Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2004, 01:34   #35
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Krótko i na temat

Bo już cały monitor zarzygałem i klawiaturę - także mogą być błędy, bo palce mam w wymiocinach

LG GSA-4120B - bardzo ładne testy zamieszczone w TYM temacie, na zachodnich forach też ładne wykresy widziałem. Na forum nikt się jeszcze co do niej nie wypowiedział, ale niewykluczone, że może okazać się czarnym koniem rozgrywek. Trochę więcej na temat specyfikacji macie np. TU. Miło popatrzeć na formaty zapisu, m. in. DVD-RAM, DL Cena - około 500PLN

Sony DRU-700A - drogi - TU na przykład 559PLN, ale ładny . Nie wiem czy ktoś ma na forum, bo się nie chwalili. Za tę cenę ja brałbym Neca 2500A + DVD-ROM (Ltek + Toshiba). Dużo spawarek pali pewnie tak samo jak Sony, ale to przecież SONY - za to się płaci. Uczciwie jednak przyznam jak to to pali i jak się zachowuje Subtelna różnica międzu Litkiem 832S a Sony to cena . Ja osobiście kupiłbym Litka - tańszy, modyfikowalny, z dobrym serwisem, biosy rozwijane przez zapaleńców (Choć z drugie strony do Sonego i bios Litka się pewnie wpakuje - tylko pytanie brzmi - po co? skoro to SONY)

Pioneer A07XLA/107D - z opinii userów: dobra maszyna, paląca wszystko bez problemów, dobra korekcja, łamanie zabezpieczeń, ładny wygląd. Minus duży to jak do tej pory brak obsługi DL - i nie wiadomo czy to nastąpi. Czekamy .....

Nec 2500A/2510A - różnica między tymi modelami polega na tym, że 2510A ma legal DL, 2500A - nielegal DL . Po odpowiednich przeróbkach to te same napędy - nawet bebechy te same łącznie z naklejkami . To najlepszy palnik jaki spotkałem, ale resztę rzeczy charakterystycznych dla nagrywarki DVD robi z lepszym lub gorszym skutkiem - zależy od egzemplarza. Czasami kłopoty z porysowanymi płytami, zrzuty audio - nie najlepsze. Miałem trzy - każdy palił trochę inaczej - gorzej lub lepiej. Cichy !!!

812S/832S - najbardziej uniwersalne napędy przeżarte wzdłuż i wszerz przez entuzjastów - wymienialne biosy (także z Teaca i Sony), eepromy, ten sam wygląd - właściwie rzec można - te same napędy (po odpowiednich przeróbkach )A jeżeli tak to i obsługa DL (jest parę testóe 812@832) na forum@cdrinfo.pl i na zachodnich - nie chce mi się szukać Atrybuty: cena, jakość wraz z nowymi biosami coraz lepsza, zabawa w wykresy kProbe, świetna korekcja błędów, znakomita ekstrakcja audio, łamanie zabezpieczeń (to z tych nielegalnych), super serwis - nie słyszałem o problemach (właściwie wymiana na nierzadko wyższy lepszy model), ect., ect.

Sa jeszcze inne tańsze i droższe - nie sposób wszystko o wszystkich wiedzieć - dajcie mi je - to zrobię test .

Przy wyborze nagrywarki nie sugerowałbym się testami z gazet - wielkie LOL dla wszystkich tam testów gazecianych. pawelblu założył topic o tym teście z PCWK - poszukajcie - przeczytajcie - oceńcie.

Pamiętać należy także, że nie tylko sama spawarka może być przyczyną sukcesu lub porażki

Wchodzą do tego jeszcze takie składowe jak: konfiguracja kompa, symbioza z innymi komponentami - napędami w kompie, sterowniki (ASPI, MOBO, itp.), właściwa jakość połączeń i ich dokładność, programy użyte do nagrywania, itp.

Przy właściwej konstelacji gwiazd - wystarczy tylko czekać na sukces

Gwoli obiektywności odsyłam do testów na cdfreaks.com i cdrinfo.com - warto!

I tak na koniec:

Wreszcie kończy się mit
Że Liteon to shit
Wgraj w niego nowy bios jakoś
I czekaj na lepszą jakość

Nec przeciętny, szlag cię trafi
Ale jak palić potrafi!
Wyższy model - zwykła ściema
Z niższego zrobili DL-a

LG to znak zapytania
Z dawien nie mam przekonania
Lecz to domysł oczywisty