![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Lite-On 1633S i problemy z nim zwiazane
Kupiłem nagrywarke w piatek i zaczolem od razu od BIOSa no i ze wzgledu ze byl najnowszy BS0S akurat w piatek to go zainstalowalem tylko nie wiedzialem ze brat zrostawil plyte w srodku no i wyskoczyl blad ale na koncu pisalo ze nagrywanie zakonczylo sie sukcesem no wiec nic nie robilem
Wczoraj probowalem nagrac pierwsza plytke a byla to DVD+RW TDK x4 wiec powinno isc cos kolo 14min chyba a szlo... 45min :\ Prosilem o pomoc na forum jak cofnac BIOSa i odezwal sie Legion starajac mi pomoc i chwala mu za to jednak musialem zaczac od litefirm by zrzucic exe na bin no i tu zaczely sie pierwsze problemy... http://members.lycos.co.uk/krzcover/1.JPG no wiec Legion poradzil mi wziasc od razu bin od Codeguys chociaz wolalem oryginalne ale co mialem zrobic ![]() wiec MTK ide pokolei z instrukcjami i na koncu... BLĄD explorera i wywalalo. Nastepnie probowalem przez LtnFlash ale nie wkrywalo nagrywarki wiec wchodze do menadzeru urzadzen i co.. i nie widzi nagrywarki no i nie moge dodac bo wystepuje konflikt. Probowalem to zrobic przez DOS ale albo sa podane bledne komendy albo ja cos robie nie tak bo nie idzie. No i zostalem bez nagrywarki. Jak mi mozecie pomoc? Format daje cos ![]() ![]() Bo teraz nie wiem co juz robić? Jeśli chcecie jakos bardziej mi wytlumaczyc to zapraszma na gg 3812189 Dzieki z gory ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
dobra poszukalem troche w necie na temat mtk i zrobilem to w dosie zamieniajac na codeguys bs0k (powiedzcie czy dobre to) ale probowalem zmienic na najnowszy od liteona ale znow po uruchomieniu bylo to samo
zaraz sprawdze czy jak nagrywa i napisze co i jak |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wiec jest tak
kopiowalem RW na dysk i trwalo to dosyc dlugo ale byl trnasfer max 5000kb/s czy to jst max czy tylko u mnie nie nagrywalem bo sprawdzilem DMA i zarowno w podstawowym jak i pomocniczym jest nastawiony jako dostepny w urzadzeniu glownym i podrzednym ale ale biezacy tryb transfery jest PIO chociaz zgodnie ze wskazowkami odinstalowalem i uruchomilem ponownie jednak wrocilo do tego samego... Jak to inaczej zrobie ![]() Bo bez tego chyba dalej bedzie kopiowac 40min ![]() |
![]() |
![]() |
|
|