![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
![]()
Bardzo się interesuję muzyką ...w formie słuchanej i wykonywanej...
Jestem bardzo ciekaw co uwielbiacie słuchać ...jaka muzyka (zespół,wokalista,instrumentalista)wywiera lub wywarła na was ogromne wrażenie ...? ............Pozdrawiam... ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
...ja slucham muzyki "ciezszej" ale nie na maxa...
...nie slucham DEATH-u ale Klutem, Kazikiem, Paktofonika, System Of A Down, Acid Drinkers i wieloma podobnymi skladami nie pogardze... ...pozdr... PS. Paktofonika do tego calego spisu nie pasuje ale te rytmy tez mnie kreca... |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
poslalbym ci katalog z whereisita... ale skonczlem na 430 plycie i sobie darowalem... sporo tego jest
na muzyke obudzili mnie Pink floydzi - a uznalem ze moge mowic ze wiem o co w tym chodzi jak po raz pierwszy przesluchalem Z PRZYJEMNOSCIA koncert zespolu King Crimson pt. Thrakattack... (KOOOOSMOOSSS) powiem ci tak - nic nowego, tego co leci w radiu czy tv oczu ci nie otworzy - do tego a) trzeba dojzec (nie ma to nic wspolnego w wiekiem czy dojzaloscia emocjonalna! - nie traktujcie tego jako obrazy!) - przychodzi to nagle i niespodziewanie b) trzeba miec fart i trafic w momencie silnej potrzeby na cos naprawde wartosciowego - na pewno nie przegapisz kiedy to sie stanie rada - sluchaj wszystkiego - keidys zrzucalem swoje plyty na mp3 (112kbs lub nawet nizej) tylko po to zeby ustawic shufle na winampie i sluchac roznej muzyki non stop... i czasem cos mnie wybijalo z pracy - i to bylo TO... i tak calymi miesiacami troche pokrecilem - ale ja muzyk jestem od 7 roku zycia wiec mam inne spojzenie na swiat niz nie-muzyk...
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Mój ulubiony zestaw to:
1.Pink FLoyd 2.Roger Waters 3.King Crimson 4.Genesis (Peter Gabriel) 5.Camel 6.Marillion (Fish) 7.Van Der graaf Generation (Peter Hammil) i inne : Abraxas,IQ,Purcupinne Tree,Collage,Pendragon,Twefth Night i wiele innych z progressive rock ... ![]() Lubię także: The Mission,Nick Cave,Dead can Dance,The Cure,Sting,Iron Maiden,Led Zeppelin ... ... i oczywiście to co mnie zaskoczy w pewnym momencie niespodziewanie...tak jak w przypadku The Garbage "Milk" lub np. Radiohead "Creep" lub Vivaldi "Winter Concertoin F minor Largo",Beethoven "Adagio Sostenuto (Księżycowa)...ehhh te pasaże ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 01.04.2003 o godz. 17:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
ja nie mam ulubionego wykonawcy czy gatunku muzycznego, słucham wszystkiego po trochu, czasem w ucho wpadnie mi rytm rodem z disco polo (nie wyobrażam sobie imprezy bez "...Miała matka syna...") a czasem coś z klasyki np. w wykonaniu Nigela Kennedyego
mam tylko 2 płyty z muzyką w formacie mp3, na których jest zbieranina różnych gatunków ale za to mogę ich słuchać non stop (te ok. 400 utworów zbierałem przez okres okołu roku) w chwili obecnej słucham nowej płyty zespołu Raz Dwa Trzy i już wiem, że do kolekcji moich mp3 dołączę 2 piosenki: Oczy tej małej i Czy te oczy mogą kłamać |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Re: Łagodzenie obyczajów...
Cytat:
Moje gatunki: rock (klasyczny, alternatywny i gotycki), dobry metal (np. Stratovarius, Nightwish), elektronika (Oldfield, Vollenweider), w zaleznosci od nastroju dochodzi jeszcze troche blues'a, jazz'u a niekiedy country, jednak te pierwsze ktore wymienilem stanowia priorytet. Z biezacej playlisty na chwile obecna, ze tak powiem: Saybia, Michael Andrews, Mike & The Mechanics, Earth Wind And Fire, Clouseau, Foreigner, Cutting Crew, Alison Moyet, Enya, Chicago, Enemy You, Camel... Absolutnie nie trawie nowoczesnej papy serwowanej przez MTV, zacpanych murzynow klepiacych cos w rytm ubogiego walenia w syntetyczna perkusje, doprowadzaja mnie do szalu covery i inne takie. Nie daje rady doszukac sie ani nuty artyzmu w produkcjach wszystkich tych 1-2 letnich gwiazdeczek sprzedajacych sie z pomoca vocoderow i innego elektronicznego smiecia. W sumie to na tyle bo zaczynam sie juz rozpedzac 8) Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 01.04.2003 o godz. 17:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
No to ja jako młode pokolenie słucham raczej wszystkiego - jak słysze jakas dobra nute to czemu nie. jesli chodzi o wykonawców to jest przekrój prze wszystko ! - Paul van Dyke - Aphrodite - Iron Maiden - Rammstein - Czasami Mike Oldfield - Radko stare utwory Cher - Him - i wiele wiele innych - naprawde nie interesuje mnie tytuł i wykonawca, jak muza mi sie podoba to poprostu jej słucham. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
od 3 lat nie przerwanie HIP HOP, ale od jakiegoś czasu coraz mniej teraz kręcą mnie:
System of down HIM HIM HIM (poszukuje CD GREATEST LOVE SONGS 666) Sum 41 Guano Apes Rage against the machine !
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
BTW moj ulubiony album HIM to Ao Vivo No Coliseu Do Porto (2001) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
powiem ze nawet o takich rzeczach nie slyszałem ![]() posiadam tylko dwa jego cd: Razorblade Romance i Deep shadows and... Nie jestem zażartym jego fanem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
no to leci / kolejność przypadkowa/ : slayer, sepultura, laibach, exploited, dead kennedys, ministanci, theatre of tragedy. within temptation, tangerine dream, sisters of mercy, pj harvey, type o negative, nick cave, deine lakaien, in extremo, witt, enya, oldfield, black sabbath, iron maiden, judas priest, bad religion ,soad, bach ,frank,rammstein, deftones, prodigy, enomine, madonna / za jeden klip do frozen
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 01.04.2003 o godz. 18:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: Łagodzenie obyczajów...
Cytat:
2. Scorpions 3. Pink Floyd 4. Deep Purple 5. Led Zeppelin ... 50. Dobre rasowe DISCO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja raczej bede w mniejszosc bo lubie spokojniesza muzyke - bardzo wiele roznych wykonwacow: od Celinie Dion, ktorej najnowsze plyty wlasnie slucham, przez Roxette, Cher, Bryana Adamsa, A-Teens, Modern Talking i innych takich, po dyskotekowe, jak D.J.Bobo, czy ze starszych Erotic, Masterboy i inne.
Dosc czesto lubie sobie rowniez posluchac naprawde spokojnej muzyki, jak: Enya Enigma Era Gregorian i rozne skladanki (np Mystera).
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja słucham głównie muzy "starej" daty - lata 70 i 80-te, ale jaki mi się spodoba nowszy kawałek to też nie pogardzę :-), a poza tym jako były d`j przeglądam listy przebojów - głównie z nawyku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Armia
Cure Danzig Pixies Ministry Wumpscut Bad Religion Kult Tool Perfec Circle Klan of Xymox Bauhaus i inne roznosci ![]() Onmagarol |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|