![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1291 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Testuje a jutro zaloze temat dla tej nagrywarki a teraz tak na szybko pytanie o minusy Verbatima.Je czyta moja nagrywarka bez problemu i wypala dobrze tyle ze tak jak juz wczesniej pisalem ihas124 nie zawsze pozwala je testowac.Nie wiem co robi z nimi moj stacjonarny pionier ale niektore daja sie testowac a niektore nie pomimo ze sam naped oczytuje ich zawartosc.
Czy to moze wynikac z tego ze minusy sa ogolnie bardziej problematyczne niz plusy ? Czy plusy sa ogolnie pewniejsze w sensie ze wiekszosc napedow je odczyta ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1292 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.12.2014
![]() |
PX-880SA
Nagrane na Plextor PX-880SA
Nero 2015 x8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Wymiatacz
![]() |
Widze ze jakosc verbatimow ostro spada zwlaszcza pod wzgledem powtarzalnosci.
Mozna trafic na takie co pala sie bardzo dobrze jak i srednio lub fatalnie.Jeszcze niedawno takich cyrkow z nimi nie bylo. Ponizej plyta z nowo kupionych verbatimow palona x8 na ihas124.Nagrywalem w nero dvd video. Jak widac jakosc taka ze nie dziwie sie ze moj stacjonarny pionier nie pozwala na nich nagrywac. No chyba ze padl mi zarowno stacjonarny pionier jak i ihas124. ![]() Kolejna sztuka z tego samego cake palona x8 na pionku bdr 207.Nagrywalem w nero dvd video dokladnie te same pliki. ![]() Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.04.2015 o godz. 07:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verbatim DVD+R MCC004 MBI Made in India
Asus DRW-2014L1T Refurbished fw.1.02 ImgBurn 2.5.8.0 x8 Asus DRW2014L1T Refurbished |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Wymiatacz
![]() |
Dobre nagrywarki ale zwrocilem uwage ze im bardziej plyta jest zapelniona tym gorsze wyniki.Bynajmniej na moich nagrywarkach.
Założyłem temat o nagrywarce stacjonarnej pionieera. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze najlepszych dla niego płyt ![]() Pionieer DVR-555H-S - testy płyt Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.04.2015 o godz. 15:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Zamaskowany
Z tym wyborem\doborem to problem \bo polecana płyta jutro już może być już sztotownik ........Trudno kupić płyty dobre i niedrogie ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Wymiatacz
![]() |
Nie wiem gdzie o to pytac wiec spytam tutaj.
Wszedzie widze ze testujemy jakosc nagrania ale czy sa gdzies testy jakosci wykonania plyt ? Ciekawi mnie ktore plyty trudniej uszkodzic i z ktorych farba i inne elementy mechaniczne latwiej schodza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Zamaskowany
Cytat:
Więc wszystkie stare testy na rożnych portalach\gazetach \mediach w zasadzie są poglądowe .......bo dotyczy już całkiem innych jakościowo produktów.. Temat umarł\umiera wraz z całą branżą optyczną ....... Można rzec że jak sam nie spróbujesz to się nie dowiesz........ ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Wymiatacz
![]() |
Paznokciami mam drapac ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Zamaskowany
Jeżeli dbasz na podstawowym poziomie o płyty to nie widzę potrzeby testować na uszkodzenia mechaniczne ,uszkodzenie nośnika to zazwyczaj mechaniczna ingerencja ,ekstremalna eksploatacja(auto\pętla 24h,itp itd)
Ale jak bardzo chcesz to szczota druciana w rękę ........ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Wymiatacz
![]() |
Gdzies juz pisalem ale przypomne ze kiedys przypadkowo kawalek zwyklej biurowej tasmy klejacej (takiej co ledwo trzyma) przyczepil sie do plyty typu "no-name" (jakas z kauflandu po 40 gr).Gdy postanowilem ja odczepic to zeszla razem z kawalkiem blyszczacej powloki u spodu plyty i zaden naped juz jej nie odczytal.To samo zrobilem z verbatimem i w zaden sposob plyta nie ucierpiala.Dlatego myslalem o tego rodzaju testach a nie brutalnych typu druciana szczotka bo to plyta dvd a nie chodnikowa i az takiej wytrzymalosci od niej nie oczekuje
![]() Ostatnio zmieniany przez dune2 : 18.04.2015 o godz. 16:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale przy płycie dvd obie warstwy są zabezpieczone, z płytami cd i bl-r to zadziała.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Wymiatacz
![]() |
Jak widac nie zawsze bo opisana powyzej przygoda spotkala mnie wlasnie z plyta dvd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to chyba zapomnieli o warstwie ochronnej....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Wymiatacz
![]() |
Pewnie tak bo to byl jakis noname z kauflanda za 40 gr
![]() |
![]() |
![]() |