Pare postów wcześniej podawałem skan płytki eXtreme DVD-R x8 kupionej w cake za 9.99zł. Płytka ta miała ID FUJIFILM03 i był to przedruk z jakiejś innej płytki. Oczywiśćie mnie to zaciekwaiło i na jednej z nich, która dość cienko się wypaliła przeprowadziłem eXtremalny eXperyment

- Potraktowałem ją nożem do tapet 8 ) Niżej zdjęcie - na zdjęciu troche gorzej to widać, ale spokojnie można dopatrzeć się pozostałości z innej płytki. Na pewnej stronce na której można sprawdzać ID poszczególnych płyt wpisałem FUJIFILM03 i wyświetliło mi wszystkie płytki jakie mogą mieć to ID. Zaczełem szperać w googlach.... no i znalazłem :cool: przedruk jest z płytki INTENSO. Niestety znalazłem na necie zdjęcie DVD+R x4 a to jest DVD-R x8, ale praktycznie niczym się nie różnią i bez problemu można zobaczyć że na tej potraktowanej nożykiem odznaczają się miejsca gdzie są napisy na orginalnej INTENSO. Podsumując: eXtreme DVD-R = Intenso
ps. Żeby nie było jaki to ja jestem zły i niszcze płytki - oto wykres prezentujący odczyt płytki po "oskalpowaniu", prawie jak nowa
ps2. Może ktoś na ochotnika sprawdzi z czego przedrukami są DVD+R tej firmy