![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Haslo do biosu
Zna ktos moze z was uniwersalne haslo( jesli takowe jest, jesli nie to moze jakis inny sposob) do biosu plyty AV4050025 (VT8753+VT8233) na procek P4x266 wiecej info nie mam, chodzi o to ze brat znajomej zabezpieczyl tak kompa i wyjechal, haslo pokazuje sie przy starcie, bez wpisania prawidlowego nie zaladuje sie winda i nic nie mozna zrobic. Dostanie sie do wnetrza obudowy tez nie wchodzi w rachube sa jakies plomby na obudowie a laska nie chce stracic 2letniej gwarancjii... z gory dzieki za odp
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
"... laska nie chce stacić...
![]() ![]() ![]() To faktycznie zostaje ci: 1. czekać az bateria padnie ![]() ![]() ![]() 2. zrobić małe zwarcie, żeby bios się zresetował ![]() 3. zadzwonić do właściciela kompa i spytac sie o passworda 4. poszukać uniwersalnego hasła (niestety nie znam) 5. zobaczyć do instrukcji płyty gł., jezeli taką masz (?) i poszukać może jest jakaś kombinacja klawiszy do resetu biosu, czasami jest cos takiego i namów laskę... może się zgodzi ztracić... gwarancje.... albo zadzwoń do tego sklepu - jak to nie optimus to powinni się zgodzic na ściągnięcie plomb, tylko przekonaj ich, że sie dobrze na tym znasz ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Są programy do łamania haseł ale niewiem gdzie (poszukaj na www.hacking.pl)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
kierownik wycieczki
![]() |
Moze jednak jest jakas rada, koles wraca dopiero za 2mce.....??
![]() |
#6 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Hasło to tylko ciąg znaków który mozna zastąpić innym ... Producenci biosów wstawiają hasła serwisowe zeby w razie zablokowania hasła przez password moli ja odblokowac bez głowienia sie co to mógłbyc za wyraz> Uniwersalne HASŁA biosu: Award BIOS: ******** alfarome award_? AWARD_SW AWARD?SW awardsw awkward aPAf AW AWCRACK aLLy AWARD?PW BIOS310 biostar BIOSTAR biostar condo CONDO CMOSPWD Compleri CONCAT CTXA efmukl HLT j64 j256 j322 j262 KILLCMOS lkw peter LKWPETER lkwpeter Sxyz SWITCHES_SW SZYX Syxz SER SKY_FOX syxz SKY FOX ttptha wodj Wodj zjaaadc zjaaade Zbgn 589589 SERSKY_FOX ally 589721 awkword Condo 01322222 aPAf ?award award award_ps biostar condo awkward CONCAT \\\z \\bb SER ZBAAACA ZAAADA AMI BIOS: PASSWORD helgasss HELGA-S HEWITT RAND BIOS BIOSPASS AMI aammii amiami A.M.I. AMI.KEY AMI~ AMIBIOS aPAf ami ami.kez AMIDECOD AMIPSWD ami0 AMI_SW AMI?SW LKWPETER Oto jeszcze mała dawka producentów komputerów i wytrychów do ich BIOS-ów :-) Producent Hasło Advance - Integration Advance AST - SnuFG5 Biostar - Biostar, Q54arwms Concord - last CyberMax - Congress Daytek - Daytec DELL- DELL Enox -xo11nE Freetech - Posterie HP- Vectra Serie hewlpack IBM - IBM, MBIUO, sertafu Jet Way - spoom1 MachSpeed - sp99dd Megastar - Star Micronics - dn_04rjc Nimble - xdfk9874t3 Packard Bell - Bell9 QDI- QDI Research - Col2ogro2 Shuttle - Spacve Speedeasy -lesarot1 TMC -BIGO Vextrec Technology - Vextrec Zenith - 3098z, Zenith Amptron - Polrty CTX International - CTX_123 Daewoo- Daewuu Digital Equipment - komprie Epox - central Iwill- iwill Joss Technology- 57gbz6, Technolgi Magic-Pro - prost Micron - sldkj754, xyzall M technology - mMmM Quantex- teX1, xljlbj Siemens- Nixdorf SKY_FOX SuperMicro -ksdjfg934t Toshiba - 24Banc81, Toshiba, toshy99 Zeos - zeosx Jakby co to jest jeszcze bardzo fajny progs do łąmania haseł z pod windy. Ten jest fajny ale załaczam i drugi jakby co :-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Oraz drugi dla porównania :-))
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Laser thx - włąsnie miałem ich szukac bo mam kolesia któremu w serwisie hasło w biosie zrobili - *****e . przynajmniej nie bede szukał
![]() Thx raz jeszcze
![]() |
#10 |
kierownik wycieczki
![]() |
Dzieki za programy ale jest jeden problem nie mozna wejsc do windy, ani dyskietka startowa nic........
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
To próbuj uniwersalnych - one naprawde działają ![]() Jesli BIOS jest AMi lub Awarda - to nie powinno byc problemu. ******** - to tesh jest hasło spróbuj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Przypomniało mi sie - zassij ten pierwszy program i poczytaj tips - tam jest napisane zdaje sie jak zresetowac hało bez wchodzenia do kompa - w starszych kompach wciskało sie jakis klawisz i trzymało i BIOS startował z fabrycznymi ustawieniami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2010
![]() |
![]()
Pomocy!!! Ja też mam taki problem nie mogę uruchomic systemu bo BIOS prosi o hasło. Stało się to tak że pewnego razu na imprezie u mnie pokłuciłem się z kolegą, a kiedy wyszedłem na chwilę ustawił mi to hasło. Próbowałem standardowych i nic. Prosiłbym o dokładne opisanie krok po kroku sposwobu odblokowania.
Zaznaczam że reset nie wchodzi w grę bo mam niestandardowe ustawienia robione przez informatyka (inaczej procek mi się przegrzewał) Mam BIOS w wersjii AWARD. Proszę o szybką odpowiedź. PS. Piszę z kawiarenki internetowej Właśnie ja mam tak samo... A te kombinacje klawiszy nie działają. Słyszałem coś o programach z dyskietki, ale czy ktoś może jakiś taki podać? Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 04.03.2010 o godz. 15:58 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm, a nie łatwiej by tak kolegę grzecznie o hasełko zapytać?
Jakby mi ktoś w moim komputerze bez zezwolenia grzebał, to by go potem bardzo rączki bolały...
![]() |
#15 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zresetować bios i po krzyku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|