Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.08.2004, 11:53   #1
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
eMule i podlaczanie po rozlaczaniu

Mam maly problem.
Chodzi mi o to ze jak rozlaczy mi sie polaczenie z netem (co kurde ostatnio sie zdarza mi raz na dzien) to zeby automatycznie po rozlaczeniu polaczylo mnie z Razorback`iem.
Teraz mam tak ze jak sie polaczenie internetowe rozlaczy to mulek nie jest podlaczony - jego ikonka szara - a polaczenie jest - bo ponownie sie polaczylo - i teraz jak zrobic ze podlaczy sie spowrotem do Razorback`a - kombinowalem ale nic nie wyszlo
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.08.2004, 12:03   #2
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,450
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@1. Opcja: Polacz ponownie po rozlaczeniu/Ustawienia/parametry lacza.
@2. Dodaj Razora do statycznych serwerow, zaznacz: Serwery/podlaczaj tylko do statycznych serwerow.
Dziala.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:05   #3
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Patrixs
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: W-wa
Posty: 1,702
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ustaw Priorytet Razorbacka na Wysoki, później ustaw jako Statyczny, następnie w opcjach zaznacz w Ustawieniach/Serwery "Połącz automatycznie tylko do statycznych serwerów".

Aha i w Parametrry łącza zaznacz "Połącz ponownie po rozłączeniu"
__________________
e-m@il
Patrixs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:07   #4
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Patrixs
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: W-wa
Posty: 1,702
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ahhh .. 2 minunty spóźnienia
__________________
e-m@il
Patrixs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:16   #5
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
...no tak...tylko nie mialem zaznaczonej opcji podlaczaj tylko do statycznych serwerow. Dzieki panowie.
A czytaliscie ze mozna sciagac przez proxy w eMule?
http://www.shareosiol.com/index.php?showtopic=1536
sprawdzal to ktos?
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:24   #6
-=| GodFather |=-
 
Avatar użytkownika czero
 
Data rejestracji: 30.04.2003
Lokalizacja: Olsztyn
Posty: 3,284
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja sie podepne pod temat, sorki Kasprzak, ale problem mam podobny, wiec nie ma sensu zakladac nowego topicu.

Tez mam neo i i tez poprzez te zmienne ip net mi rozlacza raz dziennie. Gorzej tylko ze nie zawsze mnie polaczy ponownie. Czasem laczy sie od razy ponownie z netem, a czasem (czesciej) nie.
Nie chodzi mi to o emula, bo jak sie komp polaczy od razu ponownie z netem to i emule sie laczy (mam ustawione "polacz ponownie przy rozalczaniu"), ale o ogolne polaczenie z netem.
Jak sie zerwie polaczenie, to pozostaje ikonka "kabel sieciowy jest rozlaczony" i znika ikonka od modemu (ten zielony trojkacik). Stan DSL zmienia sie na "modem nierozpoznany" i nie ma szans zeby sie polaczyc. Trzeba restartowac kompa.
W ustawieniach polaczenia mam zaznaczone zeby laczylo ponownie po zerwaniu polaczenia.

WinXP, neo 640 (tylko na siebie, nie dzielone), modem - Sagem F@st 800-840, syf od tepsy wywalony (zainstalowany sterownik od modemu i cfos).

Nie jest to raczej wina sterownika od modemu, bo na dwoch roznych byly te same objawy.

Z gory dziekuje za pomoc.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:47   #7
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to teraz jeszcze zrobili ze raz na dzien sie rozlacza?
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:53   #8
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika adixo
 
Data rejestracji: 02.01.2003
Posty: 2,463
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
...no tak...tylko nie mialem zaznaczonej opcji podlaczaj tylko do statycznych serwerow. Dzieki panowie.
A czytaliscie ze mozna sciagac przez proxy w eMule?
http://www.shareosiol.com/index.php?showtopic=1536
sprawdzal to ktos?
Podałeś link do forum, ale nawet po zarejestrowaniu się tam nie mam uprawnień aby przeczytać ten topic
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:55   #9
-=| GodFather |=-
 
Avatar użytkownika czero
 
Data rejestracji: 30.04.2003
Lokalizacja: Olsztyn
Posty: 3,284
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Kasprzak No u mnie to wychodzi ze co 24 godziny .
Zazwyczaj okolo 8 rano. jak sie budze to musz wlasnie kompa restartowac, bo jestem rozlaczony z netem i nie laczy mi ponownie (problem o ktorym pisalem wyzej).
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 12:56   #10
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
aha sorka ok...
Cytat:
Temat znany z alt.pl.edonkey2000 na prosbe Pawcio reklamowany rowniez u nas bo jest to prawdopodobnie nowe rewolucyjne rozwiazanie


QUOTE ("Pawcio")
Zapraszam do lektury:
http://forum.emule-project.net/index...ttp-proxy&st=0
http://forum.emule-project.net/index...howtopic=52238
http://home.arcor.de/superlexx/webca...owitworks.html

W skrocie:
WebCache to nowa, rozwijana funkcja eMule. Wykorzystuje serwery Proxy do
transferu plikow. Dzieki temu wysylajac z naszych marnych lacz do jeden
osoby pewna czesc pliku, automatycznie pozostali czekajacy w kolejce sciagna
ja z serwera odciazajac nasze lacza. Dotychczas mozna bylo zauwazyc, ze im
wiecej zrodel (> 100) tym dluzsze kolejki i wolniej sie sciaga. Z WebCache
jest zupelnie odwrotnie
Tyle dla zachety. Wersja testowa, dzialajaca jest juz dostepna
Chcialbym poradzic sie Was i przedyskutowac pare spraw. Rozpatrzmy 2 wersje:

Wersja 1. WebCache wykorzystuje serwery proxy ISP (jest to obecna
implementacja), wiec korzysci sa tylko w obrebie danego ISP. ISP powinien
byc zadowolony, gdyz znacznie zmniejsza sie ruch zewnetrzy. My jeszcze
bardziej - gdyz wszystko sciaga sie znacznie szybciej. Przyklad (troche
przesadzony): gdy ktos robi rela pliku 100MB w Niemczech, sciaga go 100
user'ow z neo (zalozmy ze nie ma wymiany miedzy tymi z neo ) to TPSA
zaobserwuje ruch na laczach miedzynarodowych 10GB i na laczach krajowych -
10 GB. Z WebCache ruch miedzynarodowy wyniesie 100 MB, a w obrebie sieci
szkieletowej TP SA 10 GB i oczywiscie sciagniemy ten plik kilkaset razy
szybciej . W przypadku "krajowego rel'a" zysk mamy "tylko" na czasie.

Wersja 2. WebCache wykorzystuje dowolny publiczny serwer proxy. Mozna taki
serwer przypisac do kazdego pliku osobno (wpisany w link ed2k, tak jak
wpisuje sie zrodla). Korzysci to znaczne zwiekszenie predkosci nie
ograniczone grupowo do ISP.
2a) Publiczny serwer proxy krajowy
Zalety:
- Znacznie zmniejszony ruch miedzynarodowy (jeszcze bardziej niz w przypadku
1). To najbardziej mogloby sie spodobac TP SA.
- Znaczne skrocenie czasu sciagania
Wady:
- Operatorzy serwerow mogliby "spac z krzesel" przy generowanym ruchu. Nie
wiem czy sa dobrze, szybkie serwery proxy w Polsce

2b) "Super-szybkie" proxy np. w Japonii, gdzie kazdy za 150zl/miesiac ma
lacze 100Mb/100Mb
Zalety:
- Znaczne skrocenie czasu sciagania (moze nawet wieksze niz w 2a )
Wady:
- Jesli to mozna nazwac wada - Nasi ISP krajowi nie odnotuja zmniejszenia
ruchu miedzynarodowego Czy powinnismy sie tym martwic ?

Prosze o komentarz wymienionych wariantow, szczegolnie 2a i 2b. Wersja 1 juz
dziala, jest w fazie testow (beta). Istnieje tez gotowa (ale jeszcze nie
opublikowana), specjalna wersja mojego mod'a z PowerShare, HideOS, SCS -
czyli cos dla Releaser'ow. Testowalem ja z wykorzystanie wersji 2b (szybki,
zagraniczny serwer proxy) i wyglada ze dziala.
http://www.osiolek.com/forum/posting...e=quote&p=3861
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO