![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2003
![]() |
![]()
Witam, czy ktoś może nagrywał na tych płytkach są teraz w Carrefour-ach w promocji. cena dość dobra bo za 10 sztuk 8.99
Da się coś na tym nagrać ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz podać link do tych płyt?
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Subtype: Medium Type B, low Beta category (B-) Disc(Matrix) Manufacturer : Plasmon Data systems Ltd. Recording Characteristics : Short Strategy Type (ex. Phthalocyanine type media) Indicative Target Writing Power : 5 mW Use : Restricted Capacity (nominal) : 702.83 Mb
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 23.11.2003 o godz. 20:18 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Ok dzięki, chyba je kupię
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Płyta zapisana x40 i odczytana x40.
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dlatego kosztują 0.90 PLN
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
najdziwineijszy wykres jaki widzialem - zeby bledow bylo mniej na koncu niz na poczatku... wyglada to tak ze niszze predkosci (bo tu chyba byl strefowy podzial) zle dzialaja na plyte - a kiedy juz sie do tych 32-40 rozkreci to zaczyna to wygladac stabilnie i ladnie... dziwactwo...
bo sam wykres nie jest tragiczny - jest tylko dosc sredni
![]() |
#9 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Mi coś nie pasuje z tym Kprobe lub coś ten Liteon sprzęża się z tym programem. Wystarczy popatrzeć na inne Liteony oraz na starsze Kprobasy i tam testy wygladają inaczej, tzn. jest większa ilośc błędów. Może się mylę... Jeszcze nasuwa mi się jedna myśl, otóż ten program przy odczycie płyt sugeruje się czymś jeszcze innym...
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ten program niczym sie nie sugeruje - insynuacja o manipulacje wynikami w przypadku tego programu to brzydka insynuacja... bardzo brzydka
jesli masz dobra nagrywarke i w rozumny sposob nagrywasz plyty to nie wiem co dziwnego jest w dobrych wynikach - zwlaszcza ze liteony - a zwlaszcza te 6s maja naprawde dobra korekcje bledow- i to co slabo wychodzi na starych modelach - wychodzi dobrze na 6s czy 7s nigdzie nie jest powiedziane ze wykres z kproba jest obiektywny - nalezy go porownywac z innymi wykresami spozadzonymi ta sama nagrywarka - juz porownywanie pomiedzy egz. tego samego modelu to naciaganie - a zestawianie wykresow z roznych modeli to chyba pewne niedopatrzenie... widac ze nagrywarka kowanskiego jest sprawna a plyty nagrano dobrze - wynik (poza dziwnym ksztaltem) jest jak najbardziej przyzwoity
![]() |
#11 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Ja już kiedyś się wypowiadałem na temat KProbe, ale jak tak twierdzisz, to się nie wypowiadam...
![]() Szkoda, że moja wypalara nie miała takiego wykresu... ![]() Teraz zastanawiam się nad kupnem Combo Liteona 52x32x52x16x i wyduszę z niego 7 poty... |
![]() |
![]() |
#12 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Albo Dysanom się tak zdarza, albo Panowie w sklepie pięknie "obracali" tymi płytkami ![]()
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Ja jestem ogolnie zadowolony z plytek Corso, wypaliłem ich już ponad 30. Niedawno zmieniłem combo LG 32x (4320) na LiteOna 411S i rzeczone płytki Corso przy nagrywaniu z prędkością 32x i 40x na LiteOnie po przetestowaniu (skanie powierzchni) pokazują 100% zielonych kwadracików. Na LG było trochę gorzej, przy nagraniu 16x - 24x zawsze pojawiały się jakieś żółte kwadraciki, ale bynajmniej się nie zdarzyło, bym musiał jakieś Corso wywalić do kosza. Faktycznie, te płytki są dobrze przystosowane do prędkości 32x i wyższych. Z tanich CD-R są to jak dotąd najlepsze nośniki, z jakimi miałem do czynienia, np. Esperanzy w moim byłym LG wypadały znacznie gorzej i przestałem je kupować. A dziś kolejne 30 sztuk czystych Corso znalazło się w koszyczku...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|