Ř..T®kA` ®@¦×..sĹ.....ą.....UŞ..ś..mç..#1O„?€..Uî..†ŹV_MPEG 4/ISO/AVCŞ ..c˘Ş.d..˙á..gd..¬4â@´3°.....é..»€Ź.1‰€...hî˛Č°#ă. „. |k,"µś.engSn—scOrp @ 300mbunited.comŕ“°‚.Đş‚..š..T°..Tş..®ň×..sĹ„:/ÍŁ...ą.... .UŞ..ś..mç..#1O„?€..Uî..†…A_AACŞ..c˘‡..VĺťH.#ă.„. ‹.Ş"µś.undSn.rapidpremium.netá.µ„F»€.ź..xµ„G;€.®Á× . .sĹ„+şÇµ...ą.....UŞ..ś..mç..#1O„?€..Uî..†‹S_TEXT/UTF8Ş.."µś.unděD .............................. I widzę tu MPEG4/ISO Użyć odtwarzacza do MPEG? No dobra, film został podzielony winrar'em. Dziwne bo mam zainstalowanego WinRAR'a a ikonki tego filmu były wyświetlane jako nieznany plik. Podczas rozpakowywania wywala mi błąd CRC- plik uszkodzony. No nic. Trafiłem za złe źródło z filmem. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 24.02.2010 o godz. 20:36 Powód: ppp |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2011
![]() |
sprobuj to rozpakować 7zip....
powinno połaczyć cały film i będzie śmigać
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
خبير
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Usłyszał po roku?
|
|
|
#23 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2011
![]() |
Nieważne kiedy...ważne że pomogłem
![]() ![]() ![]() Żart....porypały mi się daty ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takie rozszerzenia 001, 002 wymagają nie rozpakowania ale scalenia chyba. Total Commander scala takie pliki.
Pendrive 8 GB należy sformatować w systemie NTFS i spokojnie da się na niego wgrać plik MKV około 7,5 GB. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mkv, mkv player, odtwarzacz mkv, odtwarzanie mkv, player, potplayer |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|