Cytat:
Napisany przez pawelblu
Legion poraz kolejny udowadniasz ze nie masz pojecia o czym mowisz. Gadanie o tym ze PO chce przejac pelnie wladzy jest smieszne. PiS ma prezydenta, marszalka i premiera i jak PO bedzie mialo MSWiA to bedzie mialo pelnie wladzy - ROTFL po prostu.
Przyklad kiedy PiS oszukal PO - prosze bardzo. Po wyborach PiS zapowiedzial, ze jesli PO przystapi do koalicji to na stanowisko marszalka popra kandydata PO. Po kampanii prezydenckiej PiS mowil o tym zeby zapomniec to co sie dzialo w kampanii*
*nie dotyczy Bronislawa Komorowskiego jak sie okazalo po czasie ... A Komorowski byl kandydatem PO na marszalka od poczatku.
Zobacz jak wygladala sytuacja z Marcinkiewiczem i jak wyglada z Komorowskim. Na tym tle jednoznacznie widac ktora paria ma klase, a ktora gra w bruna gre i wyszla na prostakow (oczywiscie Ty jak zwykle wymyslisz jakas pokraczna teorie i bedzie probowal wciskac ze jest odwrotnie).
PiS przerwal sam negocjacje powolujac swojego marszalka (zreszta te podchody ktore robil z PSL sa po prostu zenujace, na szczescie Pawlak poszedl po rozum do glowy i wycofal kandydature Zycha, bo nie chcial byc wciagniety przez PiS w brudna gre). Po trupach do chorych ambicjonalnych celow - taka jest moja charakterystyka PiS po ostatnich wydarzeniach.
|
Jak pokraczna teoria wystarczy bylo posluchac w jedynce depate z panem Niesiolwski i Rokita ktorzy nie mieli zadnych argumetow na temat tego co sie stalo jakos nie mogli odpowiedziec na to co mowili Jurek i Zobro tylko glownym argumetem Niesilowskiego byl pan Rydzyk itp. a pan Rokita byl bardzo smutny bo nie dostal MSWiA ktore tak bardzo dla siebie chcial i dla Platwormy powiec po co im nawazniejszy resort w ministerstwie czemu tak go chca to juz nie chodzilo o marszalka.
Napewno powiesz rownowaga tak tylko dla kogo moze dla ciebie bo nie dla mnie a zreszta cytowana przez mnie wypowiec Niesiolowskiego swiadczy o tym ze PO chodzi o realna wladze a nie o spoleczenistwo i co ty bedziesz sie tu wypowiadal jak niewiesz o co chodzi idziesz w zaparte popierajac ludzi dla ktorych wazniejsze sa stolki niz dobro panstwa.
A nastepna sprawa jest prezydet ktory ma role reprezantywna a panstwem rzadzi chyba premier i rzad chyba tego uczyli cie w szkole bo z twoich wypowiedzi wnioskuje ze chyba troche cie tam jednak nie doluczyli

.