Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2007, 21:16   #46
خبير
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Witam Was

[...]
EDIT:

Co sądzicie o oponach używanych czy tez regenerowanych oplaca sie je kupowac czy lepiej kupowac nowe ?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
używane a szczególnie regenerowane opony kupuje się w komplecie z polisą na życie. (można też zaklepać miejsce na cmentarzu)

następny błąd to wymiana na nowe opon tylko na jednej osi - dachowanie wbiło mi do łba (dosłownie jak łbem waliłem o podsufitkę ), że się tak nie robi

najtańsze nowe opony (no może jakieś azjatyckie wynalazki pomińmy, no chyba, że japońskie to można nie pomijać ) będą bez porównania pewniejsze niż jakieś zachwalane przez "sprzedawcę" używane, że "lekarz na nich zrobił 10 tysięcy ale głupi niemiaszek wymienił na zimowe i zostawił. prawda jest pewnie taka, że na tych oponach naćpany suteren nadział się na tira

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 10.09.2007 o godz. 21:18
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2007, 21:42   #47
sam sex ^^

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Już nie przesadzaj z tym zmienianiem na jednej osi... można

Trzeba sie tylko przyzwyczaić do pewnych ubocznych skutków

No ale nie każdy lubi uciekający tył

SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2007, 22:09   #48
خبير
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
Już nie przesadzaj z tym zmienianiem na jednej osi... można

Trzeba sie tylko przyzwyczaić do pewnych ubocznych skutków

No ale nie każdy lubi uciekający tył
ale jak tył złapie aquaplaning w zakręcie a przód trzyma, to już nie ma czasu na nielubienie, nawet nie ma czasu aby całe życie przeleciało przed oczami...
Stary 10.09.2007, 22:29   #49
sam sex ^^

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>SpeedFreaK po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To trzeba styl jazdy dostosować i jeździć troche wolniej, żeby aquaplaningu nie było

SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2007, 22:40   #50
خبير
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
To trzeba styl jazdy dostosować i jeździć troche wolniej, żeby aquaplaningu nie było
a Idź do diabła z taką radą. jechałem w ulewnym deszczu 70 km/h, pokonałem wiele zakrętów, na niektórych trzeba było zwolnić, a ten był łagodny, ale woda zlewała się do wewnątrz lekkiego zakrętu w prawo i pomimo rowu, który był odgrodzony wyższym od jezdni poboczem zbierała się. wjechałem, wy*******iło mnie w kosmos, żyję.

WYCIĄGNĄŁEM NIOSKI.
Stary 10.09.2007, 23:16   #51
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Opony jak opony, mogą być używki, byle dobre. Trzeba je od razu założyć i obejrzeć, bo są wady niewidoczne na luźnej oponie.
Generalnie nie uznaję zakupu np na giełdzie, bo nie mam tej możliwości, a potem szukać gościa i z nim pyskówki robić też mi się nie uśmiecha.

Osobiście wolę dobre używki typu michelin czy goodyear niż jakieś chińskie czy koreańskie wynalazki.

Oczywiście na opony zjechane w 50% szkoda forsy Niby jest wymóg min 2mm bieżnika, ale to jest za mało dla bezpiecznej jazdy.
Stary 11.09.2007, 00:08   #52
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
...

WYCIĄGNĄŁEM NIOSKI.
Ed ... po co, bo nie pojmuję, mieszasz do tego kury?
Stary 11.09.2007, 07:40   #53
خبير
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez oddwor Podgląd Wiadomości
Ed ... po co, bo nie pojmuję, mieszasz do tego kury?
dobrze. napiszę inaczej. wyciągnąłem z tego AUKĘ
Stary 15.09.2007, 13:46   #54
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>sobrus jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Czy ma ktoś może książkę Sam Naprawiam albo coś podobnego do Forda Fiesty MK4? (silnik 1.3).

Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64,
Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2007, 18:52   #55
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Czy ma ktoś może książkę Sam Naprawiam albo coś podobnego do Forda Fiesty MK4? (silnik 1.3).
Zobacz może tu co znajdziesz
http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=7367
Stary 15.09.2007, 19:07   #56
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>czary2mary ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ostatnio dla nowych członków nie chcą odrazu udostępniać.

http://rapidshare.com/files/23157991..._naprawiam.rar
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2007, 23:15   #57
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam Was

Odnowie troche temat, okazalo sie ze moj ford nie ma poduszki powietrznej pasazera, a kierowcy nie byla podlaczona, nie zorientowal bym sie dopoki nie rozkrecilem zegarow bo licznik kilometrow czasami mi stawal, ktos odcial styk z poduszek i dal prad z ABS wiec kontrola sie swiecila a pozniej gasla wraz z abs
Zdiolem to ustrojstwo i okazalo sie ze dioda poduszki miga

Podlaczylem poduszke kierowcy niestety dioda nadal miga bo nie ma fizycznie poduszki pasazera i mam do was pytanie czy oplca sie kupowac poduszki bo pelno tego na gieldach, allegro i koszt niewielki ale czy istneije ryzyko ze taka poduszka moze sama wybuchnac

Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi doradzi czy odlaczyc te poduszki czy moze kupic dla pasazera i podlaczyc ta dla kierowcy

P.S. Poprzedni wlasciciel byl w szoku bo jezdzil kilka lat ze swiadomoscia ze ma poduszki a tu zonk

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2007, 08:05   #58
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Witam Was
Podlaczylem poduszke kierowcy niestety dioda nadal miga bo nie ma fizycznie poduszki pasazera i mam do was pytanie czy oplca sie kupowac poduszki bo pelno tego na gieldach, allegro i koszt niewielki ale czy istneije ryzyko ze taka poduszka moze sama wybuchnac
Tu masz kody migowe Airbag
http://www.fordclubpolska.org/porady...ogolne&type=16
http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=6650
Warto kupić dla własnego bezpieczeństwa,ale czy sam podłączysz to nie wiem.
Najlepiej przejechać się na ASO lub dobrego fachowca bo trzeba wszystko posprawdzać.
Poczytaj jeszcze tu,może pomoże ci rozwiązać problem
http://forum.fordclubpolska.org/view...ghlight=airbag
i możesz dodatkowo poszukać tu na forum(to nie reklama tego forum)
http://forum.fordclubpolska.org/search.php
Stary 04.10.2007, 13:17   #59
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dzieki za artykuly

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2010, 19:52   #60
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.12.2010
Zuzzza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam prośbe .

Mam problem z Fordem Mondeo 2l mk2 98r. zgasł mi w czasie jazdy. Nie mogę go uruchomić . Przy załaczeniu rozrusznika działa , ale jakby się nie uruchamiał bendix . Przy próbie odpalenia nie odpala . Co mogło się stać ? Proszę o pomoc
Zuzzza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia: