![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Problem z KProbe na płytach nVidia
Posiadacze takich płyt z układami nForce, mieli problemy z uruchomieniem programu KProbe. Powodem był sterownik kontrolera IDE. Wczoraj zainstalowałem najnowszą paczkę nForce 5.10 na system WinXP z SP2. Odpaliłem Kprobe 2.4.2 i.... ładnie poszedł bez żadnego problemu. Tak więc wydaje mi się, że więcej takowych problemów być nie powinno.
Pozdrawiam wszystkich. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
Witam,
od pewnego czasu mam takową, Asusa na N-forsie2 i żadnych problemów z Kprobe. pozdr.
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie ma żadnych problemów ![]() Nie trzeba tylko instalować kontrolera IDE SW od nVidii - tylko standardowy Niezależnie jaka to paczka driverów ![]() Chyba, że coś jest ewidentnie namieszane Jednakoż na moim Epoxie 8RDA+ nigdy taki problem nie nastąpił Niezależnie który to release driverów był ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Dokładnie VIZZARD jest tak jak mówisz. Po problemach ze sterownikami nVidii po prostu też ich nie instalowałem. Chciałem tylko podzielić się informacją o nowej paczce sterowników, które w moim przypadku na płycie Abit AN7, nie powodują wywalania KProbe'a (choć u innych może być inaczej
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Czy cokolwiek zmienia ta wersja? Bo nie wiem czy warto ściągać ![]() Ja już w tej chwili nie pamiętam co mam ![]() Ale chyba wersję 4.20 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Samo robienie testów, czy to wydajności komputera, czy też jakości wypalania, uważam za zbędne. Chyba że wynikami chcemy się popisać przed kolegami. Używam KProbe'a tylko po to by stwierdzić czy płyta została wypalona z mozliwą do zaakceptowania ilością błędów (by np. za pół roku nie wkurzać się z powodu utraty danych).
Nie wiem jak nowa paczka sterowników poprawia ogólną wydajność. Instalowałem od nowa system z SP2, więc zainstalowałem też nowe drivery nVidii. Pamiętam problemy KProbe'a z poprzednimi wersjami tych sterów, a tu miłe zaskoczenie - chodzi! Więc jakoś chyba są poprawione. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale jeżeli używa się kompa do giercowania, obliczeń, Konwersji DivX, mp3, itp. ... To ma to bardzo duże znaczenie ![]() Komfort pracy, stabilność, bezawaryjność, prawidłowe funkcjonowanie, szybkość W tym przypadku - nie posłużą jedynie do popisaywania się przed kolegami ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Też mam dziwny problem z Kprobe 2.42 , System WinXP HomeEdition SP2
sterowniki NForce 5.10 ,chipset NForce3 Wypalarka Liteon 1633S orginalny bios z Grudnia 2004 , próba uruchomienia KProbe nagły bluescreen i po sekundzie Restart Systemu :[ totalnie mnie to wkurzyło wszystko pozatym gra ,wypalanie w NERO i Alcoholu czyżby trza experymentować z innymi sterami ? nie chciał bym sobie skopać systemu jeśli ktoś potrafi doradzić ,to bardzo prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To trzeba je odinstalować na rzecz standardowych IDE ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() PS. a to ciekawe ponieważ stery 5.10 już od dawna posiadam i na nich też klapa była jak sprawdzałem. Chyba że nvidia już coś poprawila - obecnie mam stery 6.39 z whql ale zapobiegawczo nie instalowałem IDE-SW Vizzard nie bardzo zrozumiałem , najpierw pisałeś że problem dotyczy wszystkich wersji a rozwiązaniem jest nie instalowanie IDE-SW, a następnie napisałeś że u Ciebie problem nie wystąpił na żadnej- dobrze kombinnuje ![]() Ale jak ja dobrze to Ty źle ![]() O SHIT - nie popatrzyłem na daty waszych postów ![]() ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 08.02.2005 o godz. 10:14 |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Wtopa to jest! ![]() ![]() A co do mojej wypowiedzi Chodziło o to, że nawet przy nie instalowaniu IDE SW Na niektórych kompach przy jakichś konfigach występowały problemy i ze standardowymi sterownikami IDE Zawartymi w różnych paczkach driverów do nForce2 od nVidii ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
A co do wtopy to strasznie się zastanawiałem czemu masz takie stare stery ![]() ![]() Temat chyba można zakończyć. ![]()
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]() I tak za jakiś czas znowu go ktoś odkopie ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|