dolewanie czegokolwiek do whiskey to zbrodnia
jako zawodowy juz bartender (chwilowo, ale jednak) z calym autorytetem to stwierdzam jedyny nieprofanujacy drink z whiskey to old fashione juz sama nazwa sugeruje cos, co celebrowac nalezy lubie to robic, uzywa sie do tego tylko dobrych whiskey i mimo prostoty idei zajmuje jakies 5 minut przygotowanie tego pyszne!!! kostka cukru, bitters angostura, marashino, skorka pomaranczy, lod i jedna ze szlachetnych whiskey (aczkolwiek nie profanuje sie tak nastoletnich butli) - wszystko mieszane z pelnym oddaniem i poswieceniem :serdusz: |
Cytat:
Lubie: -4duze kostki lodu (w szerokiej szklance, grubas z baaardzo grubym dnem :) z powodow oczywistych) do poziomu lodu whisky (dowolna) tonic kilka kropel angostury, lub maggi (serio) cytryna na brzeg szklanki Suuuuper :) |
z francusk***261; whisky to tak nawet trzeba - z t***261; maggi :rotfl:
Tullamore Dew jak tak potraktujesz, to nie pisz o tym. :> |
Maggi to na zlocie pili***347;my z kieliszka "na czysto" :D
|
Pijaki zboczone!
Sam nie zd***261;***380;y***322;em nawet spr***243;bowa***263;. |
Trza by***322;o pi***263;, a nie je***378;dzi***263;. :P
|
Cytat:
Chociaż rekordowy zawód przeżyłem, kiedy pierwszy raz miałem okazję pić oryginalne sake... |
Sake pi***322;em tylko ze 2 razy w ***380;yciu, raz w japo***324;skiej knajpie, 2 raz jak kto***347; przyni***243;s***322; butelk***281; na imprez***281; - za tym 2 razem stwierdzi***322;em - jakie to ***347;wi***324;stwo :D widocznie nieodpowiednia okazja :szczerb:
TD to przedni bimber, robiony (o ile dobrze pami***281;tam) z 5 zb***243;***380;, kt***243;re s***261; najpierw kie***322;kowane, potem pra***380;one, i dopiero fermentowane. Ciekawe podej***347;cie do tematu... |
sake to Z***321;O!
od czasu, jak raz spr***243;bowa***322;em, to nie mog***281; zapomnie***263; tego smaku a bardzo bym chcia***322; |
Lejecie mi***243;d (pitny) na moje serce :) Bo ju***380; my***347;la***322;em, ***380;e jestem jakim***347; odmie***324;cem ;)
|
Po kilku naparstkach podobno oczy si***281; robi***261; sko***347;ne :taktak:
Nie umiem powiedzie***263;, czy to proces odwracalny... |
Tak. Wystarczy napi***263; si***281; zdrowo spirytusu i wszystko wraca do normy.
Trzeba tylko uwa***380;a***263;, ***380;eby nie przesadzi***263;, bo mo***380;na si***281; wytrzeszczu nabawi***263; ;) |
z czym polecacie Walkera Black Label? Czy faktycznie głównie lub tylko z wodą lub lodem?
Czy z colą/pepsi smakuje równie dobrze jak Red Label? :) |
Walker to przereklamownany shit (tylko gold i blue label nie sprawdzałem rozczarowany tańszymi wersjami). Nadaje się do picia dopiero po dolaniu koli. To co psuje dobrą whisky złą poprawia :)
|
co i jak pic
Ilość załączników: 2
generalnie zasada jest jedna do wszystkich gatunkow alcocholi
stare szlachetne pije sie be niczego , natomiast mlode trunki mieszamy z wszystkimi mozliwymi wynalazkami jakie sa na tym swiecie co komu smakuje ! co do samej whisky to od lat mi smakuje i wlasnie sobie nalej szklaneczke:taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.