Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2003, 10:12   #1
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaki najszybszy program p2p

Jaki jest najszybszy program do ściągania filmów. Obecnie ściagam na Kazie ale są słabe transfery do 16k (film ściągam 3- 4 dni) czasem można wyciagnąc 35-40kb/s ale to rzadkość?
Dzieki za ewentualną pomoc.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2003, 10:18   #2
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma najszybszego Wszystko zależy od tego jakie dobre ma łącze druga strona od której ściągasz. Jeśli chodzi o mnie to używam tylko Direct connect i maksymalnie co zniego wydusiłem to 90KB/s od jednego gościa. Ale zazwyczaj są takie transfery jak u ciebie

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 10:24   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pytanie bardzo ogolne i wywolujace u mni enerwowe reakcje...

DO CZEGO najszybszy?

bo do nowosci i rzeczy popularnych - eMule/eDonkey/overnet - tysiace zrodel...
do drobnicy - kazaa - bo na donkey nie ma takeigo smiecia
jakichs powazniejszych rzeczy - Direct connect

i ejst jeszcze cala banda specjalizowanych p2p
kiedy jeszcze sciagalem - uzywalem Osla - uzywalem go tak bardzo ze udalo mi sie forum o tym przekonac - ze warto...

a film dlaczego sie marnie ciagnie? a sam udostepniasz?
Stary 17.01.2003, 10:35   #4
markus96
Wyjadacz ;)

Nie wiedziałem że też trzeba udostępniać filmy, zeby były szybsze transfery. Udostępniami muzyke i parę drobnych programów. Czy to nie wystarczy?
Stary 17.01.2003, 10:44   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie o to chodzi - to taka uwaga ogolneijszej natury - malo ludzi cos udostepnia - jednoczeseni narzekajac ze nic na sieci nei ma albo ze wolno idzie...

to co dales innym - dobrze, punkt dla ciebie, pytanie czy nie mozesz dac wiecej?

a jeszcze inna sprawa - masz maly upload zakladam - 64kb czy 128kb - wiekszosc swiata ma taki - wiec jesli nie znajdziesz kilku zrodel to o szybkich transferach mozna pomarzyc...
Stary 17.01.2003, 11:22   #6
markus96
Wyjadacz ;)

Mam 128.
Właśnie odpaliłem direct connect ten program jest super. Sciągam Mr deeds transfer 56kb/s poprostu czad. Za 8 godzin w pracy mam jeden film. Tylko niew iem o co chodzi z tymi hubami i do konca nie wiem jak się łączyć o co chodzi w tych adresach. Ja jestem na jakiś public hub i znalazłem tak jakiś Polski hub i własnie z tego ściagam czy o to tu chodzi czy nie mogę inaczej szukać plików tylko łączyć się przez huby?. Mój numer GG 1744643
Stary 17.01.2003, 11:26   #7
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zawsze musisz sie polaczyc z jakims hubem aby cos sciagnac. Aby wyszukiwac tez musisz byc polaczony.
Jak chcesz troche wiecej informacji to TUTAJ .
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 11:30   #8
murt
Rejestrowany

murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Acha ten public hub to tylko przycisk po ktorym wyswietlane sa dostepne publiczne huby.
Stary 17.01.2003, 11:32   #9
Yarecky
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.06.2002
Yarecky zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
listę hubów polskich i nie tylko znajdziesz na www.hub.miniportal.pl
jeśli się nie podłączysz do żadnego huba to nie zaczniesz ściągać ani szukać
BTW Mr Deeds to maxymalny chłam
Yarecky jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 12:05   #10
TOMMYx
Gość

Cytat:
murt napisa***322;(a)
Zawsze musisz sie polaczyc z jakims hubem aby cos sciagnac. Aby wyszukiwac tez musisz byc polaczony.
Jak chcesz troche wiecej informacji to TUTAJ .
Mała poprawka - zawsze musisz się połączyć z hub'em, aby ZACZĄĆ coś ściągać, jak już zaczniesz, możesz sie z hub'em rozłączyć, bylebyś nie zamknął samego DC.
Jednak należy pamiętać, iż w momencie, gdy traficz na niemiłego użytkownika DC, i ten użytkownik odłączy "Cię" (cancel upload) od siebie, w tym momencie, nie będąc podłączonym do żadnego z hub'ów, Twój DC nie będzie mógł znaleźć pliku, aby wznowić download.
Dlatego warto czasami zagadać do drugiego użytkownika, żeby czasem nie rozłączał Cię i ewentualnie zaproponować mu, aby skorzystał z zasobów, które sam udostepniasz, może akurat coś mu się przyda.
Ja obrałem taką strategię i stosuje ją już prawie rok czasu. W ten sposób można naprawdę dużo filmów ściągnąć. A przy okazji jest możliwość poznania nowych osób, i w przyszłości - pewnych źródeł, z których można pobierać dane.

Niestety wiele hub'ów posiada sporo ograniczeń związanych z ilością udostępnionych slotów, wielkością udostępnionych plików, jak również koniecznością używania Direct Connect zamiast jego klonów typu DC++.
Ja używam DC++, mam kilka ulubionych hub'ów, żaden z nich nie jest polski, prawie wszystkie są szwedzkie. Zsumowana 'waga' plików, dostepnych poprzez taki hub wynosi średnio 24 TB danych.
Ilość użytkowników w granicach 600-800.
Podłączając się do trzech takich hub'ów (możliwe tylko w klientach typu DC++), "teoretycznie" mamy dostep do ponad 70 TB danych."Teoretycznie", ponieważ będąc 'pasywnym' user'em, mamy możliwość ściągania danych tylko od userów 'aktywnych', co zmniejsza ilość dostępnych danych do ok 15-18 TB na hub.
'Aktywny' user ma dostęp do calych 24 TB danych.
Wyjaśnienie: przykładowo - user aktywny to taki, który posiada zew. IP, user pasywny nie posiada zew. IP (np sieć w bloku).

Markus96 , jesli będziesz chciał, podam Ci moje ulubione hub'y. Jesli cos jeszcze chcesz wiedzieć - pytaj.

I pamiętaj - im więcej udostepnisz, tym więcej będziesz mógł ściągać od innych.

Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 12:26   #11
Yarecky
Stały bywalec ;)

jeśli to nie tajemnica to zapodaj listę tych hubów
Stary 17.01.2003, 14:14   #12
markus96
Wyjadacz ;)

Dobra rozumiem. Tylko mam jeszcze jedno pytanie co w przypadku gdy nie ściagnę całego pliku bo np. będę musiał po 8 godzinach mordowni w pracy iść do domu. Czy na drugi dzień dokończę ściągac dany plik
Stary 17.01.2003, 14:46   #13
Yarecky
Stały bywalec ;)

można wznawiać ściąganie; możesz nawet dokańczać od kogoś innego i plik z inną nazwą (możesz sam zmienić nazwę) byleby ich wielkość była ta sama
Stary 17.01.2003, 16:23   #14
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Mała poprawka - zawsze musisz się połączyć z hub'em, aby ZACZĄĆ coś ściągać, jak już zaczniesz, możesz sie z hub'em rozłączyć, bylebyś nie zamknął samego DC.
Jednak należy pamiętać, iż w momencie, gdy traficz na niemiłego użytkownika DC, i ten użytkownik odłączy "Cię" (cancel upload) od siebie, w tym momencie, nie będąc podłączonym do żadnego z hub'ów, Twój DC nie będzie mógł znaleźć pliku, aby wznowić download.
Dlatego warto czasami zagadać do drugiego użytkownika, żeby czasem nie rozłączał Cię i ewentualnie zaproponować mu, aby skorzystał z zasobów, które sam udostepniasz, może akurat coś mu się przyda.
heh gdyby wszyscy tak robili to na hubie nikogo by nie bylo

w DC++ 0.22 mozna sobie ustawic opcje, zeby automatycznie rozlaczalo uzytkownika, ktory opusci hub i ja mam ja wlaczona bo nie lubie takich cwaniaczkow, ktorzy tylko biora. Gdyby kazdy tak myslal to o istnieniu sieci p2p moglibysmy zapomniec.

Ja ostatnio siedze tylko na jednym hubie pkh2.no-ip.org
i czasem wchodze tam nie sciagac a po prostu pogadac
moze i jest tam niewiele danych (ok 6-7 TB), ale za to atmosfera swietna

Inne niezle huby:
czpro.no-ip.com ok 900 userow ponad 25 TB - czasem ciezko sie dostac
galax.no-ip.com
Stargate-Sgc.no-ip.com:411
zombie69.no-ip.com ograniczenie o ile sie nie myle do 3 hubow
Maximumspeedbackup.no-ip.org
tequilla.udgnet.com
213.140.20.183

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2003, 19:33   #15
murt
Rejestrowany

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
...jak już zaczniesz, możesz sie z hub'em rozłączyć, bylebyś nie zamknął samego DC.
Rzeczywiscie przeoczylem to ale ja nie polecam tak robic. Po pierwsze dlatego ze mozesz zostac rozlonczony przez osobe od ktorej scigasz (chyba ze sie z nia dogadasz). Po drogie ta osoba moze powiedziec ze robisz takie myki OP-owi i dostajesz bana na serwer.

Osobiscie polecam polski serwer na ktorym najczesciej siedze:
dc.cn.net.pl
Lub jego mniejsi bracia:
2dc.cn.net.pl:61
3dc.cn.net.pl
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: