![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Co wybrać do ok. 1000zł?
Garmin Nuvi 760 GPMapa - ceny. Na razie tylko to znalazłem. Wygląda ciekawie
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mam tej nawigacji, ale z Garminem mam dość dużo do czynienia w wersji na Symbiana, która niczym szczególnym się nie różni. Bardzo dobra nawigacja. GPMapa jest bardzo dokładna.
Szczerze, zastanowiłbym się jednak na Twoim miejscu nad tym: http://www.allegro.pl/item379033170_...ja_poznan.html Po odblokowaniu (którego proces trwa całe 2 minuty) można wgrać AutoMapę 5 i mieć jeszcze lepszą nawigację od tego Garmina
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
![]() ![]() |
Potrzebuje czegos na pewnej gwarancji (24miechy), a oprogramowanie itp. ma byc oczywiscie w pelni legalne
A o tym AKIRA MM512 za duzo nie ma w necie. W sklepach go cos tez nie widac.
|
|
|
#4 |
|
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miałem okazję testować nuvi 250 na trasie Irlandia - Polska i z powrotem.
O ile na trasie UK - Niemcy prowadził mnie rewelacyjnie, to Polska i Irlandia (mimo najnowszych map) - kiepsko.
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
![]() ![]() |
Ciekawe jak to teraz wyglada.
A kiedy uzywales tego Garmina?
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() |
co do akiry/navia sa czasami dostepne w biedronce w super cenach ok 300zl. Odblokowanie faktycznie wyglada prosto, chociaz z drugiej strony nie mialem okazji tego robic, bo w biedronce ich zabraklo
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak na zlot jechałem, czyli całkiem niedawno.
![]() Mapy były najaktualniejsze - z 2008 roku.
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co myślicie o tańszych palmtopach firmy MIO np A501 (~800zł) ?
Rozważam zakup czegoś takiego, ponieważ na mojego Palma (stary tungsten T) nie ma dobrej nawigacji (ledwo TomTom5 działa). Od razu mówię, że wole palmtopa z nawigacją niż samą nawigację. Dodatkowo takie MIO wyposażone jest w telefon komórkowy z EDGE i aparat 2Mpix, więc mógłbym zrezygnować z mojego telefonu (K550i) i miałbym all-in-one. Małe i zawsze przy sobie ![]() Wbudowany 1GB + złącze SD na jakieś OGG ![]() Pytanie - czy takie MIO jest OK i czy brak Windowsa 6 w czymś bardzo przeszkadza. Ktoś miał może styczność? Docelowo miałaby na nim biegać Automapa. Nie wymagam super szybkości więc OMAP mi nie przeszkadza (mój tungsten ma dużo starszego OMAPa 144mhz). coś takiego : http://www.allegro.pl/item378425464_...501_sklep.html ew czy jakaś firma ma coś podobnego (i lepszego) w podobnej cenie. Max w cenie <=1000zł
![]() ![]() Desktop: Q8300@3.3Ghz, Foxconn P35A, 4GB DDR2 GeIL Black Dragon 1066Mhz, Sapphire HD5670@850Mhz, Pioneer DVR112L+BDR205, openSUSE x64, Serwer: VIA C3 Nehemiah@1.4Ghz, 768MB DDR, 8GB ST1.2 Microdrive, 500GB HDD, openSUSE x86 Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.06.2008 o godz. 14:14 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
![]() Ale nie powinno się nic stać, gdyż ingerencja przy odblokowywaniu w nawigację jest na prawdę minimalna (jedna zmiana w rejestrze, żeby przy uruchamianiu nie włączało od razu mapy - MapMap o ile się nie mylę tylko pokazywało pulpit). Tak wygląda po odblokowaniu: ![]() Zainstalowałem też odtwarzacz filmów i muzyki TCMP. I tutaj się zdziwiłem! Filmy na wyświetlaczu tej nawigacji wyglądały PRZEPIĘKNIE. Duży, czytelny wyświetlacz.. Ach.. I ta płynność Chyba nawet lepiej niż w SPV m3100.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Sprzet bedzie wykorzystywany praktycznie codziennie do bardzo dlugich tras (np. od 4.00 do 23.00). MP3, gry itp. sa mi kompletnie zbedne w takim sprzecie. Ma dzialac szybko, bez zawieszania i dokladnie.
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Wszystkim uzyszkodnikom tanuch nawigacji polecam http://www.my-navia.pl/ |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ismail Delivered
Odblokowywałem akurat Akirę, ale Navię ma odblokowaną kumpel
![]() Cytat:
W rejestrze ustawiłem tapetę
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
the one
![]() Data rejestracji: 08.12.2002
Odpowiednik tej Akiry był podobno w zeszłym tygodniu w Biedronce za 240 złotych czy coś koło tego. Piszą, że całkiem przyjemny sprzęt (zwłaszcza za taką cenę)
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() ![]() |
W biedronce byla navia 2008 i to byl ten odpowiednik akiry
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| automapa, garmin, gps, mio, nawigacja |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Mapa GPS nawigacji CARMINAT | dominior2 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 17 | 31.10.2011 20:15 |
| GPS w komórce, aplikacje Java z mapami. | CIAPEK | Off topic | 27 | 30.09.2008 19:27 |
| Nawigacja samochodowa - zwykły GPS czy palmtop | ryto | Komputery | 1 | 22.09.2008 21:33 |
| Odnośnie przegrywania nawigacji Blaupunkt DX - software Teleatlas Travel Pilot | MATRIM | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 04.10.2007 17:37 |
| Gps Bluetooth Laptop | Mich@ł | Off topic | 7 | 08.05.2007 10:13 |