![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
no nie wiem, coś mi się sam wyłączył autorun płyt...Audio same nie startuja w "moim komputerze" nie odswieza sie widok po wlozeniu plyty.
Co reguluje autoranem napedow w 98...gdzie jest taka opcja czy Alcohol 120% mogl cos skisić a może Nero. Gdzie ta wlaczyc, gdzie oficjalnie jest ta opcja w Winie 98...no zapomnialem po przesiadce z Win 2000. ![]() Drodzy koledzy, użyłem wyszukiwarki, ale nic...niech ten post przyda sie tez innym userom 98. Dzięki
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
O ile dobrze pamiętam to było tak:
Moj komputer -> Właściwości - Menedźer urządzeń Tam znajdujesz swoj cdrom -> właściwości I tam jest taka opcja "automatyczne powiadamianie przy wkładaniu" czy jakos tak i musisz ja zaznaczyc zeby plyty autostartowaly. btw. z kolei ja nie wiem gdzie jest ta opcja w w2k ![]()
![]() |
#3 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom\Autorun klikasz na wartosci dwa razy i wpisujesz 0 restert i juz nie masz autoruna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ej bez kitu jak włączyć autorun płyt w Wndowsie 98...no przeciez chyba kazdy mial ten system ^_^
![]() |
![]() |
#5 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zobacz ustawienia w programach ktore masz w trayu (np sterownik sblive tez ma funkcje blokowania autorunu) zawsze pozostaje tez mozliwosc ze clone, nero czy inny programik cos nakopal - wtedy trzeba go zainstalowac i ponownie usunac (jesli przy deinstalacji cos poszlo) lub przinstalowac no i kwestia tweakerow - czy gdzies nie zmieniles takiego ustawienia pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Otwórz Mój Komputer/widok/opcje folderów/typy plików. Znajdź i zaznacz AudioCD teraz Edytuj ustaw domyślną. W okienku akcje wpis Odtwarzaj zmieni grubość trzcionki.
Powinno działać.
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o ile pamietam
![]() Moj komputer/Właściwości/Menedżer urządzeń/CD-rom/ i tam jest DMA do zaznaczenia. Win98 juz troche mi wietrzeje z glowy ![]()
![]() |
#8 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
heh Patrix mi chodzi o autorun, a nie o DMA. Nie no to to jako "guru" na forum musze wiedziec
![]() ![]() Wiec tak... nie uzywalem zadnych Tweakow, Creative Disc Detector u mnie nie jest zainstalowany z programow do palenia mam Nero i Alcohola i co teraz? To ja nie wiem, w Nero Info Tool ciągle jest "autorun off", czym moge to przekabacić chłopaki? ![]()
![]() |
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
np. Tweak UI
kilka krotnie juz zamieszczalem na forum linki, wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem ![]() PS. soft do nagrywania wylacza Autorun dla plyt, ale nie zawsze potem je wlacza ![]()
![]() |
#10 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
ok, zainstalowalem tego Tweaka UI i ku moim oczom w polach wskazanych przez Yankiego wszystko było tak samo jak na twoim screenie a autorun nadal był nieaktywny bo przeciez nic nie robilem z tym.
Wziąłem się za opcje sprzętu w profilu i poodznaczałem/pozaznaczałem "automatyczne powiadamianie przy wkładaniu" i po drugim restarcie gdy zaznaczyłem ostatecznie tą opcje i pogrzebałemw Tweaku i teraz jest ok...w Nero Info Tool opcje są na "on" i płytka z Audio sama startuje wiec na razie OK. Dzieki za wszystkie wskazówki nawet te o DMA Patrix ![]()
![]() |
#12 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
to bylo trzeba odznaczyc, zastosuj i restarcik
i potem znowu zaznaczyc te opcje i znowu restarcik ![]() u mnie raz tak bylo ![]()
![]() |
|
|