Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.06.2005, 00:43   #1
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Komary i inne owady letnie

No to moze cos na rozluznienie bo jak patrze na te posty jak to Polska jest złym krajem to mi sie niedobrze robi... no ale ...

Ostatnio byłem na grillu nad rzeczka no i ... jestem cały spuchnięty!! Tyle tych komarów, muszek tam latało że nawet spokojnie kiełbaski nie mogłem zjeść. A teraz pytanko: Co można z tymi owadami zrobić? Czego używacie do odpędzenia ich? Co jest najbardziej skuteczne? Prosze o wasze opinie na ten temat...

ahh sorki ... to nie komary tylko komarzyce ... zawsze wiedzialem ze na mnie laski leca 8 )
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.06.2005, 00:46   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Są takie krople do nosa nazywają się Rhinophenazol, zresztą na buteleczce napisane jest też:
Cytat:
Ukłucia owadów-wcierać miejscowo.
Zawsze po pokłuciu przez komarzyce stosowałem, szczególnie swędzenie ustępuje szybko.
Polecam.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 00:54   #3
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Jak kilka lat temu jeżdziłem do znajomych na wieś i siedziało się wieczorami przy grillu, to ja stosowałem taki krem - żel w tubce przeciw komarom (nie pamiętam niestety ani nazwy, czy firmy) - coś takiego na pewno do dostania w aptece - smarowałem się tym tak około 18.00 - 19.00 ręce do łokci itd. a nawet szyję i twarz - i naprawdę przez cały wieczór żadnych ukąszeń !
A dwa lata temu jak jechaliśmy do lasu do kupiłem taki płyn BROS - też niezły, ale doświadczenia nie mam zbyt dużego.
Ale raczej polecam coś do smarowania - według mnie lepsze niź te spray'e - chyba, że po prostu z pomką. I raczej coś polskiego - tańsze i równie skuteczne.

Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 01:03   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Najpewniej jest zajac miejsce obok jakiejs slodkokrwistej panienki....potem mozesz jako dodatkowy bonus miec okazje do nacierania, jak tu juz ktos napisal, rhinophenazolem 8 )
Stary 27.06.2005, 13:17   #5
Tribunal
net został :)

Data rejestracji: 29.07.2003
Tribunal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja sie smaruje octem winnym działa na 100% nie msaruje nim tylko twarzy ale mnie tam raczej nie gryzą. naczęściej to rece i nogi lae ocet działą najlepiej
Stary 27.06.2005, 13:36   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tribunal
Ja sie smaruje octem winnym działa na 100% nie msaruje nim tylko twarzy ale mnie tam raczej nie gryzą. naczęściej to rece i nogi lae ocet działą najlepiej
i ladnie pachnie
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 14:05   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez Tribunal
ocet z wina krajowego czy importowanego?

może trzeba samemu zrobić taki z szato de jaboł?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 14:07   #8
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Po ugryzieniu "Fenistil", który zawsze pomaga

A wczesniej to "Off"

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 14:46   #9
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heheheh, kiedys był taki programik który niby generował jakies bardzo wysokie dźwieki, niesłyszalne dla ludzi, które odstraszały komary
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 14:58   #10
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nooo w javie... do komorek haha niezly pic na wode ...ekhm ... na komara
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 15:00   #11
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Eliasz
Heheheh, kiedys był taki programik który niby generował jakies bardzo wysokie dźwieki, niesłyszalne dla ludzi, które odstraszały komary
widzialem cos takiego na sx1 chyba, ale to na pewno nie dziala..
Stary 27.06.2005, 20:08   #12
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ja tak szczerze jak mnie ukasi i swedzi to rozdrapuje do krwi ,wiem ze glupie ale mi pomaga

Odrazu przestaje
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 20:21   #13
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
ja tak szczerze jak mnie ukasi i swedzi to rozdrapuje do krwi ,wiem ze glupie ale mi pomaga

Odrazu przestaje
ta, potem ma sie nastepny problem - boli i szczypie ^_^
pozdro
Stary 27.06.2005, 20:33   #14
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
ta, potem ma sie nastepny problem - boli i szczypie ^_^
pozdro

ale juz nie swedzi

ale to chwilke poboli , poszczypie a potem luz
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2005, 22:29   #15
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy

Odrazu przestaje
dokladnie tez mam taka metode po co sie drapac calymi dniami troche "roboty", babel rozgrzebany, robi sie strupek a ja nawet nie pamietem ze mnie cos ugryzlo

zapobiegawczo: Off, czasami piwko (krewki z alkocholem to cos nie biora )

przydaloby sie cos w rodzaju jakiejs plapki na te chole*** ekm komarki tak jak np. lep na muchy zeby im potem moc w oczy zajrzec

@grzeniu - ty to sie od slodkokrwistych odczep wiesz jakie to cierpienie wszyscy usmiechnieci a ja jeden rozdrapuje
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: