![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2009
![]() |
Drukarka do płyt DVD i BD
Witam może to zły dział ale chciałem się zapytać czy ktoś z was używa takiej drukarki ?
Zamierzam właśnie kupic sobie taką drukarke http://allegro.pl/canon-urzadzenie-w...827138004.html i mam pytanie czy ktoś zna inne modele innych firm które też drukuja na płytach . Chciał bym wydać cos w granicach 300zł a 400zł może być nawet mniej jak ktoś zna jakiś model tańszy który drukuje na płytach . Dziekuje za odp pozdrawiam |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
U znajomego PIXMA MG5250 sprawuje się dobrze , ja mam Canon Pixma ip4200 ( to już stary model ). Właśnie oprócz urządzenia wielofunkcyjnego są też same drukarki Canon i Epson z drukowaniem na płytach printable . Do Canona dostaniesz dość tanie zamienniki , nie wiem jak z Epson .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
A no właśnie kurcze wiem ze sa same drukary do plyt ale teraz niewiem ile one kosztuja bo jak przykladowo kosztuja po 200zł to moze sie skusze na taka , ale jak cena jest podobna do tych wielofunkcyjnych to wole jednak taka bo moge tez drukowac normalnie strony i skanowac . A zna ktos link do takich drukarek ?
A siwymariusz mogl bys jakas fotke wrzucic jak plyta wyglada po nadruku na takiej drukarce ? Bo widze ze masz drukarke starszy modelik ale jednak pewnie jakies plyty drukowales . Chodzi mi poprostu o jakosc czy jest no wiadomo nie jak orginalne plyty z filmami ale czy chociaz w 70% jest taka jakosc nadruku jak orginaly . Ostatnio zmieniany przez Domi731 : 19.09.2011 o godz. 17:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Ja do nadruku na płytach używam od początku do dzisiaj Canon IP4700. Jestem bardzo zadowolony i tanie zamienniki są.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Na temat płyt printable gdzieś na forum jest już trochę komentarzy , to i znajdziesz jakieś przydatne wiadomości . Zdjęcie bym podesłał ,trochę sie zrobiło takich dvd z różnych okazji , ale prawie aparat teściowi pożyczyłem . Sama drukarka z opcją druku na płytach raczej dużo tańsza od urządzenia wielofunkcyjnego nie będzie ( a może być i droższa ) . Ale to już sam musisz poszukać co Ci się opłaca . Za tym urządzeniem , przemawia WI-FI
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
A własnie jak to Wi fi dziala ? nie musze PCta laczyc przez USB z drukarka tak? tylko normalnie leci na wi fi ? Sorka za pytanie takie banalne ale poprostu mam stara drukarke i nie ma ona takich bajerow .
No to jednak kupie tego canona i bede mial wszystko w 1 urzadzeniu . Dzieki wszystkim za info i porade pozdrawiam ! |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niedługo wyjdzie następca świetnej drukarki Epson P50. Poczekaj i ją kup. Wydruki z P50 powodują uderzenie szczęki o biurko.
![]() Na dzień dzisiejszy chyba resztki zostały P50 i ludzie się na nie rzucili, bo ceny z kosmosu. Normalnie za ok. 350 zł można było ją kupić. Można też kupić kombajn PX660 - to jest P50 ze skanerem. Jakość ta sama. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki bardzo siwymariusz fakt tania drukara hm.. rozwaze kurcze teraz juz sam niewiem ktora wybrac ahh.
Kris zaraz zobacze ta twoja propozycje |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2010
![]() |
Witam. Chodzi mi o CISS . Zainteresowany jestem kupnem EPSON PX660 (jesli sie nie myle jest to tu tak zachwalany model P50 tyle ze ze skanerem). No wlasnie, zalezy mi zeby byl skaner i drukowanie na plytach wiec ten model przypasl mi do gusta. moje pytania sa takie:
1) wyczytalem ze CISS jest inny u innego sprzedawcy a inny u nastepnego. Czy ta roznica to resetowanie kolorow i na czym ona polega, co to wogole jest to cale resetowanie, jak sie tego nie zrobi to kaplica ? 2) jesli nie mozna na forum to na priv - ktory sprzedawca oferuje w.g. was tego lepszego CISSa (z alledrogo) 3) rozumiem ze jak kupie drukarke z CISSEM + tusze TRIGON INK to jak sie skoncza i zaleje INK MATE to nic sie nie stanie ? (i sytuacja odwrotna analogiczna - kupie PX660+CISS+tusze INK MATE to jak sie skoncza i zaleje TRIGON MATE) 4) TRIGON INK PREMIUM - dlaczego warto czy moze dlaczego nie 5) CISS i drukowanie na plytach - ma to jakis wplyw? mozna czy nie mozna itd 6) sprzedawca pisze ze oferuje wraz z drukarka profile ICC - wtf , co to sa profile, do czego, z czym.. nic nie wiem na ten temat bede wdzieczny chociaz za czesc odpowiedzi, dzieki |
|
|
|
|
|
#11 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
1) sa dwa resety "chip'ow" na 'starym' resetujesz >pusty< kalamarz ... w nowym zestawie ciss wszystkie
2) jedyne oryginalne zestawy sprzedaje mily koreanczyk z refillpoint_pl 3) chyba nawet producent nie wezmie za to odpowiedzialnosci - ja bym nie mieszal ... skonczyl sie kup nowy 4) lepsza/dokladniejsza resorbcja w medium 5) sie drukuje 6) taki chwyt marketingowy sprzedajacego ... Profil ICC – zbiór danych (pliki o rozszerzeniu .icc), które charakteryzują kolor wejścia albo wyjścia urządzenia, zgodnie z normami ogłoszone przez International Color Consortium wikipedia
|
|
|
#12 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po prostu profil trochę Ci pomoże osiągnąć efekt porównywalny do oryginalnego tuszu. Ale, tak naprawdę profilować należałoby jednocześnie parę - papier z tuszem. U Epsona, w profilach jest np. Epson Photo Premium Glossy - profil do ich papieru Premium Glossy.
Korzystając z innych papierów kolory mogą się lekko rozjechać, stąd parowanie tusz-papier. |
|
|
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| PowerDVD8 + DaemonTools a obrazy płyt BD i AVCHD | latet | High Definition | 1 | 14.02.2011 13:06 |
| [Książka]Nero 7. Nagrywanie płyt CD i DVD. Ćwiczenia praktyczne | Bartez | Publikacje związane z Nero | 0 | 28.03.2006 00:48 |
| odtwarzanie płyt dvd po kompresji | saszka | DVD-Video | 1 | 08.03.2006 20:56 |
| DVD-ROM nie czyta wszystkich płyt DVD. | tracid | Napędy optyczne DVD | 18 | 18.05.2005 17:43 |
| Odczyt płyt DVD | kolarz | DVD-Video | 7 | 30.03.2002 21:29 |