![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
LG 48 czy Lite On 52x
Witam
Mam takie dosc banalne pytanie .Sam mam (dzieki forumowiczom)Lite ona 52x24x52 i radze rowniez mojemu koledze zeby taki kupic ,lecz jemu poradzono w sklepie Mediamarkt LG 48x24x48 moje pytanie ktory waszym zdaniem jest lepszy ![]() Pozdrawiam Benia |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: LG 48 czy Lite On 52x
Cytat:
Ja też polece LG! Sam mam ten model! Działa bez zarzutów, skopał tylko jedną płytkę i to w czasie extremalnego że tak powiem overburningu co się zdarza! ![]()
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Już wiele razy było pisane Liteon vs. LG. Wystarczy poprzeglądać forum lub uruchomić wyszukiwarke.
Ja wybieram Litka... |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Ja bym brał LiteOn'a a na LG bym nawet nie zaglądnął!
|
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Z takimi pytaniami to do lamusa ,,,
![]() A w sklepach zawsze wciskają to co nie ma zbytu ,,, ![]() Tylko Lite-On ![]() .................... ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 17.06.2003 o godz. 15:57 |
![]() |
![]() |
#6 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Wez MSI !!! Dobrze jakby ktos powiedzial jak sie sprawuje.
|
![]() |
![]() |
#7 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
tak mi się zdaje że nie ma prawie różnicy to nagrywa i to nagrywa a szybkość można olać co tam chwila szybciej cie chyba nie zbawi.
Ja mam LG i jestem zadowolony
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja też mam LG i jestem zadowolony, ale poczytaj sobie inne posty, szczególnie o problemach, to zrezygnujesz i kupisz inną markę :-) (to była lekka złosliwość)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
litek
![]() |
#10 | ||
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy za pare lat jak Litki będą się sypać ![]() Pytanie do lamusa... to tu... ![]()
![]() |
#11 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znowu sie rozwija dziwna dyskusja. PS. A dlaczego nikt nie chce sprobowac MSI ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Witam
Na wstepe chce przeprosic wszystkich za slowa jakich uzyje ![]() Strasznie mnie denerwuja tego typu dyskusje ... a najbardziej to ze ze ktos zachwala jedno a o innym pisze ze scierwo. Niedawno byly dyskusje na temat słów "RULEZ" , "ROX". Maciej z tego co pamietam byles przeciwko takim wyrazom, a sam piszesz zdania bedace odpowiednikiem tych slow. Z Ciapkiem własnie niedawno zalozylismy cos w stylu `TEAM`, co widac po naszych wspolnych obrazkach w podpisie. Jest to własnie odpowiedz na takie posty w ktorym ludzie sa jednostronni na swoje i pisza ze inne to scierwo (a nie uzywali). Jestesmy fanami LG, uwazamy ze sa bardzo dobre. Ja uzywam juz 2 wypalarki LG a stara chodzi do dzis bez szwanku ijestemz nich bardzo zadowolony. Nie wypowiadam sie na temat LiteON bo ich nie uzywałem i nie wiem jak chodza/pala. Z tego co wiem sa na porównywalnym poziomie. Chwale LG rozniez dlatego ze to on jako jeden z pierwszych wypuscil CD-RW w polsce ji jakos chodza do dzis te `antyki`. Z lite on sa jak narazie problemy co widac - 1/10 problemy z lg, 2/10 problemy z innymi markami, 7/10 problemy z LiteON. Wiec wszystko moi za siebie. Ludze wkor*** mnie taka jednostronnoscia, mowie i o tych co chwala LG a wysmiewaja LiteON i odwrotnie. Wiekszosc pytan o porownanie dotyczy tych firm a sa one na jednym poziome ... Wiec wybierz ktora ci sie podoba a nie pytaj innych, nie zakladaj nowych postow, mnie pytaj, skorzystaj z wyszukiwarki bo jest tego full. Przez własnie takie posty sie robi niemila atmosfera na forum. Ja polecam LG z moich doswiadczen, LiteON nie miałem ale tez polecam bo inni korzystaja i nie narzekaja. Rzecz gustu bo sa gusta i gusciki. To by bylo na tyle, taka moja mala dygresja co do tego topicu.
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 17.06.2003 o godz. 21:01 |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Serdeczne dzieki
Ale sie narobilo a myslalem ze to bedzie prostrze ,bo mialem na mysli np. to ze Lite on lepiej czyta lub temu podobne co mozna przeczytac w testach . Przepraszam nie chcialem wywolywac awantury tylko zebrac pare argumentow na TAK dla mojego litka , ale widze ze to nie bedzie taki latwe. Pomimo wszystko dzieki za odpowiedz pozdrawiam Ampel |
![]() |
![]() |
#14 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
ja patrze na to sceptycznie, prederuje inna firme niz Lite-On i LG... biorac pod uwage moje przykre doswiadczenia z napedem firmy LG i testy, opinie uzytkownikow to bez zastanowienia bralbym Lite-On.
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
@ ampel
Każda nagrywarka ma swoje wady i zalety, jedno ma rozwiązane lepiej, a co innego gorzej - nie ma urządzeń idealnych, tak jak i chyba nie ma urządzeń całkowicie do luftu. Z tych dwóch marek: Lite-On'y chyba trochę lepiej sobie radzą z łamaniem zabezpieczeń, a LG chyba mają nieco lepszą korekcję błędów, pracują też nieco ciszej i delikatniej. LG jest bardziej wybredne wobec stosowanych płytek i często ogranicza prędkość zapisu na płytach, które uzna za nie dość dobre. Lite-On jest bardziej tolerancyjny - niektórzy twierdzą, że za bardzo i pozwala wypalać płytki zbyt szybko. Jedne i drugie mają u nas po ok. 30% rynku, są więc równie popularne. Ciekaw jestem, jak wypada porównanie ich awaryjności (ja nie mam żadnych złych doświadczeń, odpukać!). @pawelblu MSI samo chyba nagrywarek nie produkuje - są to czyjeś OEM-y, przypuszczam że Aopen/Acer/Benq. Recenzje, jakie czytałem, wykazują, że jeśli chodzi o specyfikacje i osiągi, trochę im jednak brakuje do LG i Lite-On'ów.
|
|