![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
![]()
moj problem polega na tym: przy nagrywaniu CD w nero burning rom... predkoscia 12x odrazu spada mi bufor (po ok. 15%) i automatycznie psuje CD
po nagrywaniu 8x jest ok. do mometu wlaczenia czego kolwiek na kompie . film. mp3.gg.jakis obrazek czy nawet przegladarka. odrazu zaczyna mielic dyskiem i spada bufor. co moze byc przyczyna tego ? i jak ten problem zlikwidowac ? nagrywarka LG 12x win. Xp pro. procesor athlon 1.1 pamiec 256 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
Moga byc tylko 2 powody albo nie masz ustawionego w opcjach dma lub masz podpiety dysk i nagrywarke pod te sama tasme ale przy tej redkosci to nie powinno miec znaczenia
http://krusty.idx.com.au/link/murphy.htm - bardzo przydatne ![]() http://nostp.free.fr/liens/ ![]() http://shuffletown.n1z.com/english.html - cos dla lubiacych muzyke ![]() http://www.evilinside2.tk/ - Musisz zobaczyc ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i pisz dokładniej co to za spawarka, bo 12x ma niejedno LG
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
LG CD-RW CED-8120B
-------------------------------------------------- Mam prosbe oto moje ustawienia DMA mozecie mi pwiedziec czy sa one poprawne jesli nie to co w nich zmienic... ? ------------------------------------------------------------- "podstawowy kanał IDE" ----------------------- - "ustawienia zaawansowane" urzadzenia glowne: "typ urzadzenia" Automatyczne wykrywanie "tryb transferu" DMA jezeli dostepne "biezacy tryb transferu" Ultra DMA tryb 5 urzadzenia podzedne: "typ urzadzenia" automatyczne wykrywanie "tryb transferu" DMA jezeli dostepne "biezacy tryb transferu" nie dotyczy -------------------------------------------------------------- "pomocniczy kanał IDC" ------------------------- - "ustawienia zawaansowane" urzadzenia glowne: "typ urzadzenia" automatyczne wykrywaie "tryb transferu" tylko PIO "biezacy tryb transferu" tryb PIO urzadzenia podrzedne: "typ urzadzenia" automatyczne wykrywanie "tryb transferu" tylko PIO "biezacy tryb transferu" tryb PIO |
![]() |
![]() |
#5 | |
Թ
Cytat:
żadne lg 12x nie obsługuje dma zresztą pio-4 dla 12x wystarcza |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Թ
ustawienia dma masz poprawne
tyle, że: mozliwe że ta nagrywarka spowalnia Ci pracę tego drugiego urządzenia na kanale (jeśli tamto ma DMA) czytaj post: podstawy podpinania napędów, autor:esem Z tą twoją spawarką tak było zawsze, czy tak sie porobiło teraz? Jesli było zawsze, to walnij tego biosa na 2.0 - tyle, że gdzieś wyczytałem, iż nie można ładować tego do OEM tutaj masz ciekawy biosik - na własną odpowiedzialność ![]() Następna sprawa: twoje LG nie ma żadnego systemu ochrony zapisu. nie ryzykowabym oglądania filmów w trakcie zapisu Ostatnio zmieniany przez pali : 19.04.2003 o godz. 01:10 |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Witam
Mam podobny problem. Nagrywarka litek 32123s@40125s Pentium 3 256mb windowsxp. Cos sie pochrzanilo i nie moge znalezc przyczyny:-( Otoz nagrywajac w nero mam problemy z wiekszymi predkosciami. Jesli nagrywam gora 12x to wszystko jest ok. Natomiast powyzej tej predkosci pali sie dobrze do okolo 50% a pozniej wlacza sie system bufora, sprzet mieli i dopiero po jakims czasie dogrywa reszte. Nie ma znaczenia czy zgrywam z dysku czy robie obraz plytki. Co dziwniejsze kiedys bylo wszystko ok. Instalacja windy i inne tego typu sposoby nie pomagaja. DMA, ASPI, stery VIA i najnowszy bios do MB zainstalowane i ustawione poprawnie (zreszta bez tego wszystkiego jest tak samo). Dziwne jest jednak to ze alkoholem i clonem wszstko przebiega poprawnie i mozna palic z maxymalna krotnoscia. Co jeszcze ciekawe; wczesniej mialem win2000pro i bylo dobrze ale do czasu. To wlasnie na win2000 zaczely sie te problemy. Pozniej przeszedlem na winXP i tutaj juz od samego poczatku tak jest. Wg mnie nie jest to tez kwestia gryzienia sie softu, poniewaz na czystym systemie tylko z nero tez tak sie dzieje. Zastanawiam sie czy nie jest to wina nerona, poniewaz jak sobie przypominam to ostatnia wersja na ktorej bylo dobrze to 5.5.8.costam. To jedyna mozliwosc jaka mi pozostala do sprawdzenia. Czy myslicie ze wersja moze miec jakis wplyw na w/w problem? Kurcze brak mi juz pomyslu. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 | |
Թ
Cytat:
Seriale są różne - ale wydaje, mi się że niewłaściwy serial spowoduje cakowity brak fonii i obrazu, a nie takie problemy. Weź na wszelki wypadek lepszy program telewizyjny. |
|
![]() |
![]() |
|
|