![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Medium Speed Error i odczyt z wyprzedzeniem !
Witam !
Kupuje od paru miesięcy płyty tylko jednego producenta - DYSAN Od czasu jiedy je nabywam nie maiłałem ZADNYCH problemów z nagrywaniem. No i nadszedł ten dzień wkładam płytkę clikam Nagrywaj .. buforowanie wszystko ok i nagle >>> MEDIUM SPEED ERROR <<< WRRRRRRRR znowu patrze n płytkę seria ta sama co wczesniej >>> seria z którą nie maiłem problemw pochodziła od RITEKA ... np to wkładam felerną płytke do pudełka / czytaj kosza / i biore następną ... gadnijcie co się stało ... brawo !! MSE ! no to wkurzony wkładam płytę do nagrywarki odpalam CDR Weryfiera i okazuje sie ze to nie RITEK spłodził płytkę tylko ... Multimedia Masters Machinery co. Wszystko by było OK gdyby nie to ze takich płytem mam 20 i parę no to sobie myslę ... pora wyprbowac sztuczki które sam polecam na forum ... Wchodzę we własciwosci systemu / System plików / CD-rom / i wyłaczam odczyt z wyprzedzeniem dla napędów CD -- restartuje Winshit wkładam trefną płytkę klikam burn ... wstrzymuje oddech i ... jest dziła płytka zaczęła się wypalaći tak jush zostało do końca !!! Pisze to tak na przyszłość aby inni mogli z tego korzystać ! Pozdrawiam ! Ostatnio zmieniany przez Laser : 28.10.2002 o godz. 16:49 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Warto wiedziec - tak, na wszelki przypadek!
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
No ... ale mam szkołę na przyszłość nie kupowac nagrywarek marki RICOH !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Nio coz zmienilem u Siebie to i nadal Ricoh olewa moje cdr.
MSE wciaz kroloje. ASPI tez nie pomoglo. Pozostaje tylko kupic cos innego niz Ricoh, a w nim w ramach zemsty robic dziury wiertarka i wyslac w paczce do producenta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
No niestety to zawsze inaczej działa tak się składa ze akurat u mnie te sposób działa ale nadal nie moge nagrywać z V= 24 bo poprostu bufor nie wyrabia i klops ... :-D PS: Kozystajcie z moich doswiadczeńi przejsc z tymi nagrywarkami i głoście nauke w co pakuja się loodzie którzy chcą kupic RICHOHA i wypalać na płytkach innych nish VERBATIM - które współpracują z tymi nagrywarkami poprostu doskonale ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Co Ricoh to obyczaj
Co Ricoh to obyczaj. Moj Ricoh MP7200A ulega jedynie cdr Dysana, plytki Verbatim akurat tutaj nie sa wogole akceptowane. Mysle ze firma Ricoh powinna przejac caly przemysl zajmujacy sie produkcja czystych CDR moze wtedy czlowiek normalnie na tych nagrywarkach cos by wypalil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Re: Co Ricoh to obyczaj
Cytat:
Zgadzam się w 100% można by powiedzieć że te piecyki mają swoją osobowość charakter ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
chrakter ricoha
Wiec wybierasz sie do sklepu po 10 roznych cdr, wracasz do domu i zastanawiasz sie jaka dzis twoj Ricoh cdr wypali i jaki ma humor hihi (przy ktorej cdr pojawi sie MSE, albo raczej gdzie sie nie pojawi). Tego juz za wiele, sprzet dla ludzi a nie odwrotnie. Osobiscie odpuscilem sobie, zbieram na nowy sprzet (sugestie mile widziane). A tym czasem wypalam cd u znajomego. Cos pieknego wkladasz obojetnie co a Lite-On smazy je z predkoscia 40x i nic sie nie dzieje - tylko to ze bez zbednych nerwow masz wypalona cd. Pozostaje sie cieszyc tylko zyciem i miec nadzieje ze wiecej juz sie niebedzie mialo do czynienia z Ricohem. Co jest zastanawiajace w pracy mam Ricoha (MP7083A)wypalilem na nim po nad 200 cd jak zaczolem pracowac w firmie i nigdy MSE sie nie pojawil, czyzby kiedys Ricoh umial robic dobry sprzet, czy trafila mi sie palarka, ktora jest dobra - trafila jak slepej kurze ziarko
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
W sumie to mash rację - prawdopodobnie gdyby nie ta firma nigdy bym tutaj nie trafił, co nie zmieia faktu że RiCOHY mają swój jedyny i niepowtarzalny chaakterek ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |