Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Inne

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.11.2007, 16:39   #1
100% O/C CLUB

Data rejestracji: 22.03.2005
demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Assassin's Creed PS3 vs XBOX360

zobaczylem rano porownanie tych gier tutaj
http://www.gametrailers.com/player/28005.html

ale nie moglem uwierzyc, ze na PS3 jest az tak slabo. wybralem sie wiec na wycieczke aby przekonac sie na wlasne oczy.

PS3 i ta gra to kompromitacja!jak mozna taki chlam wciskac? gdzie jest te 7 wspanialych rdzeni? gdzie sa zapowiedzi sony, ze ps3 zmiazdzy x'a pod kazdym wzgledem

m@x odpowiedz mi na te pytania
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.11.2007, 17:06   #2
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale właściwie co jest takie fatalne?
Bo ja widzę tylko, że wersja na X360 ma jakby lepsze, wyraźniejsze cieniowanie.
Poza tym (a moje oko) obie wersje są identyczne.
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2007, 17:15   #3
100% O/C CLUB

demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>demek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
na x widac wiecej, lepsze wygladzanie krawedzi, ostrosc
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 16.11.2007, 19:09   #4
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie czuje sie wywolany do tablicy, bo w ta gre nie gram. Poza tym nie wydaje mi sie zeby przez pare pikseli gra byla gorsza fabularnie czy miala slabsza grywalnosc. Temat bez sensu, prowokacja, jutro usune.
Stary 16.11.2007, 19:36   #5
100% O/C CLUB

twoje fanboystwo zasluguje na kare w postaci pozbawienia cie tytulu moderatora oczywiscie to tylko moje zdanie

nie grasz wiec co? tematu nie ma?

problem jest dosc powazny bo to nie jedyna gra, ktora wyglada na PS3 ZNACZNIE gozej

sam kazales mi czekac rok na piekne gry, wiec gdzie one sa sie pytam

edit
ja ponioslem kare, max mnie zbanowal na gg.....

Ostatnio zmieniany przez demek : 16.11.2007 o godz. 19:51
Stary 16.11.2007, 19:41   #6
M@X
Get a Mac!

M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>M@X jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Roznie rozumiemy pojecie "piekne". Piekne na pewno bedzie FF XIII - bo jestem pewny ze znowy wycisnie ze mnie wszystkie glebsze uczucia ktore siedza we mnie, a podziwianie godzinnego zakonczenia ktore zetnie mnie z nog zostanie mi w pamieci na wiele, wiele lat. To samo z MGS 4. Nie jestes Graczem. Nigdy nim nie byles i licza sie dla ciebie tylko piksele, megaherce i inne guzik znaczace cyferki wiec sorry, ale nie tobie oceniac poszczegolne tytuly. Mozesz sobie oceniac grafike w nich, ale nie Gry, bo nie masz o nich pojecia. Ja gram od 14 lat. Moze dlatego jestem moderatorem dzialu "konsole", a ty nie. Ale to niech ocenia uzytkownicy. Jak tak bardzo chcesz mnie pozbawic tytulu moderatora to o to wnioskuj - mam to gdzies. Dziwne jedynie, ze tylko ty tak uwazasz, ba, zakladasz na publicznym forum temat o tym co chciales powiedziec mnie. Zenada i tyle.
Stary 16.11.2007, 19:58   #7
100% O/C CLUB

tobie?czy problem grafiki dotyczy ciebie?moze ty to tak odbierasz a nie ja

dlaczego pytania skierowalem do ciebie?bo to ty pisales, ze PS3 zmiazdzy X360 sprzetowo, ze superwydajny 7mio rdzeniowy CELL to cudo, tak sie nie stalo, rok temu jak dawalem porownanie grafiki to kazales mi czekac rok na nastepne tytuly. ale te tytuly (nowe) dalej pokazuja wyzszosc X360 pod wzgledem graficznym, wiec teraz przechodzimy w inne kwestie, miodnosc, klimat itd. final bedzie taki, ze jesli x przegoni PS we wszystkim to dla ciebie sony dalej bedzie lepsze bo np pad bedzie bardziej czarny lub cos jeszcze glupszego.

chetnie porozmawiam z innymi osobami w tym temacie, z toba sie nie da bo zawsze znajdziesz wymowke aby PS byl lepszy. moze mi sie tylko wydaje, ze grafa jest lepsza na x360, moze powinienem udac sie do okulisty
Stary 16.11.2007, 20:05   #8
M@X
Get a Mac!

Dobrze, to wyal sobie z pierwszego posta zwrot skierowany do mnie i sobie dyskutujcie... Ja o cyferkach dyskutowal nei bede - z racji takich a nie innyc hwarunkow mam PS3 poki co podpiete do 21 cali CRT. I zyje. Nie przeszkadza mi to delektowac sie miodem. A np. mnostwo ma go Heavenly Sword ostatnio - chodz to i tak tylko tymczasowe rozwiazanie, dopki trzecie czesc przygod Kratosa nie wkroczy dumnie na PS3. Gdzies juz czytalem o tym ze gry sa brzydsze na PS3. Bo sie trudno na nie programuje i jak na razie to wykrozystuje sie 10 % mozliwosci tej platformy, podczas gdy X360 jest u schylku i juz mysla nad kolejna konsola, bo nie bedzie mogl konkurowac z PS3.

I krotka riposta. Jest MGS na X360? Nie ma. I nie bedzie. Dlatego go nie kupie. To samo FF i GT.
Stary 16.11.2007, 20:06   #9
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@demek
PS3 jest znacznie trudniejszy w programowaniu. To cała tajemnica. Żaden problem zaprogramować 3 symetryczne rdzenie w x360 przy wykorzystaniu standardowych narzędzi typu OpenMP (Oblivion biega na OpenMP, również na PC). Piszesz program wielowątkowy normalnie a system sam zadba o równoważenie obciążenia rdzeni. Zupełnie jak na PC - nie ma problemu z wykorzystaniem całej mocy quadów CPU.

Ale programowanie procesora z 1 rdzeniem PPC z aż siedmioma koprocesorami DSP które o ile wiem nie mają nawet własnego dostępu do pamięci to już inna bajka. Tak na prawde główny program jest wykonywany tylko przez 1 (jednowątkowy! john carmack strasznie sie na to wkurzał) rdzeń a reszta mu pomaga w niektórych zadaniach (i to on "zleca im" co mają robić - to znaczy programista musi fragmentu kodu pisać oddzielnie dla DSP). Ciężko jest tu wykorzystać całą moc konsolki.
W cyferkach cpu PS3 jest 2x potężniejsze - w praktyce juz nie bardzo bo cała masa zadań spoczywa na jednym rdzeniu.

Podejrzewam że programiści z firm mniej zaznajomionych z PS3 idą na razie na łatwizne i w ogóle olewają DSP na PS3 (jako że w żadnym innym sprzęcie takich nie ma to po co pisać program oddzielnie dla PS3?). Wszystko zasuwa na 1 rdzeniu i mamy to co mamy. Procesor graficzny X360 jest nieco lepszy od RSX. To też nie pomaga konsolce sony.

Sytuacja obecna jest IDENTYCZNA do sytuacji z lat 2000-2001 - Dreamcast vs PS2. DC był ogólnie słabszy choć jego chip graficzny był nieco sprytniejszy (pełne HSR) i do tego bajecznie łatwy w programowaniu. Praktycznie WSZYSTKIE gry z tamtego okresu jeżeli pojawiły się na obie konsole wyglądały lepiej na DC! (Porównywalne exclusive też). Zauważalnie lepiej i do tego...szybciej działały (pamiętam jak dziś jak zjechano Raymana,Tokyo Extreme Racera 2 czy Grandie 2 na PS2).

FFXIII o którym pisze M@X jest robiony na White Engine które jest TYLKO dla PS3 (i ze względu na koszty prawdopodobnie TYLKO DLA TEJ GRY). I w pełni wykorzystuje wszystkie DSP. Ta gra pokaże coś co na X360 jest niedostępne.

Ale nie ma co się łudzić - znaczna część gier w tym następne gry Square będą już robione na Unreal 3.0 a ten na X360 będzie zawsze działał lepiej bo bardziej odpowiada mu jego zwykła wielowątkowa architektura.

Trzeba poczekać aż programiści nauczą się korzystać z PS3. To wszystko. Ale konsolki i tak są porównywalne, tak samo jak DC i PS2. Tak na prawde technicznie żadna nie ma dużej przewagi.

Ja gram od lat 18 więc się ze mną nie kłóćcie

btw. Co pogrążyło Sege Saturn? To że miała dwa procesory SH2 na wspólnej magistrali. Programiści poza AM2 nie potrafili tego sensownie programować i przerzucili sie na PS. Programowanie PS3 to może być ciężki orzech.. ale narzędzia są dziś inne.

Przypomina to też troche DSP w palmtopach Tungsten T i T2. Palmy te (2002) miały dwurdzeniowe procki OMAP1510 - 168 Mhz ARM9TDMI + C55x DSP (dość potężny multimedialny procesor) . Ale ponieważ tylko te 2 modele miały DSP nie pojawiła się nigdy ŻADNA aplikacja która je wykorzystywała. I następny Tungsten T3 miał już tylko 1 rdzeń ale za to szybszy.

Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64,
Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.11.2007 o godz. 20:15
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2007, 20:13   #10
100% O/C CLUB

PS3 jest jedno i sie nie zmieni, takie pi.er.do.ly, ze sie trudno programuje......ludzie to nie jest PC gdzie mamy procki 1,2 i 4 rdzeniowe, dwoch producentow i rozne zestawy onstrukcjii, nie trzeba pisac tak aby dzialalo w kazdej konfiguracji. w PS3 nie ma tego problemu, widomo jak programowac i nic sie nie zmieni, a to, ze firmom sie nie chce albo za trudno dla nich to kogo wina? microsoftu bo za wysoko postawil poprzeczke? firmom sie nie chce zmieniac silnikow aby dzialy lepiej pod PS3 wiec co z grami, ktore sa tylko na PS3? Heavenly Sword wcale nie wymiata, widze sporo bledow w grze i przycinki, panna z mieczem mnie nie powalila na kolana

@max
PS3 wykozystuje duzo wiecej niz 10% imo dochodzi to do 70%

ciezko ci sie z tym pogodzic, ale musisz sie przemoc....ale ty nie chcesz
Stary 16.11.2007, 21:15   #11
vault dweller

Data rejestracji: 24.06.2004
Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Berion jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
[...] mam PS3 poki co podpiete do 21 cali CRT. I zyje. [...]
No właśnie - i jak tam downscalling? Bo ja też mam zamiar kupić PS3, a HDTV mi gratis nie dodadzą he he. Także będę zmuszony profanować nextgena 14* CRT ...

Cytat:
[...] Bo sie trudno na nie programuje i jak na razie to wykrozystuje sie 10 % mozliwosci tej platformy, podczas gdy X360 jest u schylku i juz mysla nad kolejna konsola, bo nie bedzie mogl konkurowac z PS3. [...]
Bzdury, bzdury

PS3 jest trudne w oprogramowaniu? X360 u schyłku? Skąd Ty to możesz wiedzieć M@X? Jesteś programistą? Ja się co najwyżej mogę opierać na opinii poszczególnych developerów.

Te procenty to baraluchy dla plebsu. Tego nie da się tak obliczyć! Ani żadne 10%, ani żadne 70% (by Demek)... Czego, z czego, na czym itd.. itd... Ja mogę wyjąć z szafy swoją kulę szklaną i powiem Wam ile wykorzystuje Wii.

Cytat:
[...] Podejrzewam że programiści z firm mniej zaznajomionych z PS3 idą na razie na łatwizne i w ogóle olewają DSP na PS3 (jako że w żadnym innym sprzęcie takich nie ma to po co pisać program oddzielnie dla PS3?). Wszystko zasuwa na 1 rdzeniu i mamy to co mamy. Procesor graficzny X360 jest nieco lepszy od RSX. To też nie pomaga konsolce sony. [...]
Rzekłbym, że się nie opłaca dla gry o statusie multiplatform (jak ja to nazywam: non-exclusive). Dłuższy czas 'developingu' to i większe koszta. Sytuacja mi przypomina PS2 przed laty, tyle że PS3 ma o tyle gorzej, że startowało rok później, Sony naobiecywało Bóg wie co, a jak wyszło każdy wie. No ale i tak trzymam kciuki.

Cytat:
[...] Ja gram od lat 18 więc się ze mną nie kłóćcie [...]
Ja gram od '88/'89 (licytacja XD)

Cytat:
[...] widomo jak programowac i nic sie nie zmieni [...]
Absolutnie się z tym nie zgadzam.

Programiści uczą sie sztuczek dla każdej platformy od początku jej żywota, aż po jej kres. Jak chcesz mieć ładny przykład to porównaj RR5 i GT4, Rygar i God of War, Time Splitters i Killzone.

Oczywiście w materii grafiki.

Tym bardziej, że każdy producent dopracowuje swoje biblioteki i narzędzia (powstają też toole od 2nd i 3rd party dev).

Cytat:
Napisany przez ... "z jakiejś książki"
(...) a dzieje się tak już od dawien dawna. Jeszcze nim ja się narodziłem.

Tak swoją drogą. Trailerów nie oglądałem bo i nie chce mi się wgrywać apple shitu, ale nawet jeśli Assasssin Creed wygląda ZNACZNIE gorzej w stosunku do tego co sobą prezentuje na X360 to... co z tego? Czego to dowodzi? Chyba tylko tego o czym pisał sobrus. IMO nie ma sensu się tak napinać grafiką. Nie chcę żeby wyszło, że bronię S(ł)ony, ale wiesz... PS3 mi bardziej odpowiada - wsparcie dla homebrew (otheros), płyta główna nie rozpadnie sie po roku ;], komfort pracy (cisza, brak suszarek w konsoli ;]), lubię tę konstrukcję pada (choć X360kowy też jest świetny).

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

mUj SwEeTaŚnY Bl0gAs3k

Ostatnio zmieniany przez Berion : 16.11.2007 o godz. 21:23
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2007, 17:12   #12
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja juz czuje klimat prosto ze słonecznej Jerozolimy naszym hitmanem w kapturze

Gra jest świetna co dużo mówić Assassin to Assassin ma wsobie mix hitmana,księcia z persji + jeszcze pare innych gier. Grafa niesamowita,grywalnosc tez tylko fabuła! Fabuła jest pokręcona o motywy Sci-fiction że szkoda gadac trzeba grać! zobaczyć! Jestem nieszczesliwy bo gre szybko przejde za dobry jestem musze zkołowac mas effecta ;]

@sobrus White engine! racja ale FF13 ma miec tez Unreal3 engine...więc

@ALL gostki z GT(gametrailers) to fan boye! xboxa360!!! tak dobrze napisałem bo kilku opcji nie wzieli pod uwage moze im M$ sypneło troche szmalcu dla propagandy w celu ośmieszeznia $ony- kto wie?
Ale prawda jest jedna ze w PS3 drzemią takie nie wyobrażalne dotąd moce, że tak naprawde tylko Kanmi MGS4 i gostki od Kratosa(GOW) to pokarzą, moze jeszcze SE swoim Fajnalem to są pewniaki bo te studia mają zapalonych programistów.Spokojnie M$ ma swoją ekipe od GearsOfWar/Unreal3 więc tez nie jest źle jeszcze,czas musi upłynąć jeszcze zanim rzeczywiście będzie szczęko opad.

ps. Grając w Assasyna nie miałem szczęko opadu jak zagrałem w GearsOfWar-dziwneo_O!!!
Stary 17.11.2007, 18:32   #13
100% O/C CLUB

Cytat:
Napisany przez Desden Podgląd Wiadomości
A ja juz czuje klimat prosto ze słonecznej Jerozolimy naszym hitmanem w kapturze

Gra jest świetna co dużo mówić Assassin to Assassin ma wsobie mix hitmana,księcia z persji + jeszcze pare innych gier. Grafa niesamowita,grywalnosc tez tylko fabuła! Fabuła jest pokręcona o motywy Sci-fiction że szkoda gadac trzeba grać! zobaczyć! Jestem nieszczesliwy bo gre szybko przejde za dobry jestem musze zkołowac mas effecta ;]

@sobrus White engine! racja ale FF13 ma miec tez Unreal3 engine...więc

@ALL gostki z GT(gametrailers) to fan boye! xboxa360!!! tak dobrze napisałem bo kilku opcji nie wzieli pod uwage moze im M$ sypneło troche szmalcu dla propagandy w celu ośmieszeznia $ony- kto wie?
Ale prawda jest jedna ze w PS3 drzemią takie nie wyobrażalne dotąd moce, że tak naprawde tylko Kanmi MGS4 i gostki od Kratosa(GOW) to pokarzą, moze jeszcze SE swoim Fajnalem to są pewniaki bo te studia mają zapalonych programistów.Spokojnie M$ ma swoją ekipe od GearsOfWar/Unreal3 więc tez nie jest źle jeszcze,czas musi upłynąć jeszcze zanim rzeczywiście będzie szczęko opad.

ps. Grając w Assasyna nie miałem szczęko opadu jak zagrałem w GearsOfWar-dziwneo_O!!!
ziomus

Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
ale nie moglem uwierzyc, ze na PS3 jest az tak slabo. wybralem sie wiec na wycieczke aby przekonac sie na wlasne oczy.
ot tyle odemnie
Stary 18.11.2007, 03:20   #14
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
zobaczylem rano porownanie tych gier tutaj
http://www.gametrailers.com/player/28005.html

PS3 i ta gra to kompromitacja!jak mozna taki chlam wciskac? gdzie jest te 7 wspanialych rdzeni? gdzie sa zapowiedzi sony, ze ps3 zmiazdzy x'a pod kazdym wzgledem

m@x odpowiedz mi na te pytania
nie tylko ten tytul jest "slabo" wyswietlany (jesli tak to mozna okreslic) na ps3.
Przykladem (jak dla mnie bardzo drastycznym) byl Rainbow SIX Vegas. Wersja na iXa wygladala ladnie a na ps3 istny kaszan (przynajmniej dla mnie)
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 12:57   #15
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
bo R6 Vegas to także Unreal 3.0.
Technicznie bardziej podoba mi się X360. Z wykorzystaniem PS3 może być trochę problem. Bo mało kto będzie chciał tworzyć specjalny kod dla PS3, tym bardziej że konsolka MS na razie prowadzi w sprzedaży.

Czy namco zrobi specjalną wersję Soul Calibura 4 dla PS3? Raczej nie zrobi... można więc przypuszczać że ta gra również na X-e będzie działała lepiej (chyba że będzie mało wymagająca i "zmieści się" na jednym rdzeniu lub japończycy specjalnie zrobią lepszą wersję na PS3).

Owszem z czasem gry na PS3 będa działać lepiej. Ale na X360 również programiści nie śpią, a w dodatku mają różne cudeńka procesora graficznego typu darmowy AA, zunifikowane shadery czy wreszcie sprzętowa tesselacja znana także z radeona HD2900 (jeżeli ktoś ją wykorzysta to w przypadku portu RSX w PS3 po prostu się zapcha taką ilością polygonów niezależnie od tego jaki jest Cell).

@Demek
To że programiści potrzebują parę lat na poznanie platformy to fakt niezaprzeczalny. Spójrz na Amigę.. pierwsze gry wyglądały jak podkolorowane C64... ostatnie produkcje zawstydzały często 486 i dopiero era 3D zabiła te maszynki (bo co to za 3D na 7 Mhz?). To samo Saturn - pod koniec miał już nawet przezroczystości których nie obsługiwał. Przykłady możnaby mnożyć.

Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64,
Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.11.2007 o godz. 13:02
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia: