![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#76 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie o wiadomość, która idzie automatem do Kupującego, po dokonaniu przez niego zakupu.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Cytat:
EDYTKA: A co do tematu głównego - gdy idzie koniec roku jedni planują zakupy, inni przekręty... Allegro, INteligo, teraz to... Ciekawe ile kwiatów wypłynie jeszcze?
Ostatnio zmieniany przez Monter : 21.12.2007 o godz. 11:39 |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciągle ostatnio słyszę phishing tu phishing tam, codziennie widze fajny spam w skrzynce email...
Niedziela, nudy i przecietna pogoda skusiły mnie do eksperymantu. Chciałem sprawdzić jak _łatwo_ stworzyć fałszywą stronę, która będzie wchodzić w interakcję z tą prawdziwą. Wynik ?? OMFG napisanie tego zajęło mi 20minut !!! Możecie sami sprawdzić wyniki: www.niebezpieczny-phishing.cjb.pl Celowo aby _eksperyment_ był zgodny z prawem nie zrobiłem wiernej kopii strony, zbierane są tylko frazy z wyszukiwarki a dodatkowo umieściłem stosowne ostrzeżenie... Wpisane frazy są potem wyświetlane na stronie... |
|
|
|
|
|
#80 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cos nie dziala
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Pingwin specjalista.
taa to sztuczka admina napisal mi abym nawet nie siał takimi pomysłami
![]() co nie zmienia faktu, że to nie jest extra trudne, prostota pomyslu wrecz przeraża - wiec trzeba sie pilnować. PS jakiś nowozarejestrowany kozak już do mnie PW napisał jak to zrobiłem WIĘC ZAZNACZAM ja się w te klocki nie bawie jak chcesz kasy to kup kominiare i... bezczelność nie zna granic
Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego. Ukaz cara Rosji Piotra I z 9.12.1708r. Ostatnio zmieniany przez Patrix : 31.12.2007 o godz. 12:31 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Użyszkodnik
![]() |
Niestety macie rację, podszyć sie pod inną stronę jest bajecznie prosto. Nawet na Allegro dało się niedawno nałożyć CSSem warstwę z przyciskiem zasłaniającym oryginalny, a kierującym zupełnie gdzie indziej. Nie wiem czy to nadal mozliwe.
Jednak da się wykorzystać tą metodę także w dobrym celu, jako przykład jeden z moich nieukończonych projektów: http://slysoft.monter.i5.pl/ Celowo nie zmienia adresu na docelowy, bo nie chcę naruszać prawa - to tylko przykład. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#84 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2008
![]() |
OSZUST na ALLEGRO - UWAGA
Postanowiłem napisać tego posta pod wpływem kolejnego oszusta z Allegro. Wylicytowałem za nie duże pieniądze aparacik cyfrowej ,który nial zachęcić moją Matule do przejścia na cyfraka, taki prosty aparacik na początek. Wedle opisu aparaty sprzedawane przez gościa o nazwie FHU_Danti są rewelacyjne i z gwarancją.
LINK DO AUKCJI W razie jakby przerzucili aukcje do archiwum screen całości: ![]() Pierwsza dziwna, rzecz, za wysyłkę paczki, która wazy 300 gramów (0,3 kg) zażądali 16 zł kosztów wysyłki. Myślałem, że wysyłają kurierem, ale gdzie tam, najtańsza paczka poczty polskiej, przycinają 100% na wysyłce, pierwsze nieuczciwe zagranie z ich strony. Na paczce jak wół napisane, że zapłacili za wysyłke 8 zł, skan dowodu nadania, gdzie wyraźnie widać, że zapłacili 8 zł: ![]() Ale to nadal pikuś, zabieram się za rozpakowanie, zero zabezpieczeń, pudełko od aparatu po prostu owinięte czarnym stretchem, w środku kabel usb i aparat owinięty kawałkiem starej folii bąbelkowej (widać, że sporo już przeszła). Odwijam ta folię i ku moim oczom ukazuje sie aparacik w stanie totalnego rozkładu. Obudowa tak styrana, że w życiu nie widzieliście czegoś w tak złym stanie. Moja sonka, którą do niedawna używałem, ma 3 lata, noszona non stop w kieszeni i wygląda o niebo lepiej. Widać, że ktoś nieźle musiał ten aparat tyrać a po latach używania oddał do serwisu, zobaczcie fotki jak to wygląda, na obiektywie to chyba ktoś ostrzył noże, nie widziałem czegoś takiego w życiu: ![]() ![]() Wkurzyłem sie nniesamowicie, ale ochłonąłem i próbuję dzwonić, a gdzie tam, ta firma to krzak jakiś, nikt nie odbiera telefonów. Po wysłaniu maila na drugi dzień otrzymuję odpowiedź, że mogłem nie kupować i że podali koszt wysyłki i koniec. moje kolejne maile, że to jest używane i zniszczone pozostają bez odpowiedzi. W aukcji jak wól napisali, że towar nowy, nie używany i drobnym maczkiem: Sprzęt poekspozycyjny, mozliwe drobne zarysowania otarcia itp. Widziałem to na początku, zanim zalicytowałem, ale jak dla mnie sprzęt po ekspozycyjny to oznacza to samo co w Polsce, czyli parę rys a nie to co dostałem. Wedle opisu drobne ryski a w rzeczywistości totalna porażka co widac na fotach, które i tak nie oddają tego co sobą prezentuje ten nieszczęsny aparat. TO nadal nie koniec niespodzianek. Aparat nie działa!!!! Nie da się go włączyć, ani na bateriach, próbowałem na Energizerach, Duracell a na koniec akumulatorkach 2000 MAH naładowanymi w pełni. Aparatu nie da sie włączyć. Firma ta świadomie sprzedaje gówna, ściągane tirami z Niemiec z serwisów. Widać wyraźnie że jest to po serwisowe, na pudełku naklejki z rokiem 2005 z serwisów, nawet tego nie zdarli. Także reasumując moi mili, omijajcie tego Allegrowicza dużym łukiem. Liczą na to że jak ktoś kupi coś taniego to oleje to i już. Ale znacie mnie, ja nie odpuszcze i nauczę oszusta życia, może przestanie okradać ludzi na kosztach wysyłki i lipnym towarze. UWAŻAJCIE!!! FHU_Danti to gwarancja kłopotów i oszukanego towaru!!! Postanowiłem to napisać żeby wszystkich przestrzec, bo wyobraźcie sobie jakby ktoś z Was zakupił powiedzmy kino domowe za tysiaka u tego gościa, to dopiero byłaby faza. Kupuję na Allegro prawie wszystko i 99,9% moich zakupów było udanych. Również drogie rzeczy kupuję przez net i rzadko są problemy. Dlatego tez powinniśmy tępić takich allegrowiczów psujących handel internetowy. Proponuję aby każdy z Was wpisał sobie go na czarną listę dzięki czemu nigdy nie będzie musiał przezywać totalnego rozczarowania po otwarciu paczki. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
miejsce na reklamę
![]() Data rejestracji: 18.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z jednej strony rozumiem, że możesz czuć się oszukany, bo po co komu 0.3kg złomu nawet jeśli kosztował złotówkę. Ale z drugiej strony:
- nie widzę w opisie aukcji tego woła, że jest to sprzęt nowy; - firma ustala koszt wysyłki towaru i biorąc udział w takiej aukcji, akceptujesz je. A czy firma wysyła to po koszcie, czy zarabia na tym nawet 100%, to jej sprawa... - kupując sprzęt za 40 zł nie oczekiwał bym jakiejś rewelacji - miałbym jednak nadzieję, że sprzęt działa. Ciekawe jak załatwiają reklamacje przy takim złomie... i przede wszystkim: - czytając komentarze tego sprzedawcy w ogóle nie brał bym udziału w aukcji... |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
|
|
|
#88 |
|
Użyszkodnik
![]() |
Wszelkie odmiany "ochłonięć" i procesy poznawcze należy zakończyć przed kliknięciem w przycisk KUP TERAZ.
Liczba i rodzaj komentarzy tego usera świadczy o braku profesjonalizmu, by nie określić tego dosadniej. Już sam wygląd opisu aukcji jest godny pożałowania, pomijając nawet opłatę za wysyłkę - tu jednak każdy może sobie zażądać ile mu się podoba, kupujący zgadza się na warunki aukcji lub nie. Generalnie zwrócić się z tym gdziekolwiek nie sposób. Allegro wysłucha może nawet biadolenia na sprzedawcę, ale z zasady nie kiwnie palcem. Otrzymasz tylko kilka cytatów Regulaminu oraz poradę, by iść z tym wszystkim na Policję, z zapewnieniem, iż serwis Allegro udostępni wszelkie potrzebne informacje na wniosek organów ścigania, jakie tylko będą o transakcji czy sprzedawcy potrzebne. Porada jest jak najbardziej słuszna, gdyż już istnieją działy policji zajmujące się przestępstwami i nadużyciami w handlu internetowym, jednakże w Twoim przypadku myślę, że sprzęt jest zbyt tani i zostanie sprawa odrzucona (ew. wyląduje w szufladzie) z powodu małej szkodliwosci społecznej czynu. Możesz oczywiście prowadzić walki ze sprzedawcą, domagać się przyjęcia zwrotu towaru, ale nic nie zdziałasz póki u niego nie wystąpi syndrom uczciwości, a z tego co piszesz to się raczej nie zanosi. Nic nie stoi na przeszkodzie udać się do Rzcznika Praw Konsumenta na pogadankę, gdyż transakcje przez AlleDrogo traktowane są jako cywilno-prawne zawieranie umów kupna-sprzedaży (o czym sam serwis wspomina w systemie pomocy). Możesz też wyciągnąć, a nawet powinienes - z tej transakcji wnioski, i: - czytac opisy dokładnie a o rzeczy niejasne lub w opisie nie występujące pytać sprzedawcę drogą email, koniecznie wysyłając je z poziomu Allegro - formularz Zadaj Pytanie... - oceniac ryzyko na podstawie komentarzy, oraz zagłębić się w ich treść (szczególnie negatywów i neutrali, ale zdarza się też, że ktoś daje pozytywa, a w treści ma jakieś pretensje), a nie tylko w ilość - nie liczyć na cuda, bo one po prostu nie istnieją... każdy sprzęt o cenie niezwykle niskiej z niewyraźnymi foto, czy też niejasnym opisem powinien wzbudzać niepokój, a nie euforię. - uczciwy sprzedawca zwykle nie robi problemów z odpisywaniem na dociekliwe maile, spełnianie prośby o dodatkowe zdjęcia czy też nawet lekkie potargowanie się w kwestii ceny lub kosztów wysyłki. To tyle na szybko, co cisnęło mi się na klawiaturę. A aukcje w celu pokazywania innym możesz zarchiwizować tutaj: http://archi.inos.int.pl PS. Można sprzedawcy robić "koło ucha" i uprzedzać innych, ale z rozsądkiem - łamianie regulaminu ALlegro w odniesieniu do spamowania innych userów, moze wygenerować problemy Tobie i spowodowac zawieszenie Ci konta, podczas gdy oszust będzie spokojnie sprzedawał dalej... Takie są niestety realia Allegro.
|
|
|
|
#89 |
|
the one
![]() Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko racja oprócz jednej sprawy - nie jestem przekonany, czy rzeczywiście sprzedający może ustalać dowolną cenę wysyłki bez względu na rzeczywiście poniesione koszty. Nie chce mi się teraz wertować regulaminu Allegro, ale takie zachowanie jest chyba zabronione. I poniekąd słusznie - widziałem już jednego delikwenta, który sprzedawał bodajże telewizor za 1 złotówkę, a koszty wysyłki wynosiły 999 zł. W końcu jeśli nie regulamin, to co stoi na przeszkodzie, żeby tak robić i nie płacić prowizji.
|
|
|
#90 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
po telefonie do nich odpowiedzieli, że do tego doliczają jeszcze koszty pakowania i suma sumarum wychodzi taka cena ![]() ale mi też sie to nie podoba. |
|
|
|
|
![]() |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|