Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2005, 09:36   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
POMOCY - System Windows nie wykrywa nagrywarki i Dvd-romu

Mam problem , dzisiaj odpalam kompa i wchodze w moj komputer i patrze ze nie ma nagrywarki ani cd romu , a gdy chcem dodac sprzet wyskakoje mi taki komunikat :

"""System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)"""

ktos wie co mam zainstalowac aby to zadziałało ??
Bede wdzieczny za kazdą odpowiedz !!
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2005, 09:43   #2
XII
 
Avatar użytkownika legion
 
Data rejestracji: 01.06.2004
Lokalizacja: WroceK
Posty: 5,002
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jaka to nagrywarka i jaka winda ?
__________________
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 09:59   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B prędkosci 40/12/40
ale to nie jest wina nagrywarki bo mi nawet nie wygrywa napedów wirtualnych
trzeba zainstalowac jakies sterowniki tylko nie wiem jakie
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 10:00   #4
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,445
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja na poczatek przywrocilbym kopie zapasowa windowsa.
Czy urzadzenia sa widoczne w "menadzerze urzadzen"?
Jesli tak to moze wina ASPI (byc moze cos zainstalowalo lewe stery ASPI - np moj komp (nforce2) gubi wszystkie napedy jesli zainstaluje ASPI adapteca)).
Jesli nie to moze sprawdz czy kable ATA siedza dobrze ewentualnie podepnij tasme pod drugi kontroler (moze kotroler padl?).
A jesli nic nie pomoze to proponuje jeszcze reinstalke systemu...
edit: (do nowego posta)
najwyrazniej cos ci sie windows sypie. Moze jakis dowcipny program wyrzucil ci z dysku jeden z tych plikow :
cdrom.sys , drvmcdb.dll , imapi.sys ,redbook.sys , sscdbhk5.sys ,storprop.dll

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.08.2005 o godz. 10:05
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 10:08   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
prawdopodobnie sterowniki aspi . ma ktos link do forceaspi 1.7
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 11:03   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
potrzeboje programu Easy CD Creator bo bynajmniej go nie mam w systemie moze ktos mi podac linka do niego
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 11:38   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok problem rozwiązany wystarczyło tylko usunąc klucz z rejestru jesli ktos jeszcze bedzie mial taki problem to podje jak go naprawic

Rozwiązanie
OSTRZEŻENIE: Nieprawidłowe wykorzystanie Edytora Rejestru może być przyczyną poważnych problemów, które spowodują, że konieczna będzie ponowna instalacja systemu operacyjnego. Firma Microsoft nie może zagwarantować, że możliwe będzie rozwiązanie problemów spowodowanych niepoprawnym użyciem Edytora Rejestru. Możesz używać Edytora Rejestru na własną odpowiedzialność.

Aby rozwiązać ten problem, wykonaj następujące kroki: 1. Uruchom Edytor Rejestru (Regedt32.exe).
2. Zlokalizuj wartość UpperFilters w następującym kluczu Rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
3. W menu Edycja kliknij polecenie Usuń, a następnie kliknij przycisk OK.
4. Zlokalizuj wartość LowerFilters w tym samym kluczu Rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
5. W menu Edycja kliknij polecenie Usuń, a następnie kliknij przycisk OK.
6. Zamknij program Edytor Rejestru. UWAGA: Jeżeli po usunięciu wartości Upperfilters oraz wartości Lowerfilters nastąpi utrata funkcji konkretnego programu, na przykład oprogramowania umożliwiającego nagrywanie dysków CD, konieczne może być ponowne zainstalowanie tego oprogramowania. Jeżeli problem wystąpi ponownie, skontaktuj się z dostawcą oprogramowania, aby uzyskać pomoc.


7. : Jeżeli po usunięciu wartości Ponownie uruchom komputer.
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 11:44   #8
Team Member
 
Avatar użytkownika MacGyver
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Cheyenne Mountain Complex
Posty: 5,304
MacGyver niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MacGyver niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wszystko jest na:
http://www.cdrinfo.pl/download
__________________
We all know how these things work, so when you hear the beep, go for it...
MacGyver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2005, 12:57   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.07.2005
Posty: 8
kulturysta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra juz nie trzeb, wszystko działa
kulturysta jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2009, 19:20   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.02.2009
Posty: 2
krysgrab1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam wszystkich
mam problem. zrobilem tak jak napisane bylo przez kulturyste. niestety po zrestartowaniu komputera nie moge sie zalogowac w moj profil profil. naciskam na niego, pokazuje sie okienko do wpisania hasla i wszystko sie blokuje, ani myszka ani klawiatura nie dziala. czy ktos ma moze jakis pomysl jak to naprawic bez ponownej instalacji systemu? bardzo prosze o pomoc
krysgrab1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2009, 12:59   #11
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 12,901
icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
wsadzić płytkę instalacyjną i odpalić "napraw"

pewnie nic nie pomoże, ale i tak już system Ci nie działą kolego archeologu
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem


rear subframe more then ratlook style
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2009, 13:32   #12
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.02.2009
Posty: 2
krysgrab1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zapomnialem napisac ze juz po sprawie. zrobilem dokladnie tak jak napisales i wszystko dziala jak trzeba. dzieki za pomoc mimo ze po fakcie. pozdrawiam
krysgrab1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2009, 14:05   #13
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 12,901
icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>icemac jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez krysgrab1 Podgląd Wiadomości
zapomnialem napisac ze juz po sprawie. zrobilem dokladnie tak jak napisales i wszystko dziala jak trzeba. dzieki za pomoc mimo ze po fakcie. pozdrawiam
czyli

jesteś JEDNYM z NIEWIELU którym "naprawa" POMOGŁA

cieszę się Twoją radością
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem


rear subframe more then ratlook style
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO