Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.12.2004, 17:18   #1
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Klawiatura nie pisze "ł"

Witam
Mam taki problem:
Moja klawiatura (właściwie nie moja tylko u ojca w firmie) nie pisze litery "ł". Co ciekawe pisze inne polskie znaki typu śćńóźż ale ł nie chce. Gdy wcisnę alt+l wogóle nic się nie wyświetla czy to w notatniku czy to w wordzie czy gdzie indziej. Ł mogę dopiero uzyskać, gdy wcisnę alt+shift+l ale jest to duże Ł a nie małe. Dodam, że komputer pracuje na systemie win98, kilkakrotnie przeinstalowywałem układ klawiatury, zmieniałem klawiatury na inne ale problemu nie zniwelowałem. Czy ktoś potkał się z takim zonkiem kiedykolwiek ??
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.12.2004, 17:36   #2
Prison break
 
Avatar użytkownika Matievoo
 
Data rejestracji: 27.11.2004
Lokalizacja: Małopolska
Posty: 1,298
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym zrobił format, ale jak komputer jest w firmie
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:38   #3
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No właśnie to polecałem ale niestety nie można bo jest dużo ważnych rzeczy i dlatego szukam alternatywnego wyjścia
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:42   #4
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sprawdz czy jakis program nie wykorzystuje skrotu ALT+L
Jaka grafika? Radeon?
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:43   #5
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GeForce 2 64mb. A jak sprawdzić czy program wykorzystuje jakiś skrót ??
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:44   #6
..:: NYC ::..
 
Avatar użytkownika MariuszV
 
Data rejestracji: 24.08.2003
Lokalizacja: New York
Posty: 225
MariuszV w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sprawdz czt jest ustawiony jezyk na polski programisty, jesli jest to zmien go na angielski uruchom ponownie komputer, zmien z powrotem na polski i zrestartuj komputer.
MariuszV jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:46   #7
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pytalem, bo byl juz omiawany jakis polski znak ktory nie dzialal. Spowodowane to bylo prze ATI cos tam , program do radeonow.

Na 90% jakis program wykorzystuje skrot ALT + L. Musisz go tylko zidentyfikowac.
Sprawdzic mozesz w ustawieniach konkretnych programow, sprawdz te ktore sa w pamieci. Odpal kompa w trybie awaryjnym i sprawdz czy ł dziala
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 17:52   #8
..:: NYC ::..
 
Avatar użytkownika MariuszV
 
Data rejestracji: 24.08.2003
Lokalizacja: New York
Posty: 225
MariuszV w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WIec restart systemu po ustawieniu ponownie klawiatury moze pomoc. Wtedy windows moze wejsc "przed" ten program. Wiem ze to troche dzialanie na piechote ale warto sprobowac
MariuszV jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 18:59   #9
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,450
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Gdyby to byla grafika/plyta Intela, to bym wiedzial
Ale jak to jest GForce - to nie wiem.
Wylacz opcje grafiki, klawisze skrotu. (w Intelu oczywiscie - dostep z ikonki w trayu)
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 19:07   #10
Silent Hunter ;)
 
Avatar użytkownika ThanatoS
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,913
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przy intelu to wiadomo klawisze skrotu dostepu do monitora, a w GF tez moze byc podobnie, wylaczyc klawisze skrotow do obslugi monitora.
__________________
Pozdrówka
--MODERATOR--
Opcja szukaj jest za darmo, ale nie na darmo
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2004, 20:42   #11
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za podpowiedzi. Tylko niestety poprawność będę mógł sprawdzić dopiero po nowym roku ale przydadzą się na pewno Wasze porady.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO