Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2004, 13:57   #318
brodkiew007
=::NEC3500A @218btrpc1::=

Data rejestracji: 31.07.2004
brodkiew007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez hegan
tez tak zaznaczalem ale wypalal mi plytki DVD+R nie jako DVD-ROM ale jako DVD+R jesili tobie wypala z wlaczona ta opcja w biosi bez pomocy programu BookType v1.2.0 na lite-on1633s to prosze napisz krok po kroku jak zes to robil w Omni.
Droga sprawa zmienilem biosa z Teac.W516G.B4S2.stock na 1633S.BS0K.stock(czysty) przed tym flash zrobilem restart epr) i slyszalem ze musi sie wypalara skalibrowac,jesili tak to wystarczy powypalac z 4razy plytke DVD+RW lub DVD-RW.
No i co bys mi poradzil pozmieniac w boiosie zeby mi tak nie wypalal jak moje zdiecie wyzej,uzywam plyrek Verbatim DVD+R MediaType[002] [MCC] czy moze do serwisu z nia
a najlepiej posilij mi tego biosa na maila bo ja juz nie mam sil do tej wypalary hegan2@wp.pl
1 ściągnij z www.codeguys.rpc1.org bios: 1633 bs0k stock

2 Otwórz go Omnipatcherem i zaznacz "Enable autobitsetting" i ostatnią pozycję (enable crosflashing)

3 Zapisz ten bios w jakimś pliku.

4 Zrób reset eepromu (ale wcześniej zrób sobie jego kopię bezpieczeństwa)

5 wgraj swój bios (patrz pkt 1-3 ) i reset

6 Odinstaluj pomocniczy kanał ide (tam gdzie jest Liteon)(manager urządzeń)

7 po resecie sam się zainstasluje

8 Zainstaluj ASPI (lub sprawdź czy już je masz prawidłowe)

PS. Booktype płyty sprawdź tak: Kprobe, disc info, i tam jest zakładka booktype. A do serwisu zawsze zdążysz . Ja wypalałem po resecie eepromu pierwszą płytkę i w miarę ładnie wyszła.

Cytat:
Napisany przez Xentri
Przedstawiam płytkę verbatima DVD+R x4 na BSOK. KProbe i Nero trochę różnią się od siebie.
1. Czy masz bios oryginalny czy modyfikowany?
2. Jeżeli modyfikowany to czym?
3. Czy te Verby na których paliłeś są ze szpindle czy z pudełka?
4. Jakim programem nagrywałeś.
5. Co nagrywałeś (obraz płyty, czy może po prostu z plików)
brodkiew007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post