Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.06.2003, 13:35   #1
ampel
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.11.2002
ampel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG 48 czy Lite On 52x

Witam
Mam takie dosc banalne pytanie .Sam mam (dzieki forumowiczom)Lite ona 52x24x52 i radze rowniez mojemu koledze zeby taki kupic ,lecz jemu poradzono w sklepie Mediamarkt LG 48x24x48 moje pytanie ktory waszym zdaniem jest lepszy ?
Pozdrawiam
Benia
ampel jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.06.2003, 13:45   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: LG 48 czy Lite On 52x

Cytat:
ampel napisa***322;(a)
(...)lecz jemu poradzono w sklepie Mediamarkt LG 48x24x48(...)
o! hmmm miło.
Ja też polece LG! Sam mam ten model! Działa bez zarzutów, skopał tylko jedną płytkę i to w czasie extremalnego że tak powiem overburningu co się zdarza!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 17.06.2003, 14:35   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Już wiele razy było pisane Liteon vs. LG. Wystarczy poprzeglądać forum lub uruchomić wyszukiwarke.
Ja wybieram Litka...
SEBAW jest offline  
Stary 17.06.2003, 15:00   #4
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym brał LiteOn'a a na LG bym nawet nie zaglądnął!

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline  
Stary 17.06.2003, 15:54   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z takimi pytaniami to do lamusa ,,,
A w sklepach zawsze wciskają to co nie ma zbytu ,,,

Tylko Lite-On

....................

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 17.06.2003 o godz. 15:57
Maciej jest offline  
Stary 17.06.2003, 16:19   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wez MSI !!! Dobrze jakby ktos powiedzial jak sie sprawuje.
pawelblu jest offline  
Stary 17.06.2003, 17:24   #7
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak mi się zdaje że nie ma prawie różnicy to nagrywa i to nagrywa a szybkość można olać co tam chwila szybciej cie chyba nie zbawi.
Ja mam LG i jestem zadowolony
Stary 17.06.2003, 17:28   #8
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja też mam LG i jestem zadowolony, ale poczytaj sobie inne posty, szczególnie o problemach, to zrezygnujesz i kupisz inną markę :-) (to była lekka złosliwość)
Franc jest offline  
Stary 17.06.2003, 17:39   #9
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
litek
Stary 17.06.2003, 18:14   #10
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
Z takimi pytaniami to do lamusa ,,,
A w sklepach zawsze wciskają to co nie ma zbytu ,,,

Tylko Lite-On

....................
Wiesz co stary? Obrażasz troche użytkowaników LG, tak samo Kizio, ale ten koleś to już ewenement na naszym forum
Cytat:
Ja bym brał LiteOn'a a na LG bym nawet nie zaglądnął!
Jeszcze piszesz Maciej takie pierdoły, że wciskają to co nie idzie. Wiesz dobrze, że nagrywarek LG i LiteOn sprzedaja się porównywalnie tak samo! a ciekawe jak im się sprzedają BTC, Sony i inne mało popularne. Chętnie jakbym mógł załatwił bym tobie jakieś karty utargu z MediaMarktu. I jest jeszcze taka sprawa, że LG ma jeszcze tą przewagę, że przez lamerów (czy lamusów jak piszesz bo nie wiem o czym miał być ten tekst) jest to najczęściej kupowana nagrywarka. Mam znajomego w komputerowym i bardzo często mówi, że wchodzi klient i pyta ile kosztuje jakaś tam dobra nagrywarka np. LG i bierze ją bez zastanowienia. Bez wątpienia pierwsze nagrywarkiw Polsce to były LG-najbardziej popularne. Może taki lamak widzi właśnie, że tak wiele ma osób jeszcze te starocie i działają i tym się motywuje.
Zobaczymy za pare lat jak Litki będą się sypać bo najstarsze LG przetrwały.8)

Pytanie do lamusa... to tu... ^_^
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LG 48 czy Lite On 52x-lamer.jpg  

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 17.06.2003, 18:39   #11
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
...Bez wątpienia pierwsze nagrywarkiw Polsce to były LG-najbardziej popularne...
Ogolnie tak, ale ja pamietam jak hitami byla Yamaha a potem HP - ja mialem HP 9110i 8x4x32 a moj kolega LG 8x4xcostam i to on mi zazdrosicil (chyba nie mial DAO RAW a to jest podstawa ). Ale wogole to przeciez Yamahy byly wczensiej obiektem westchnien spawaczy

Znowu sie rozwija dziwna dyskusja.

PS. A dlaczego nikt nie chce sprobowac MSI ?
pawelblu jest offline  
Stary 17.06.2003, 20:57   #12
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
Na wstepe chce przeprosic wszystkich za slowa jakich uzyje
Strasznie mnie denerwuja tego typu dyskusje ... a najbardziej to ze ze ktos zachwala jedno a o innym pisze ze scierwo. Niedawno byly dyskusje na temat słów "RULEZ" , "ROX". Maciej z tego co pamietam byles przeciwko takim wyrazom, a sam piszesz zdania bedace odpowiednikiem tych slow.
Z Ciapkiem własnie niedawno zalozylismy cos w stylu `TEAM`, co widac po naszych wspolnych obrazkach w podpisie. Jest to własnie odpowiedz na takie posty w ktorym ludzie sa jednostronni na swoje i pisza ze inne to scierwo (a nie uzywali). Jestesmy fanami LG, uwazamy ze sa bardzo dobre. Ja uzywam juz 2 wypalarki LG a stara chodzi do dzis bez szwanku ijestemz nich bardzo zadowolony. Nie wypowiadam sie na temat LiteON bo ich nie uzywałem i nie wiem jak chodza/pala. Z tego co wiem sa na porównywalnym poziomie.
Chwale LG rozniez dlatego ze to on jako jeden z pierwszych wypuscil CD-RW w polsce ji jakos chodza do dzis te `antyki`. Z lite on sa jak narazie problemy co widac - 1/10 problemy z lg, 2/10 problemy z innymi markami, 7/10 problemy z LiteON. Wiec wszystko moi za siebie.
Ludze wkor*** mnie taka jednostronnoscia, mowie i o tych co chwala LG a wysmiewaja LiteON i odwrotnie. Wiekszosc pytan o porownanie dotyczy tych firm a sa one na jednym poziome ...
Wiec wybierz ktora ci sie podoba a nie pytaj innych, nie zakladaj nowych postow, mnie pytaj, skorzystaj z wyszukiwarki bo jest tego full. Przez własnie takie posty sie robi niemila atmosfera na forum.
Ja polecam LG z moich doswiadczen, LiteON nie miałem ale tez polecam bo inni korzystaja i nie narzekaja. Rzecz gustu bo sa gusta i gusciki.
To by bylo na tyle, taka moja mala dygresja co do tego topicu.

Ostatnio zmieniany przez mallow : 17.06.2003 o godz. 21:01
mallow jest offline  
Stary 17.06.2003, 22:36   #13
ampel
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.11.2002
ampel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Serdeczne dzieki
Ale sie narobilo a myslalem ze to bedzie prostrze ,bo mialem na mysli np. to ze Lite on lepiej czyta lub temu podobne co mozna przeczytac w testach . Przepraszam nie chcialem wywolywac awantury tylko zebrac pare argumentow na TAK dla mojego litka , ale widze ze to nie bedzie taki latwe. Pomimo wszystko dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
Ampel
ampel jest offline  
Stary 17.06.2003, 23:22   #14
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

ja patrze na to sceptycznie, prederuje inna firme niz Lite-On i LG...

biorac pod uwage moje przykre doswiadczenia z napedem firmy LG i testy, opinie uzytkownikow to bez zastanowienia bralbym Lite-On.
Stary 18.06.2003, 00:08   #15
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@ ampel

Każda nagrywarka ma swoje wady i zalety, jedno ma rozwiązane lepiej, a co innego gorzej - nie ma urządzeń idealnych, tak jak i chyba nie ma urządzeń całkowicie do luftu.
Z tych dwóch marek: Lite-On'y chyba trochę lepiej sobie radzą z łamaniem zabezpieczeń, a LG chyba mają nieco lepszą korekcję błędów, pracują też nieco ciszej i delikatniej. LG jest bardziej wybredne wobec stosowanych płytek i często ogranicza prędkość zapisu na płytach, które uzna za nie dość dobre. Lite-On jest bardziej tolerancyjny - niektórzy twierdzą, że za bardzo i pozwala wypalać płytki zbyt szybko.
Jedne i drugie mają u nas po ok. 30% rynku, są więc równie popularne. Ciekaw jestem, jak wypada porównanie ich awaryjności (ja nie mam żadnych złych doświadczeń, odpukać!).

@pawelblu

MSI samo chyba nagrywarek nie produkuje - są to czyjeś OEM-y, przypuszczam że Aopen/Acer/Benq. Recenzje, jakie czytałem, wykazują, że jeśli chodzi o specyfikacje i osiągi, trochę im jednak brakuje do LG i Lite-On'ów.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: