![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
jaki najszybszy program p2p
Jaki jest najszybszy program do ściągania filmów. Obecnie ściagam na Kazie ale są słabe transfery do 16k (film ściągam 3- 4 dni) czasem można wyciagnąc 35-40kb/s ale to rzadkość?
Dzieki za ewentualną pomoc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Nie ma najszybszego
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
pytanie bardzo ogolne i wywolujace u mni enerwowe reakcje...
DO CZEGO najszybszy? bo do nowosci i rzeczy popularnych - eMule/eDonkey/overnet - tysiace zrodel... do drobnicy - kazaa - bo na donkey nie ma takeigo smiecia jakichs powazniejszych rzeczy - Direct connect i ejst jeszcze cala banda specjalizowanych p2p kiedy jeszcze sciagalem - uzywalem Osla - uzywalem go tak bardzo ze udalo mi sie forum o tym przekonac - ze warto... a film dlaczego sie marnie ciagnie? a sam udostepniasz?
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie wiedziałem że też trzeba udostępniać filmy, zeby były szybsze transfery. Udostępniami muzyke i parę drobnych programów. Czy to nie wystarczy?
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie o to chodzi - to taka uwaga ogolneijszej natury - malo ludzi cos udostepnia - jednoczeseni narzekajac ze nic na sieci nei ma albo ze wolno idzie...
to co dales innym - dobrze, punkt dla ciebie, pytanie czy nie mozesz dac wiecej? a jeszcze inna sprawa - masz maly upload zakladam - 64kb czy 128kb - wiekszosc swiata ma taki - wiec jesli nie znajdziesz kilku zrodel to o szybkich transferach mozna pomarzyc...
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mam 128.
Właśnie odpaliłem direct connect ten program jest super. Sciągam Mr deeds transfer 56kb/s poprostu czad. Za 8 godzin w pracy mam jeden film. Tylko niew iem o co chodzi z tymi hubami i do konca nie wiem jak się łączyć o co chodzi w tych adresach. Ja jestem na jakiś public hub i znalazłem tak jakiś Polski hub i własnie z tego ściagam czy o to tu chodzi czy nie mogę inaczej szukać plików tylko łączyć się przez huby?. Mój numer GG 1744643
![]() |
#8 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Acha ten public hub to tylko przycisk po ktorym wyswietlane sa dostepne publiczne huby.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
listę hubów polskich i nie tylko znajdziesz na www.hub.miniportal.pl
jeśli się nie podłączysz do żadnego huba to nie zaczniesz ściągać ani szukać BTW Mr Deeds to maxymalny chłam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
Jednak należy pamiętać, iż w momencie, gdy traficz na niemiłego użytkownika DC, i ten użytkownik odłączy "Cię" (cancel upload) od siebie, w tym momencie, nie będąc podłączonym do żadnego z hub'ów, Twój DC nie będzie mógł znaleźć pliku, aby wznowić download. Dlatego warto czasami zagadać do drugiego użytkownika, żeby czasem nie rozłączał Cię i ewentualnie zaproponować mu, aby skorzystał z zasobów, które sam udostepniasz, może akurat coś mu się przyda. ![]() Ja obrałem taką strategię i stosuje ją już prawie rok czasu. W ten sposób można naprawdę dużo filmów ściągnąć. A przy okazji jest możliwość poznania nowych osób, i w przyszłości - pewnych źródeł, z których można pobierać dane. Niestety wiele hub'ów posiada sporo ograniczeń związanych z ilością udostępnionych slotów, wielkością udostępnionych plików, jak również koniecznością używania Direct Connect zamiast jego klonów typu DC++. Ja używam DC++, mam kilka ulubionych hub'ów, żaden z nich nie jest polski, prawie wszystkie są szwedzkie. Zsumowana 'waga' plików, dostepnych poprzez taki hub wynosi średnio 24 TB danych. Ilość użytkowników w granicach 600-800. Podłączając się do trzech takich hub'ów (możliwe tylko w klientach typu DC++), "teoretycznie" mamy dostep do ponad 70 TB danych."Teoretycznie", ponieważ będąc 'pasywnym' user'em, mamy możliwość ściągania danych tylko od userów 'aktywnych', co zmniejsza ilość dostępnych danych do ok 15-18 TB na hub. 'Aktywny' user ma dostęp do calych 24 TB danych. Wyjaśnienie: przykładowo - user aktywny to taki, który posiada zew. IP, user pasywny nie posiada zew. IP (np sieć w bloku). Markus96 , jesli będziesz chciał, podam Ci moje ulubione hub'y. Jesli cos jeszcze chcesz wiedzieć - pytaj. I pamiętaj - im więcej udostepnisz, tym więcej będziesz mógł ściągać od innych. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jeśli to nie tajemnica to zapodaj listę tych hubów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Dobra rozumiem. Tylko mam jeszcze jedno pytanie co w przypadku gdy nie ściagnę całego pliku bo np. będę musiał po 8 godzinach mordowni w pracy iść do domu. Czy na drugi dzień dokończę ściągac dany plik
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
można wznawiać ściąganie; możesz nawet dokańczać od kogoś innego i plik z inną nazwą (możesz sam zmienić nazwę) byleby ich wielkość była ta sama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w DC++ 0.22 mozna sobie ustawic opcje, zeby automatycznie rozlaczalo uzytkownika, ktory opusci hub i ja mam ja wlaczona bo nie lubie takich cwaniaczkow, ktorzy tylko biora. Gdyby kazdy tak myslal to o istnieniu sieci p2p moglibysmy zapomniec. Ja ostatnio siedze tylko na jednym hubie pkh2.no-ip.org i czasem wchodze tam nie sciagac a po prostu pogadac moze i jest tam niewiele danych (ok 6-7 TB), ale za to atmosfera swietna Inne niezle huby: czpro.no-ip.com ok 900 userow ponad 25 TB - czasem ciezko sie dostac galax.no-ip.com Stargate-Sgc.no-ip.com:411 zombie69.no-ip.com ograniczenie o ile sie nie myle do 3 hubow Maximumspeedbackup.no-ip.org tequilla.udgnet.com 213.140.20.183 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Osobiscie polecam polski serwer na ktorym najczesciej siedze: dc.cn.net.pl Lub jego mniejsi bracia: 2dc.cn.net.pl:61 3dc.cn.net.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|