Witam
Powracam na chwilę do mojego postu nr 109.
Wybaczcie, że odpowiadam z takim opóźnieniem, ale ostatnie dni nie pozwalają mi na aktywne uczestnictwo w życiu forum ...
Cytat:
Napisany przez kodziu
Obudowe wybierz jakąś najtańszą ale jeżeli budżet na to pozwoli wybierz coś z ModeCom'a.
|
ModeCom był niestety nieco zbyt drogi jak na budżet tego systemu
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ma ją w sumie dopiero niewiele ponad tydzień, więc na razie można tylko zgadywać, ale przez te kilka dni nie było żadnych problemów  .
|
Już sama pierwsza instalacja może uwydatnić wiele przeszłych problemów ze sprzętem, czasem do poprawnej pracy trzeba od razu zrobić aktualizację biosu, także tydzień bezproblemowej pracy to z pewnością dobry znak

. Kolega kupił jednak trochę inny model (patrz poniżej) i z tego co wiem bez problemów postawił system, więc można być dobrej myśli.
Znajomy ostatecznie dołożył jeszcze 200 zł do puli i za trochę mniej niż 1600 zł nabył zestaw jak poniżej. Nie wiem dokładnie jaką obudowę kupił (nie byłem z nim w sklepie), znając środki poradziłem, aby wybrał tą, która mu się najbardziej podoba

, postanowił także nabyć nagrywarkę DVD.
Finał to coś takiego :
Procesor :
AMD Sempron 2600+ (S754 64-bit) + Pentagram Freezone QV-100 AlCu Plus
Płyta :
Asus K8N-E Deluxe (nForce3)
Pamięć :
DDR-SDRAM DIMM DDR400 512MB Kingston
Grafika :
Radeon 9550 Gigabyte 128MB DDR, TV&DVI
Dysk :
Samsung 80 GB /7200 /SATA-II NCQ /8MB
Nagrywarka DVD :
DVD-RW LiteOn SOHW-1693
Obudowa + zasilacz (nie wiem dokładnie jaki)
Jak na komputer do pracy biurowej to zupełnie przyzwoita konfiguracja za tą cenę. Z czasem można dokupić lepszy zasilacz lub większy dysk (choć jak się nie zabierze za grzebanie z filmami to nie koniecznie).
Dziękuję jeszcze raz za wypowiedzi i wszelką pomoc.
Pozdrawiam