|
Istnieje taka mozliwosc ze ja mam jakas bzdure w systemie i dlatego SSE oraz inne szczegoly ktore u CobryVerde dzialaja dobrze u mnie robia "robaczki". Zreszta duzo ludzi na doom9 uzywa MMX+SSE z pozytywnymi wynikami, wiec warto sprobowac..
Co do ustawien bitrate ( 1000/7500 ) to jak na razie zrobilem 4 filmy w ten sposob i wszystko bylo oki, natomiast zawsze istnieje mozliwosc ze im wieksze "rozbicie" bitrate przy kodowaniu VBR tym wieksze ryzyko otrzymania pliku delikatnie odbiegajacego od normy... Szczegolnie niebezpiecznie jest wtedy, gdy wartosc AVERAGE nie lezy blisko srodka pomiedzy wartosciami MIN i MAX, lecz blizej w kierunku ktorejs z wartosci...
Jest jednak na to sposob. Dlugo sie zastanawialem az wpadlem na rozwiazanie. Wyliczylam sobie sam bitrate dla kazdego filmu indywidualnie. A dokladniej tak : AVERAGE nigdy nie zmieniam bo zawsze DVD2DVD-R wylicza je idealnie wpasowujac film na plytke. natomiast z MIN i MAX zauwazylem ze robi tak :
MIN = AVERAGE / 1.5
MAX = AVERAGE * 1.5
Ja wyszukuje sobie mnoznik tak , aby mnozac go przez AVERAGE otrzymac wynik jak najblizej wartosci 7500 - tak otrzymuje wartosc MAX, a pozniej tylko dziele AVERAGE przez ten sam mnoznik i otrzymuje MIN.
W efekcje dostaje takie wartosci ze AVERAGE lezy po "srodku" - pomiedzy MIN i MAX... Opierajac sie na takich wyliczeniach ZAWSZE powinniscie otzrymac idealnie wpasowany plik wynikowy. To jest jednak tylko teoria, choc jednka jak na razie w moim przypadku zawsze sie sprawdza.. Aha, do tego jeszcze ustawiam w CCE 2.50 4 przebiegi, jest to wystarczajaco aby CCE sam sobie porozdzielal wartosci bitrate..
Ostatnio zmieniany przez fido2001 : 03.08.2003 o godz. 03:25
|