![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Memorex CDRW
Witam
Chciałem wszystkich przestrzec, a przynajmniej poprosić abyście podeszli z większym dystansem do płyt CDRW firmy Memorex. Może trafiłem na kiepsko wyklonaną partię......ale ta partia musi być spora bowiem kupiłem aż 4 płyty jednorazowo i ze wszystkimi jest problem. Na płyty mozna nagrać tylko prędkościami 16-24x. Niczym niższym się nie da!! Nie da sie nawet sformatowac płyt. w starszych nagrywarkach odmawiaja posłuszeństwa. Mój sprzęt LG (52x-24x-52x) ma równiez problemy z formatem. Udało mi się to zrobić po wielu bojach programem Alocohol 120%. Czasem problem jest tez z nagrywaniem, przerywa w połowie i jest błąd i płyta nadaje się tylko do formatu - patrz wyżej. Hmm te płytki kosztuja 5 zł za sztukę.........może ktoś z Was mógłby polecić jakieś pozrądne CDRW, które da się nagrać dość szybkimi prędkościami ?? Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ju uzywam Esperanzza 700 MB (4x10x)mam ja juz jakies 5 miesiecy i jestem z niej w 100% zadowolnony, kosztowala mnie 2,50zł, a wypalana była juz chyba ze 100razy. Zadnych problemow zez sormatowaniem owej plytki nigdy nie mialem, moja nagrywarka LG Combo 48/24/48/16, widzi ja jako 4x,10x,12x, ale to kwestia firmware nagrywarki, a ze płyta nie da sie nagrac 24x, to mi wcale nie przeszkadza, bo co to za roznica poczekanie doatkowych 3 min dłuższego nagrywania....ja tego nie potzrebuje, a poza tym ceym 5 zl nidgy bym nie dal za plytke RW.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Serdecznie dziękujemy za ostrzeżenie, lecz już był o tym temat...
Niespodzianka <-- Pawson ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Dokladnie, grzeniu ma racje. Przy US CDRW nie nalezy oszczedzac, warto zainwestowac w Verba. 16x-24x kosztuje 5 zl, 32x ok 6 zl. Jak widac zakupiles Memorexa za 5 zl, teraz sam sobie odpowiedz czy warto bylo?
![]()
#7 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Ja tam mialem takiego memorexa i chodzil ok do czasu az go moja (jak sie potem okazalo uszkodzona) nagrywarka DVD (451s) udu**la.
#8 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
te predkosci to nic dziwnego... plyta US...czego sie spodziewales??
Innym problemem jest ich kiepska jakosc, nie zawsze poprawnie sie nagrywaja problemy z formatem - tak jak napisales zreszta byl juz o tym obszerny temat na forum.
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2004
![]() |
Cytat:
Mam taka sama (451s), ostatnio zauwazylem, ze nie wypala praktycznie wszystkich (poza jakims Philipsem x4-12) plytek CD-RW a US juz w zupelnosci, choc wszystko inne (CD-R, DVD+/-R, DVD+/-RW) pali tak jak trzeba. |
|
![]() |
![]() |
|
|