![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Lite-on 52327S i CD-RW Memorex HS
Mój Lite-on nie lubi się z tymi płytami RW 8x-10x (wywala błąd podczas nagrywania) i nie wiem czy ten model tak ma czy też mój egzemplarz. Raz udało mu się taką wypalić ale tylko z prędkością 4x. Eksperymentu nie udało mi się jednak powtórzyć. Czy ktoś ma podobne problemy z tym modelem?
Mam najnowszy bios (QS09). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Mam to samo z plyta D-View, nagrywa max x4. Acoss'y nagrywa nawet x12. Prawdopodobnie ze wzgledu na błędny lub brak ATIP niepoprawnie rozpoznaje plytke.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
hm - chyba malo nagrywarek lubi sie z plytami RW Memorexa. Bardzo wskazane jest by plyty RW pochodzily od znanej marki i producenta.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Używałem tych pły wcześniej z TEAC'iem W540 i nie było żadnych problemów.
Przy okazji wypróbowałem także płyty RW Datex 10x i wykrywane są i dają się nagrywać jedynie x4. Wcześniej miałem Lite-on 5224 i wypalałem je x10. Co jest grane? Ma ktoś może takie płytki i może sprawdzić na swoim egzemplarzu nagrywarki? |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Ja sprawdziłem na Lite-On 52327S płytki Datex MAX x12 i mógł je nagrywać jedynie z x4. Mam najnowszy BIOS (ten z końcówką 09) więc nie wiem. Mam jedynie pytanie. Czy wie ktoś dlaczego płytki HS CD-RW są bardzo kiepsko widziane przez inne napędy niż na ktorym byly nagrywane. Nagralem na swojej nagrywarce i sprawedziłem u kumpla na troche nizszym modelu Lite-On`a i kicha. Jedna plyte tylko widzial a drugiej w ogole nie widzial. Nagrywalem na tych wlasnie DATEXach z taka predkoscia jaka sie dalo czyli 4.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Nie mam tego modelu nagrywarki, ale jak szybko ja dostane to sprawdze. Mem plyty RW Memorex'a i chodza znakomicie na moim litku ltr 24102B.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Wiesz wydaje mi się, że wymuszenie nagrywania x4 powoduje niezbyt
poprawna jakość zapisu. Trzeba by napisac do supportu LiteOn'a bo bug IMHO jest poważny. Albo kupić bardziej firmowe CDRW ![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Najwyraźniej nowy litek nie bardzo potrafi obsługiwać płytki HS. Już żałuję, że wymieniłem mojego 5224 na tego nowego. A chciał człowiek mieć tylko trochę nowszy i "lepszy" sprzęt...
Można spróbować uderzyć do supportu litka tylko pytanie czy to coś pomoże... |
![]() |
![]() |
|
|