Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.12.2004, 10:44   #1
KaeRZet
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.10.2004
KaeRZet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-On 1633S i problemy z nim zwiazane

Kupiłem nagrywarke w piatek i zaczolem od razu od BIOSa no i ze wzgledu ze byl najnowszy BS0S akurat w piatek to go zainstalowalem tylko nie wiedzialem ze brat zrostawil plyte w srodku no i wyskoczyl blad ale na koncu pisalo ze nagrywanie zakonczylo sie sukcesem no wiec nic nie robilem
Wczoraj probowalem nagrac pierwsza plytke a byla to DVD+RW TDK x4 wiec powinno isc cos kolo 14min chyba a szlo... 45min :\
Prosilem o pomoc na forum jak cofnac BIOSa i odezwal sie Legion starajac mi pomoc i chwala mu za to jednak musialem zaczac od litefirm by zrzucic exe na bin no i tu zaczely sie pierwsze problemy...
http://members.lycos.co.uk/krzcover/1.JPG
no wiec Legion poradzil mi wziasc od razu bin od Codeguys chociaz wolalem oryginalne ale co mialem zrobic
wiec MTK ide pokolei z instrukcjami i na koncu... BLĄD explorera i wywalalo.
Nastepnie probowalem przez LtnFlash ale nie wkrywalo nagrywarki wiec wchodze do menadzeru urzadzen i co.. i nie widzi nagrywarki no i nie moge dodac bo wystepuje konflikt.
Probowalem to zrobic przez DOS ale albo sa podane bledne komendy albo ja cos robie nie tak bo nie idzie.
No i zostalem bez nagrywarki.
Jak mi mozecie pomoc?
Format daje cos Czy nie cofa biosa
Bo teraz nie wiem co juz robić?
Jeśli chcecie jakos bardziej mi wytlumaczyc to zapraszma na gg 3812189
Dzieki z gory
KaeRZet jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.12.2004, 11:35   #2
KaeRZet
Nowy na forum

dobra poszukalem troche w necie na temat mtk i zrobilem to w dosie zamieniajac na codeguys bs0k (powiedzcie czy dobre to) ale probowalem zmienic na najnowszy od liteona ale znow po uruchomieniu bylo to samo
zaraz sprawdze czy jak nagrywa i napisze co i jak
KaeRZet jest offline  
Stary 26.12.2004, 12:26   #3
KaeRZet
Nowy na forum

wiec jest tak
kopiowalem RW na dysk i trwalo to dosyc dlugo ale byl trnasfer max 5000kb/s czy to jst max czy tylko u mnie
nie nagrywalem bo sprawdzilem DMA i zarowno w podstawowym jak i pomocniczym jest nastawiony jako dostepny w urzadzeniu glownym i podrzednym ale ale biezacy tryb transfery jest PIO chociaz zgodnie ze wskazowkami odinstalowalem i uruchomilem ponownie jednak wrocilo do tego samego...
Jak to inaczej zrobie
Bo bez tego chyba dalej bedzie kopiowac 40min
KaeRZet jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: