Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2004, 18:40   #16
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

to jest obraz plyty, wystarczy go wypalic na CD, ewentualnie edytowac w UltraIso badz WinISO i dodac co sie chce a potem wypalic na CD.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2004, 20:24   #17
LordDead
Bywalec

Data rejestracji: 18.06.2004
LordDead w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za info. Poratował mnie dziś kumpel i wyjaśnił mi co i jak... Genialny jest ten Hiren!!!!!!!!!!!!
LordDead jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2009, 10:17   #18
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a ma ktoś najnowszą wersję, czyli 10.0 ?

albo checksum do oryginału - bo podobno latają też takie z trojanami

poprosiłbym o PW, w razie co.... bo wiadomo, Wielki Brat patrzy
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2009, 19:31   #19
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jest 10 na stronie oficjalnej Hirens boota
Nie rozumiem zastrzeżenia?
Co ma do tego Wielki Brat?
Z tego co rozumiem, Hirens nie jest naruszeniem żadnej licencji, ani praw.
W kazdym razie nie ma na to żadnego orzeczenia - jak dotychczas.
I tylko ortodoksi sie jojcza, ale nie wiem na jaki temat.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2009, 21:05   #20
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No chyba jednak jest naruszeniem, gdyż zawiera kilka komercyjnych programów, choćby PM czy ghost.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2009, 21:43   #21
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Programy sa nieinstalacyjne, a wiec nie sa w sposob trwaly zainstalowane na dysku.
Oczywiscie sa rozne opinie, ale dopoki nie ma jednoznacznego wyroku/orzeczenia w sprawie stosowania nieinstalacyjnych programow z CD, uwazam, ze nie lamia licencji.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 14.10.2009, 21:47   #22
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ty uważasz tak, ja inaczej - jeśli nawet programy są nieinstalacyjne, to:

- EULA i tak obowiązuje,

- i na 666% wspomina o zakazie ingerencji w kod programu, co wszak autor hirensboota niewątpliwie uczynił.
Stary 14.10.2009, 22:29   #23
yahol
Głupi Yasio

OK. Nie upieram sie.
Mozesz miec racje, mozesz jej nie miec.
Po prostu stwierdzam, ze nie znam zastrzeżeń co do tej formy użytkowania programu.
Stary 14.10.2009, 23:04   #24
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Jest 10 na stronie oficjalnej Hirens boota
Po wpisaniu w google hirens boot, wyskakuje mi na 1 to: http://www.hiren.info/pages/bootcd .

Myślałem, że to homesite programu i że nie ma "oficjalnego" downloadu.
Linku podanego przez Ciebie wtedy nie zauważyłem

Przepraszam za nieuwagę i THX za właściwego linka.

Cytat:
Co ma do tego Wielki Brat?
Policja, CBA, CBŚ, ABW,UOP,WSI, SLD, LSD i inne skróty
Cytat:
I tylko ortodoksi sie jojcza, ale nie wiem na jaki temat.
Nie jojczę się Nie interesuje mnie etyczna strona "piractwa". Nie chciałem tylko złamać zasad forum.cdrinfo.pl, które szanuję niezależnie od mojego zdania na jakiś temat.

Cytat:
Programy sa nieinstalacyjne, a wiec nie sa w sposob trwaly zainstalowane na dysku.
Oczywiscie sa rozne opinie, ale dopoki nie ma jednoznacznego wyroku/orzeczenia w sprawie stosowania nieinstalacyjnych programow z CD, uwazam, ze nie lamia licencji.
Hmmm, nie twierdzę, że nie masz racji, ja nie wiem.

Jednak całkiem niedawno rozmawiałem z oficerem Policji Kryminalnej Wydział Spraw Gospodarczych (czy jakoś tak), delegowanym do spraw "komputerowych" i on twierdził, że samo posiadanie kopii programów jest naruszeniem naszego prawa. Twierdził, że sam fakt ich nieinstalowania, nieużywania nie jest depenalizacją. Natomiast dodatkowe posiadanie cracków, seriali itp narzędzi, ew. rozpowszechnianie oraz skala, rodzaj stosowania nielegalnego softu może stanowić o innej kwalifikacji prawnej czynu oraz co z tego wynika - wymiarze kary.

Oczywiście policjant może się mylić, wiem. Takie jest jednak ich zdanie, a w naszej rzeczywistości sama opinia Policji może nastręczyć problemów. Ja miałem nieprzyjemności, chociaż i tak nic mi nie zrobili.

No ale przeglądam teraz sam KK, Ustawę i też nie widzę uzasadnienia dla twojej interpretacji (ciekawej interpretacji!).

Ostatnio zmieniany przez pali : 14.10.2009 o godz. 23:06
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2009, 23:13   #25
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

W sumie jest trochę racji w owych policjantowych interpretacjach, przy założeniu, że piractwo traktujemy podobnie jak kradzież (poniekąd słusznie) - bo przecież wystarczy mieć coś kradzionego (a niekoniecznie tego używać), by łamać prawo.
Stary 14.10.2009, 23:53   #26
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak ktos chce moge podac linka do rapida.
Stary 15.10.2009, 00:09   #27
yahol
Głupi Yasio

Nie polemizuje.
Prawda jest taka, ze po prostu nie wiem.
Interpretacje osob nieuprawnionych, a takimi sa policjanci, ja, ty, inni - nie sa orzeczeniem sadowym lub prawnym w innym stopniu.
Jak wspomnialem nie znam orzeczenia w sprawie HB! Nie zwalnia to w razie czego od odpowiedzialności, ale tez nie pozwala polemizowac w tej sprawie.
Moj prawnik twierdzi, ze uzytek wlasny nie podlega penalizacji, z zastrzeżeniem braku definicji użytku własnego, a raczej jego zakresu
Stary 15.10.2009, 14:36   #28
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Podejrzewam że Hiren's Boot CD jest nielegalny.
Tym bardziej że ostatnio są tam dość nowe wersje programów (takich jak Ghost) oraz instalacja windowsa XP.
Równie dobrze mogli tam zamieścić Photoshopa 7.

Ale to nie zmienia faktu że czasem ratuje życie...
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2009, 16:48   #29
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
z legalnych i całkowicie free - Ultimate Boot CD
też można tym wiele zdziałać

info jest także w wątku "project freeware"
Stary 15.10.2009, 17:00   #30
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Z tym Hiren's Boot CD już co najmniej od kilku wersji przeginają pałę na maxa, zwłaszcza z tym windowsem live. Za niedługo zapewne autor tego czegoś przegnie o tyle za dużo, że zamkną mu ten projekcik wystarczy, że się ktoś na niego uweźmie. AutoPatcher by bardziej pożyteczny i go zakazali a co dopiero to.

Twoje uprawnienia: