![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Pytanie.
Mam nagrywarke Teac CDR-w54e i po skasowaniu płyty CD-RW 650mb mam 545mb kasuje programem Winoncd 3.7pe bo jak skasuje innym programem np. Cd creator 4.0 to np. na Windows Commander pokazuje że płyta jest zabezpieczona przed nagrywaniem . Czy to normalne.
Z góry dzięki za odpowiedź. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Mam taka sama nagryware ale uzywam NeroBurningRom CDRW mam samsunga 650 Po kasowaniu plytka ma dalej normalna pojemnosc a Nero odczytuje nawet ze mam do wykorzystania tak naprawde 656 Mb lub w minutach 74:38:73 Albo wiec ten Twoj programik jest jakis walniety lub plytka albo faktycznie jest cos z nagrywarka Zanim cos zaczniesz tam w niej mieszac sprobuj skasowac plytke jakims innym programem nawet demowka Nero
i Nero (Download->CDR) i upgrade biosu Teac'a do wersji 1.1Y jest tu na serwisie(linki->firmware) |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
stary ja kasuje clonem cd jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby sie pojemnosc nie zgadzala, apozatym clone cd robi to w mig.pozdro speedy
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Skasowałem w Nero tak jak mówiłeś owszem skasowała się i pokazuje 654mb ale jak chce nagrać to pokazuje że płyta jest zabezpieczona przed zapisem. A co do firmweru 1.1y ja mam 1.1b czy moge zrobić upgrate a jeśli tak to napisz mi jak.
|
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
co do biosu to jesli masz 1.1b to mozesz ja tez taki wlasnie mialem i zrobilem upgrade
jak to zrobic tu na serwisie cdr na wejsciu nasamym dole jest kategoria linki a wniej odnosnik do firmware tam gdzies jest bios do Teac'a zreszta wysle Ci upgrade odpalta aplikacje i juz samo poleci a co do kasowania to sprobuj jeszcze raz tylko daj pelne kasowanie trwa ok 25 min ale gruntownie czysci plyte( moze gdzies paleta sie zabezpieczenie z poprzedniej plytki) i sprobuj nagrac przy pomocy Nero jesli i to nie pomoze to sorki nie wiem o co moze chodzic |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Dzięki za bios.
Wsadziłem nowy bios 1.1y wziełem pełne kasowanie na nero i jest 654mb ale jak chce coś nagrać to pokazuje że płyta jest zabezpieczona przed zapisem. Ale jeśli skasuje programem DirectCD 5.0 to moge nagrywać ale płyta ma 554mb. Pomocy !!!!!!!! |
![]() |
#7 |
Gość
|
Czesc
Jak skasujesz plytke programem do zapisu pakietowego (DirectCD etc.) to plytka bedzie miala okolo 100MB mniej co jest zwiazane z tworzeniem systemu plikow UDF pozwalajacego na zapis pakietowy. |
![]() |
#8 |
Gość
|
To co mam zrobić jak tylko tym programem moge skasować. Innymi programami mi skasuje ale nie moge nic nagrać.
|
![]() |
#9 |
Gość
|
A jak nagrywasz
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
stary nie bierz tego do siebie ale musze spytac.
czy ty nagrywasz przy pomocy nero (lub innego programu) czy probujesz skopiowac w explorerze!!! (chodzi po skasowaniu plyty programem) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
W explorerze.
|
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
bez komentarza
|
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Buahahaaha
Watek uznaje za zamkniety :-))))))))))))))) Daaaawno czegos takiego nie widzialem :-))))))))))))))))))))) |
![]() |
|
|